Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Synchronizace emailu z Joomla do MS Outlook
22. dub 2013 14:47 #106850
Dobrý den všem,
prosím o radu zkušené harcovníky v Joomla. Potřeboval bych nějak dostat odeslané emaily z Joomla do MS Outlook. Např. když je vytvořen účet registrovaného účastníka, Joomla odešle na adresu registrovaného účastníka email s přístupovými údaji. Pokoušel jsem se to najít ale bezúspěšně.
Pokud někdo s tím máte zkušenosti moc prosím o radu.
Děkuji Pavel
prosím o radu zkušené harcovníky v Joomla. Potřeboval bych nějak dostat odeslané emaily z Joomla do MS Outlook. Např. když je vytvořen účet registrovaného účastníka, Joomla odešle na adresu registrovaného účastníka email s přístupovými údaji. Pokoušel jsem se to najít ale bezúspěšně.
Pokud někdo s tím máte zkušenosti moc prosím o radu.
Děkuji Pavel
22. dub 2013 15:07 #106854
Odpověď od Cony
Moderátor
Nemá to s Joomlou moc společného, aby Vám něco takového fungovalo, musel by jste mít nastavení v Joomle pro posílání emailů na SMTP, a Váš poskytovatel emailů by musel mít nějakou funkci, že všechny emaily odeslané přes SMTP ukládá do odeslané pošty. Tuším že snad GMail takto nějak umí fungovat. Zkuste poptat Vašeho poskytovatele emailů, zda je vůbec něco takového možné.
22. dub 2013 15:15 #106856
Odpověď od Pavel Libertas
Začátečník
určitě se poptám jen sem měl za to, že Joomla někam ukkládá odeslané emaily. Vůbec je totiž nelze dohledat, ani v Joomle, ani případně na serveru poskytovatele
22. dub 2013 15:31 #106858
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A Joomla 2.5 neodesílá na administrátorský mail, že proběhla nová registrace na stránkách?
22. dub 2013 16:02 #106860
Začátečník
tak to nefunguje, systém Joomla pošle akorát zprávu novému uživateli, že byl pro něj zřízený účet ale admin nic nedostane
22. dub 2013 16:12 - 22. dub 2013 20:31 #106861
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A má administrátorský účet nastavené, aby mu chodily systémové emaily? Položka Dostávat e-maily systému v nastavení účtu.
22. dub 2013 17:33 #106863
Odpověď od Cony
Moderátor
Ještě to musíte mít povolené v Možnostech správce uživatelů (Upozornit správce e-mailem).
22. dub 2013 17:46 #106864
Začátečník
Tak jsem to udělal, Administrátor má nastaveno - Dostávat e-maily systému. V Možnostech správce uživatelů jsem rovněž povolil (Upozornit správce e-mailem) a nic. Přiznám se, že už netuším, kde je zakopaný pes
22. dub 2013 20:32 #106866
Odpověď od Karri
Uživatel
To se nedalo, opravil jsem tu očirvoucí hrubku v názvu tématu
22. dub 2013 21:23 #106868
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud jste si jistý, že máte vše správně nastaveno, zkusil jste také zadat jiný email aprávce?
23. dub 2013 10:58 #106874
Začátečník
Myslíte v - Globální nastavení - Server - Nastavení mailu ? Pokud myslíte tohle tak tam je prvotně nastaveno E-mailový klient - PHP mail. Pokoušel jsem se tam zadat SMTP a to mi nefungovalo, při registraci nového uživatele mi to hlásilo chybu:
Nezdařilo se u následující adresy odesilatele:postmaster@stavebnisvet.com
Chyba SMTP serveru: 5.1.0 TLq11l0093u0Apt01Lq1AA authentication failed
Pokud jsem zvolil E-mailový klient - Sendmail, tak při registraci uživatele to hlásí:
Nelze provést:/var/qmail/bin/sendmail
Jediné co odešle řádně email je první volba, tedy PHP mail, která odešle řádně potvrzení registrace novému uživateli ale administrátorovi již žádný nepřijde. Možná vyvstane otázka, proč potřebuje Admin kopii emailu, když registraci provádí sám. Důvodů může být několik - archivace, atd.
Nezdařilo se u následující adresy odesilatele:postmaster@stavebnisvet.com
Chyba SMTP serveru: 5.1.0 TLq11l0093u0Apt01Lq1AA authentication failed
Pokud jsem zvolil E-mailový klient - Sendmail, tak při registraci uživatele to hlásí:
Nelze provést:/var/qmail/bin/sendmail
Jediné co odešle řádně email je první volba, tedy PHP mail, která odešle řádně potvrzení registrace novému uživateli ale administrátorovi již žádný nepřijde. Možná vyvstane otázka, proč potřebuje Admin kopii emailu, když registraci provádí sám. Důvodů může být několik - archivace, atd.
23. dub 2013 14:10 - 23. dub 2013 14:13 #106879
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
No nastaveni emialu si musite udelat podle toho co podporuje vas hosting.
A pokud vam to funguje a pouze neodesila info adminovi, tak bych se znovu ptal na to zda mate v profilu admina povoleno dostavat syst. emaily.
A pokud vam to funguje a pouze neodesila info adminovi, tak bych se znovu ptal na to zda mate v profilu admina povoleno dostavat syst. emaily.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
23. dub 2013 15:35 #106883
Odpověď od Bong
Moderátor
Jako adminovi vám na email přijde pouze upozornění, že se zaregistroval nový uživatel. Takže vaše zdůvodnění z potřeby archivace je trochu mimo. Každý uživatel si může kdykoli přístupové údaje nechat poslat, nemusíte nic archivovat, pouze databázi...
Jestli chcete uživatelům šmírovat jejich přístupové údaje a dostávat kopii jejich registračních emailů, musíte zprovoznit SMTP jak bylo psáno na začátku.
To, že vám nepřijde email jako adminovi ani při použití PHP mail může mít i příčinu v emailové adrese samotné. Už jste ji zkusil změnit?
Jestli chcete uživatelům šmírovat jejich přístupové údaje a dostávat kopii jejich registračních emailů, musíte zprovoznit SMTP jak bylo psáno na začátku.
To, že vám nepřijde email jako adminovi ani při použití PHP mail může mít i příčinu v emailové adrese samotné. Už jste ji zkusil změnit?
Nejnovější příspěvky