Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Samovolná změna cesty k souboru obrázku.
17. dub 2013 09:14 #106708
Dobrý den. Používám J! 2.5.9 a na ní poslední verzi Virtuemartu a šablonu Phoca Maloo - to vše na webu malého internetového obchodu. Nejsem si jist s čím vším můj problém může souviset a proto sem napsal všechny ty informace.
Takže. Vytvořil jsem si modul jako vlastní html a do něho jsem vložil dva stejné obrázky:
/images/stories/ropossamek_262x142.png
pokud klikám na odkazy v hlavní nabídce je vše v pořádku. Ovšem problém nastane když kliknu na některou z kategorií, v ten okamžik se odkaz směřující na obrázek změní:
/40/airbrush-a-naradi/images/stories/ropossamek_262x142.png
z nějakého mě unikajícího důvodu je před odkaz na obrázek "strčeno" upřesnění kategorie do které jsem se proklikal. Cestu k obrázku jsem v modulu zadal jasně a stručně. V globálním nastavení webu je SEO - Ano a v nastavení Virtuemartu je SEO taky zapnuto - ovšem nikdy takový problém nebyl - že to dělá SEO sem předpokládal a vypnul sem ho ve virtuemartu, ale bohužel odkaz se sice změnil ale problém přetrval.
Netušíte, prosím, někdo kde by mohl být problém? Děkuji za jakékoliv nakopnutí.
Takže. Vytvořil jsem si modul jako vlastní html a do něho jsem vložil dva stejné obrázky:
/images/stories/ropossamek_262x142.png
pokud klikám na odkazy v hlavní nabídce je vše v pořádku. Ovšem problém nastane když kliknu na některou z kategorií, v ten okamžik se odkaz směřující na obrázek změní:
/40/airbrush-a-naradi/images/stories/ropossamek_262x142.png
z nějakého mě unikajícího důvodu je před odkaz na obrázek "strčeno" upřesnění kategorie do které jsem se proklikal. Cestu k obrázku jsem v modulu zadal jasně a stručně. V globálním nastavení webu je SEO - Ano a v nastavení Virtuemartu je SEO taky zapnuto - ovšem nikdy takový problém nebyl - že to dělá SEO sem předpokládal a vypnul sem ho ve virtuemartu, ale bohužel odkaz se sice změnil ale problém přetrval.
Netušíte, prosím, někdo kde by mohl být problém? Děkuji za jakékoliv nakopnutí.
17. dub 2013 09:20 #106709
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
nevidim web
ale kdyz zadate cestu v modulu absolutne "http://www......jpg" a tu ulozite bez vizualniho editoru, pak nebudete mit problem
jinak to nejspise bude souvistet s prekladem adres
ale kdyz zadate cestu v modulu absolutne "http://www......jpg" a tu ulozite bez vizualniho editoru, pak nebudete mit problem
jinak to nejspise bude souvistet s prekladem adres
Joomla! pro každého
17. dub 2013 09:44 #106712
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Omlouvám se je to:
www.mn-modelar.cz
A zkoušel jsem mu vnutit tu celou cestu k obrázku ale tvrdošíjně si tam po uložení vnucuje tu klasickou images/stories/...... navíc i když sem obrázek přesunul do jiné složky pořád si tam strká tu cestu ke kategoii.
A zkoušel jsem mu vnutit tu celou cestu k obrázku ale tvrdošíjně si tam po uložení vnucuje tu klasickou images/stories/...... navíc i když sem obrázek přesunul do jiné složky pořád si tam strká tu cestu ke kategoii.
17. dub 2013 10:49 #106713
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Taaak a včil babo raď. Zapnul jsem v J! Správce pluginů: Pluginy - SEF a obrázek drží !
Ovšem ! V tom okamžiku přestane v podstatě fungovat nabídka Kategorií - položka se vždy rozbalí jen pokud kliknu na šipku která je vedle ní a i potom nezůstane rozbalená.
Tak mám dilema! Buď budu mít zobrazené obrázky - a nebo - mě bude fungovat nabídka kategorií!
Tak to je fakt huuustýýýý
Ovšem ! V tom okamžiku přestane v podstatě fungovat nabídka Kategorií - položka se vždy rozbalí jen pokud kliknu na šipku která je vedle ní a i potom nezůstane rozbalená.
Tak mám dilema! Buď budu mít zobrazené obrázky - a nebo - mě bude fungovat nabídka kategorií!
Tak to je fakt huuustýýýý
17. dub 2013 11:04 #106716
Odpověď od Cony
Moderátor
U obrázků musíte mít buď absolutní cestu, nebo odkaz na ně začínat lomítkem (tzn. z kořene webu). To co Vám to dělalo znamená, že v kódu byl obrázek zapsán jako images/stories... místo /images/stories.
Pozor na editor, jaký používáte? Editory běžně upravují kód který zapíšete, snaží se ho "pročistit", někdy bohužel dost nešťastně. Zkontrolujte nastavení svého editoru...
Pozor na editor, jaký používáte? Editory běžně upravují kód který zapíšete, snaží se ho "pročistit", někdy bohužel dost nešťastně. Zkontrolujte nastavení svého editoru...
17. dub 2013 13:57 #106722
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Ano, ano. Mám zadáno default jako editor tinyMCE, jenže tam nechodím sám a ostatní nejsou tak zdatní abych to mohl vypnout nicméně jsem nechal SEF zapnutý a v Správce modulů / Kategorie jsem nastavil
Rozložení : current
Ukládání : no
A zatím jak to tak sleduji všechno funguje jak má. Inu tak, chyba byla jako vždy u mě někde mezi židlí a klávesnicí. Budiž mě to ponaučením a příště budu holt víc laborovat než napíšu děkuju.
Rozložení : current
Ukládání : no
A zatím jak to tak sleduji všechno funguje jak má. Inu tak, chyba byla jako vždy u mě někde mezi židlí a klávesnicí. Budiž mě to ponaučením a příště budu holt víc laborovat než napíšu děkuju.