Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Samovolná změna cesty k souboru obrázku.

17. dub 2013 09:14 #106708
Samovolná změna cesty k souboru obrázku. od Michal Zbořil
Začátečník
Dobrý den. Používám J! 2.5.9 a na ní poslední verzi Virtuemartu a šablonu Phoca Maloo - to vše na webu malého internetového obchodu. Nejsem si jist s čím vším můj problém může souviset a proto sem napsal všechny ty informace.
Takže. Vytvořil jsem si modul jako vlastní html a do něho jsem vložil dva stejné obrázky:
/images/stories/ropossamek_262x142.png
pokud klikám na odkazy v hlavní nabídce je vše v pořádku. Ovšem problém nastane když kliknu na některou z kategorií, v ten okamžik se odkaz směřující na obrázek změní:
/40/airbrush-a-naradi/images/stories/ropossamek_262x142.png
z nějakého mě unikajícího důvodu je před odkaz na obrázek "strčeno" upřesnění kategorie do které jsem se proklikal. Cestu k obrázku jsem v modulu zadal jasně a stručně. V globálním nastavení webu je SEO - Ano a v nastavení Virtuemartu je SEO taky zapnuto - ovšem nikdy takový problém nebyl :( - že to dělá SEO sem předpokládal a vypnul sem ho ve virtuemartu, ale bohužel odkaz se sice změnil ale problém přetrval.
Netušíte, prosím, někdo kde by mohl být problém? Děkuji za jakékoliv nakopnutí.

17. dub 2013 09:20 #106709
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
nevidim web
ale kdyz zadate cestu v modulu absolutne "http://www......jpg" a tu ulozite bez vizualniho editoru, pak nebudete mit problem
jinak to nejspise bude souvistet s prekladem adres

Joomla! pro každého

17. dub 2013 09:44 #106712
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Omlouvám se je to: www.mn-modelar.cz
A zkoušel jsem mu vnutit tu celou cestu k obrázku ale tvrdošíjně si tam po uložení vnucuje tu klasickou images/stories/...... navíc i když sem obrázek přesunul do jiné složky pořád si tam strká tu cestu ke kategoii.

17. dub 2013 10:49 #106713
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Taaak :( a včil babo raď. Zapnul jsem v J! Správce pluginů: Pluginy - SEF a obrázek drží !
Ovšem ! V tom okamžiku přestane v podstatě fungovat nabídka Kategorií - položka se vždy rozbalí jen pokud kliknu na šipku která je vedle ní a i potom nezůstane rozbalená.
Tak mám dilema! Buď budu mít zobrazené obrázky - a nebo - mě bude fungovat nabídka kategorií!

Tak to je fakt huuustýýýý :)

17. dub 2013 11:04 #106716
Odpověď od Cony
Moderátor
U obrázků musíte mít buď absolutní cestu, nebo odkaz na ně začínat lomítkem (tzn. z kořene webu). To co Vám to dělalo znamená, že v kódu byl obrázek zapsán jako images/stories... místo /images/stories.

Pozor na editor, jaký používáte? Editory běžně upravují kód který zapíšete, snaží se ho "pročistit", někdy bohužel dost nešťastně. Zkontrolujte nastavení svého editoru...

17. dub 2013 13:57 #106722
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Ano, ano. Mám zadáno default jako editor tinyMCE, jenže tam nechodím sám a ostatní nejsou tak zdatní abych to mohl vypnout ;) nicméně jsem nechal SEF zapnutý a v Správce modulů / Kategorie jsem nastavil
Rozložení : current
Ukládání : no
A zatím jak to tak sleduji všechno funguje jak má. Inu tak, chyba byla jako vždy u mě někde mezi židlí a klávesnicí. Budiž mě to ponaučením a příště budu holt víc laborovat než napíšu :) děkuju.