Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Nefunkční rozšíření při mod_rewrite
26. bře 2013 07:57 #105988
Dobrý den,
chtěl bych se dotázat na velmi specifický problém. Mám Joomla 2.5 (poslední update) a na hostingu jsem přesunul svou stránku z root do složky domains/mojestranka.com/ (chci udělat multisite se sdílenou sql). Vše funguje skvěle, jenže URL se zobrazuje jako www.mojestranka.com/domains/mojestranka.com/neco , což je nemyslitelné, zvlášť když v takovém stavu se zobrazí i ostatní weby jako ve složce. Takže jsem v Joomla configuration.php změnil public live_site na ' www.mojestranka.com/ ' a tady nastává problém - URL se sice zobrazuje krásně, jak nadefinováno, ale na stránkách nefunguje skoro nic. Například JomSocial (mám poslední 2.8.4) nelze registrovat nové uživatele (stále zobrazuje, že nějaké pole chybí), nelze odeslat statusy, fotky a videa na zeď (tlačítko Share nedělá vůbec nic), ani ostatní tlačítka nefungují. Nevíte někdo prosím, co s tím?
Nebude to třeba v .htaccess? Snažím se hledat už druhý týden všude možně na webu, už jsem vyzkoušel spoustu různých variant, ale nic nefunguje. Je to pro mne dost zásadní, bez vyřešení tohoto problému můžu zapomenout na svoje plány
Moc děkuji za případnou pomoc
Krásný den
chtěl bych se dotázat na velmi specifický problém. Mám Joomla 2.5 (poslední update) a na hostingu jsem přesunul svou stránku z root do složky domains/mojestranka.com/ (chci udělat multisite se sdílenou sql). Vše funguje skvěle, jenže URL se zobrazuje jako www.mojestranka.com/domains/mojestranka.com/neco , což je nemyslitelné, zvlášť když v takovém stavu se zobrazí i ostatní weby jako ve složce. Takže jsem v Joomla configuration.php změnil public live_site na ' www.mojestranka.com/ ' a tady nastává problém - URL se sice zobrazuje krásně, jak nadefinováno, ale na stránkách nefunguje skoro nic. Například JomSocial (mám poslední 2.8.4) nelze registrovat nové uživatele (stále zobrazuje, že nějaké pole chybí), nelze odeslat statusy, fotky a videa na zeď (tlačítko Share nedělá vůbec nic), ani ostatní tlačítka nefungují. Nevíte někdo prosím, co s tím?
Nebude to třeba v .htaccess? Snažím se hledat už druhý týden všude možně na webu, už jsem vyzkoušel spoustu různých variant, ale nic nefunguje. Je to pro mne dost zásadní, bez vyřešení tohoto problému můžu zapomenout na svoje plány
Moc děkuji za případnou pomoc
Krásný den
26. bře 2013 08:39 #105989
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Instrukce k "multisite" - jak na jednom hostingu provozovat více domén (a hlavně informace, zda to poskytovatel umožňuje, což nezmiňujete), Vám musí poskytnout poskytovatel hostingu.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
26. bře 2013 10:49 #105999
Odpověď od dajis
Uživatel
Děkuji za odpověď. Nicméně instrukce k multisite mám, mám přesně definovaný .htaccess a poskytovatel hostingu (Wedos) to umožňuje. Tam problém není. Ten tedy nastává někde přesně uvnitř Joomly, případně JomSocial a rozšíření, protože přesně je funkčnost omezená, když se přepíše public $live_site z '' na '
www.mojedomena.com/
'. V root umístěném .htaccess vše bude (nejspíše) ok, je přímo od Wedosu, takže problém bych hledal v .htaccess nebo v configuration.php v domains/mojedomena.com/, ale je to moje domněnka, třeba mě někdo vyvede z omylu a budu za to rád, když někdo poradí a pomůže toto vyřešit. Děkuji
26. bře 2013 12:04 - 26. bře 2013 12:08 #106007
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Pak postupujte postupně, a řešte konkrétní problém.
Nejdříve Vám musí fungovat doména samotná (s vypnutým .htaccessem v domains/mojestranka.com/ i s vypnutým SEF URL)
Pak až teprve řešte live_site (které mmch má obsahovat definici protokolu - http:// .......... - není zřejmé, zda jste tak zapsal - při psaní příspěvku použijte formátování vloženého kódu), SEF URL, .htaccess (v tomto pořadí)
Nejdříve Vám musí fungovat doména samotná (s vypnutým .htaccessem v domains/mojestranka.com/ i s vypnutým SEF URL)
Pak až teprve řešte live_site (které mmch má obsahovat definici protokolu - http:// .......... - není zřejmé, zda jste tak zapsal - při psaní příspěvku použijte formátování vloženého kódu), SEF URL, .htaccess (v tomto pořadí)
26. bře 2013 12:42 #106012
Odpověď od dajis
Uživatel
Skvělá odpověď, udělal jsem to přesně podle návodu a šel na to postupně. s vypnutým .htaccess a SEF URL doména samotná funguje. Funguje i když změním public $live_site (konečně), jenže tady to končí. Jakmile dám zase SEF URL a .htaccess, problém je zpět. Jenže bez SEF URL je adresa stránky jaksi dosti kostrbatá, včetně ošklivého index.php všude. A to tam nechci mít, jelikož na ty stránky vedou různé linky, které tak nevedou teď nikam. Jak tedy vrátím zpět SEF URL, aby funkčnost byla zachována? Moc děkuji
26. bře 2013 13:09 - 26. bře 2013 13:12 #106014
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
No vidíte, pak aspoň i ostatní tuší, v čem může být problém.
Pokud web funguje i bez definice $live_site, nechte $live_site prázdné.
SEF URL(URL přátelské k vyhledávačům) a přepis URL (využití mod_rewrite) jsou zase dvě různá nastavení, a mohou být nastavená celkem ve čtyřech kombinacích.
Domnívám se, že zapnutí samotného SEF URL (a bez existence souboru domains/mojestranka.com/.htaccess ) by opět neměl být problém - je to tak, nebo ne?
Jak má nastaveno domains/mojestranka.com/.htaccess (celé) řádky:
(můžete zkusit zakomentovat/odkomentovat Options +FollowSymLinks)
Pokud web funguje i bez definice $live_site, nechte $live_site prázdné.
SEF URL(URL přátelské k vyhledávačům) a přepis URL (využití mod_rewrite) jsou zase dvě různá nastavení, a mohou být nastavená celkem ve čtyřech kombinacích.
Domnívám se, že zapnutí samotného SEF URL (a bez existence souboru domains/mojestranka.com/.htaccess ) by opět neměl být problém - je to tak, nebo ne?
Jak má nastaveno domains/mojestranka.com/.htaccess (celé) řádky:
Code:
Options +FollowSymLinks
RewriteBase
(můžete zkusit zakomentovat/odkomentovat Options +FollowSymLinks)