Přihlásit se

Joomla 5.0.3 a 4.4.3 bezpečnostní aktualizace (02 dub 2024)

Joomla 5.0.3 a 4.4.3 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Re: Vkládání článků z frontendu - úprava formuláře

01. dub 2013 19:31 #106190
Vkládání článků z frontendu - úprava formuláře od Petr Janda
Pokročilý uživatel
Zdravím,
prošel jsem spoustu různých modulů, ale nevím si rady s jednou věcí. Potřeboval bych upravit vkládácí formulář z frontendu, resp. odebrat všechny různé možnosti a nechat tam pouze titulek článku a pole pro vložení vlastního textu. Nechci instalovat komplexní moduly jako je ZOO nebo K2. Rád bych využil stávající articles, ale pouze odebrat pro mě zbytečné možnosti. Přidat nové položky, na to jsem našel jednoduché moduly, ale s odebráním si nevím rady.
Moc děkuji za pomoc.

01. dub 2013 19:51 #106192
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
je to jednoduche udelat pomoci joomla override
soubor edit.php z:
...components\com_content\views\form\tmpl\
si nakopirujte do:
...templates\sablona\html\com_content\form\
a ten si pak zeditujte dle toho, co vse chcete vymazat

Joomla! pro každého

01. dub 2013 19:57 #106193
Odpověď od Petr Janda
Pokročilý uživatel
Perfektní, díky moc. Jdu na to.

02. dub 2013 19:43 #106237
Odpověď od Petr Janda
Pokročilý uživatel
Ještě jednou moc děkuji za radu, úprava šablony šla jak po másle.

Ale přeci jenom jsem opět narazil. Potřeboval bych do formuláře pro tvorbu článku vložit jedno textové pole (resp. pole link),. Stáhnul jsem si komponentu FieldsAttach ( extensions.joomla.org/extensions/authori...t-construction/18564 ), podle popisu to vypadalo, že aplikace bude velmi snadná, ale prdlajs. Nemohu s tím hnout.

Házelo mi to spoustu chyb, např.:
Warning: is_file() [function.is-file]: open_basedir restriction in effect. File(/mnt/data/accounts/j/jandik/data/www/_jandik.savana.czlanguages/cs-CZ/cs-CZ.plg_fieldsattachment_input.php.ini) is not within the allowed path(s): (/mnt/data/accounts/j/jandik/data/www/_jandik.savana.cz:/tmp/uploads) in /mnt/data/accounts/j/jandik/data/www/_jandik.savana.cz/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 523

Povypínáním některých pluginů této komponenty (byly to jednotlivé typy polí, které jdou pak vkládat) jsem docílil stavu, kdy se nezobrazovaly žádné chyby.

Z admin části webu mohu vytvářet nové články a nově vložená pole fungují. Z frontendu to nejde. Vyplním formulář, kliknu na "save", ale nic se mi neuloží.

Nepoužíváte někdo tuto komponentu nebo neporadíte mi jak nejjednodušším způsobem vytvořím nové pole v šabloně pro vytváření článků?

Moc děkuji.

02. dub 2013 20:12 #106238
Odpověď od Cony
Moderátor
Komponentu používám, ale nepoužívám editaci z frontendu, ani její pluginy pro zobrazování (v podstatě jí mám jen kvůli možnosti zadávání dalších polí v administraci, obsah si zobrazuji sám v šabloně). Ta chyba s jazykem tam bohužel je, neměl jsem ještě čas ji identifikovat, ale je to na hlášení autorovi. Stačí si v globálním nastavení vypnout zobrazování chyb (je to "jen" warning).

02. dub 2013 20:16 #106239
Odpověď od Petr Janda
Pokročilý uživatel
Diky alespon za toto info. Budu testovat dale. Cely den sem se moril s odstranenim tech chybovych hlasek a nechtel jsem to resit vypnutim warningu. Ale kdyz Vam to funguje... Diky za reakci.

Powered by Fórum