Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Vlastní pole - nastavení závislých polí

04. dub 2013 17:58 #106328
Zdravím, všiml jsem si, že už se to tu jednou před rokem řešilo, ale nevyřešilo, tak to zkusim tedy ještě jednou a poprosím o pomoc. Myslím, že je nás víc, kteří by pomoc ocenili. Ai nemá smysl sepisovat vlastní text, když už to někdo napsal, takže ho jen zkopíruji...

Dobrý den,
právě jsem si nainstaloval VM 2.0 a chystám na něj převod dat z VM 1.1.9.
Ve VM2 jsou Vlastní pole. Po dlouhém zkoušení jsem sice pochopil, jak s poli pracovat.

Potřebuji vytvořit ke každému produktu celkem 3 pole. Musejí být na sobě závislá.
Jedná se o eshop se zaměřením na motocyklové příslušenství. Dám názorný příklad.
Pole 1 - Značka: Honda, Suzuki, Kawasaki
Pole 2 - Typ: CRF 250, CRF450, RMZ 250, RMZ 450, ...
Pole 3 - Rok výroby: 2009, 2010, 2011, 2012

Značka Honda má na výběr pouze z možností CRF (250,450).
Jak propojím pole tak, aby se mi právě volbou Honda v Poli 1 zobrazili pouze možnosti CRF 250, CRF 450 v Poli 2? Na poli 3 mi moc nezáleží, to pouze upřesňuje objednací kód, pro mne je nedůležitější značka a typ.

Děkuji za jakoukoliv pomoc.

Existuje prosim nejake reseni, jak propojit jednotlivy pole?

04. dub 2013 18:24 - 04. dub 2013 18:25 #106330
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Jdete na to ze špatné strany, ať už jde o jakýkoliv e-shop.

Ve VM existují výrobci, (jsou zabudovany funkce s tím související ...) = Honda, Suzuki, Kawasaki
Pak pro rozlišení můžete použít kategorie.

Položka (produkt) je konkrétní, konečný produkt (nejspíš i jednoho ročníku, modelu), u kterého se mění pouze modifikace (barva, pneumatiky, ... volitelné doplňky... vše v rámci jednoho a toho samého modelu)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

04. dub 2013 18:42 #106333
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
dam jen podobnou, ale obecnejsi radu:
vse, co ma svuj produktovy kod (jedinecny ean/...), by mela byt samostatna polozka
lepe se vam s tim bude pracovat, je to i lepsi pro xmlfeedy a podobne

Joomla! pro každého