Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

přesměrování

25. bře 2013 02:02 - 25. bře 2013 08:03 #105949
přesměrování od Petr
Začátečník
zdravím řeším změnu nějaké cesty a rád bych ji upravil pravidle v htacces souboru

mam xxxx.cz/brambory/ceska-republika a rád bych všechny odkazy /brambory/francie apod.
změnil na

xxxx.cz/zelenina/ceska-republika , xxxx.cz/zelenina/francie

zjednodušeně řečeno změnit čast cesty ze slova brambory/... na zelenina/...

poradí někdo?

díky moc.

25. bře 2013 08:02 #105950
Odpověď od Bong
Moderátor
Vypněte vytváření SEF URL, přepiste si alias u již vytvořené kategorie, pak se vám po zapnutí SEF URL změní i tato cesta. Nebo použijte nějaké rozšíření pro SEF URL.

Případně upřesněte o co se vám vlastně jedná a jak máte stránky vytvořeny. Jsou to jen články? Nebo nějaká komponenta shopu? Chcete jen změnit cestu, nebo změnit a zachovat funkčnost původní s přesměrováním?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

25. bře 2013 18:58 #105974
Odpověď od Petr
Začátečník
jde mi o to, že google si naindexoval všechny podstranky s bramobory/...ale ted to mam jako zelenina/....

což google bot se stale snaží dostat na brambory, které již neexistují tak chci aby ho to hodilo na tu zeleninu.

25. bře 2013 22:26 #105984
Odpověď od Bong
Moderátor

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

25. bře 2013 23:31 #105985
Odpověď od Petr
Začátečník
fajn přesměrování pomocí redirect joomla jednotlivé stranky fakt nebudu

myslel jsem něco pres htacces.....děkuji za odkazy samozřejmě jsem hledal příšlušné rady přes google, ale bohužel pro htaccess jsem vždy našel přesměrování souboru s htm na html nebo www na bez www, ale to co řeším ja jsem nenašel...
a to jsem to zkoušel různé varianty a nic...

spíš by mi pomohl přesny kod pro htaccess.

25. bře 2013 23:59 #105986
Odpověď od Petr
Začátečník
už jsem na to přišel

RewriteRule ^brambory/(.+) xy.cz/zelenina/$1 [L]

funguje