Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
upgrade 2.5.10 a eror dispatch
vcera jsem provedl upgrade joomly 2.5.9 na 2.5.10 a dnes zjistuji ze mi nebezi stranky.
jde o stranky www.fokus-praha.cz .
Bezi jen homepage a jde listovat novinkami. Nebezi zadne menu.
na menicko pouzivam komponentu ARI Ext Menu ketrou jsem ted zkusil upgradovat na verzi 2.2.3 jedine co se zmenilo ze mi vypadla grafika menicka.
hlasi to eror:
nevite v cem je problem
2. upgrade nejprve testovat a az pak davat na ostry web
co tak koukam na web, tak menu vam nefunguje proto, ze nejsou v dokazech ID clanku:
www.fokus-praha.cz/index.php/kontakt
www.fokus-praha.cz/index.php/25-kontakt
Joomla! pro každého
ID tam nejsou protoze je zapnute seo. ale to kdyz vypnu. coz je ted. tak to stejne neodkazuje.
Jeste me napada ze to necham presunout na server s novejsim php.
proc vlastne pouzivate nejake specialni menu? vase sablona nemela klasicke horizontalni menu udelane pomoci mainmenu?
Joomla! pro každého
www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!
Taky jsem zkousel jsem opravit pomoci tohoto forum.joomla.org/viewtopic.php?f=9&t=800213#p3023743
to sice opravilo chybu v databazi ale stranky jsou stale nefunkcni.
ghost napsal: jake seo je tam zaple, kdyz tam mate v adresach "index.php"
proc vlastne pouzivate nejake specialni menu? vase sablona nemela klasicke horizontalni menu udelane pomoci mainmenu?
pardon myslel jsem SEF
komponentu jsem pouzil protoze se mi lepe nastavoval styl a parametry. Jinak kdyz tam dam na chvilku defaultni menu a vypnu to moje tak je problem uplne stejny.
Takto som to vyriešil:
1. Nahodil plnú inštaláciu mojej predchádzajúcej verzie stránky teda Joomla 2.5.9
2: Mal som zálohovanú databázu pred inštaláciou 2.5.10 a túto som obnovil.
Stránka funguje.
Bohuzel nainstalovano a nic to neresi.Cony napsal: Byla vydána verze 2.5.11, která by měla tyto problémy řešit.
Jeste budu chvilku hledat reseni ale pokud nic nenajdu vcas
tak to cele schodim a nahodim cistou joomlu pak tam dodam nejak ty data. jen jsem pred upgraden na tu 2.5.10 vyjmecne neudelal zalohu tak nevim jak vytahnout clanky, moduly a menu abych to nemusel delat rucne.
Pavel
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
prontik napsal: A proto je vzdy lepsi par dnu pockat, kdyz vyjde nejaka aktualizace, porozhlidnout se jestli se nahodou nevyrojily mraky problemu a pak teprve aktualizovat, nez pak travit cas opravama.
ano to je pravda. Ale jelikoz mi pred 14dny napadnuli nejaci hackeri web (stare neaktualizovane stranky) tak jsem chtel mit aktualni web.
Momentalne presouvam na server s php 2.3.** tak uvidim zda to nepomuze. Jinak asi nahodim cistou instalaci a pokusim se tam nakopirovat menu, clanky, moduly a kategorie. Snad se to nejak zadari.
Nejnovější příspěvky