Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Důležité Nefunkční rozšíření při mod_rewrite

26. bře 2013 13:22 #106017
Odpověď od dajis
Uživatel
Ano, samotné SEF URL bez .htaccess nelze mít, to skutečně dělá neplechu. Můj .htaccess v domains/mojestranka.com vypadá následovně:

## Can be commented out if causes errors, see notes above.
# Options +FollowSymLinks

## Mod_rewrite in use.

RewriteEngine On

RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode[^(]*\([^)]*\) [OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} (<|%3C)([^s]*s)+cript.*(>|%3E) [NC,OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
RewriteRule .* index.php [F]

## Begin - Custom redirects
#
# If you need to redirect some pages, or set a canonical non-www to
# www redirect (or vice versa), place that code here. Ensure those
# redirects use the correct RewriteRule syntax and the [R=301,L] flags.
#
## End - Custom redirects

RewriteBase /

## Begin - Joomla! core SEF Section.
#
RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} /component/|(/[^.]*|\.(php|html?|feed|pdf|vcf|raw))$ [NC]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule .* index.php [L]

PS: Když ale nevyplním $live_site, tak tam je zase problém s tím, jak se zobrazuje URL (tedy že za doménou ještě hodí adresáře), což teď vlastně vypadá ještě hůře, když ani není už SEF URL. To nějak vyřeší změna v .htaccess? Moc děkuji, možná se ptám hloupě, ale jsem samouk :-)

26. bře 2013 13:29 - 26. bře 2013 13:37 #106018
Odpověď od karel
Zkušený uživatel

Ano, samotné SEF URL bez .htaccess nelze mít, to skutečně dělá neplechu.

Ne, běžně, samotné SEF URL (bez .htaccess, mod_rewrite ) mít lze (ostatně to tak je (zřejmě) i na tomto portálu) Projevuje se to tak, že v URL zůstane /index.php/, a při "běžném uživatelském pohledu", zapnutý .htaccess tento výraz ( /index.php/) ""skrývá"".

"Děla neplechu" je výraz hodný odpovědi typu "je to rozbité", o kterou asi nestojíte. Máme-li Vám poradit, musíte být konkrétnější, co to dělá, nebo nedělá.

Pokud v URL zustává kus cesty (nebo naopak odkazy vedou na neexistující stránky (chybné URL)), pak zkuste
dopsat
Code:
RewriteBase /domains/mojestranka.com/

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

26. bře 2013 14:02 #106019
Odpověď od dajis
Uživatel
Ale ono je to vážně rozbité... Ne, teď vážně: když dám nastavím SEF URL na Yes, tak bez .htaccess v adresáři domains/mojedomena.com naskočí chyba "Webová stránka nebyla nalezena". A když dám zpět .htaccess i s Vámi definovaným RewriteBase, tak je to v pořádku, naprosto funguje, jen s jedním malým detailem - přijde mi to, že jsem zpět ve výchozím stavu, protože vše funguje stejně jako předtím, než jsem tyhle změny začal dělat, a je tu ten samý problém - URL stránek se stále zobrazují jako
Code:
http://www.mojedomena.com/domains/mojedomena.com/neco

Což je ten původní problém. Protože nevím, jak jinak se zbavit toho adresáře v URL, než přepisem $live_site v configuration.php. Jenže to když přepíši, tak zase nefunguje JomSocial a jiná rozšíření, jak jsem popisoval na počátku.

27. bře 2013 10:49 #106046
Odpověď od dajis
Uživatel
Někdo, kdo by prosím poradil? Mně to přijde, jako by se někde měla udělat jistě nějaká banalita, ale nikdo na to nepřišel :(