Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
skrytí možností při vkládání nového článku
17. bře 2013 15:57 #105567
Ahoj,
chtěl bych moc poradit s tím, jak odstranit z frontendu některé možnosti nového článku.
Prostě bych rád aby si uživatelé mohli ve frontendu mohli zadávat nové články, ale aby tam nebylo nastavení metadat, jazyku, a zveřejnění.
Aby je to nemátlo a bylo to co nejjednodušší.
Zaroveň by mne zajímlo zda by tam šel dát, nejlépe nad text, který by se zobrazoval.
Třeba upozornění, že článek bude zobrazen až po potvrzení.
Děkuji
chtěl bych moc poradit s tím, jak odstranit z frontendu některé možnosti nového článku.
Prostě bych rád aby si uživatelé mohli ve frontendu mohli zadávat nové články, ale aby tam nebylo nastavení metadat, jazyku, a zveřejnění.
Aby je to nemátlo a bylo to co nejjednodušší.
Zaroveň by mne zajímlo zda by tam šel dát, nejlépe nad text, který by se zobrazoval.
Třeba upozornění, že článek bude zobrazen až po potvrzení.
Děkuji
17. bře 2013 16:05 #105568
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Upravte si šablonu podle svých představ (override).
Hláška, že bude článek zveřejněn až po schválení se (pokud se nepletu) zobrazuje automaticky. pokud to máte nastaveno.
Vy máte vícejazyčný web? Pak by měli mít možnost vybrat do jakého jazyka článek patří. Stejně tak metadata jsou důležitá. Budete je za ně dopisovat sám? Zveřejnění je stejně nakonec na vás, takže ani tato volba nevadí...
Hláška, že bude článek zveřejněn až po schválení se (pokud se nepletu) zobrazuje automaticky. pokud to máte nastaveno.
Vy máte vícejazyčný web? Pak by měli mít možnost vybrat do jakého jazyka článek patří. Stejně tak metadata jsou důležitá. Budete je za ně dopisovat sám? Zveřejnění je stejně nakonec na vás, takže ani tato volba nevadí...
17. bře 2013 16:10 #105571
Odpověď od martim
Uživatel
No je to kapku slozitejsi.
Mam 2 kategorie. 2 nastavene vkladani clanku.
Jednu kategorii bych rad schvaloval, ale druhou nikoliv, rad bych aby se svalovala automaticky.
Nejake vychozi metadata, lze nastavit pri nastaveni menu na novy clanek. Pokud jsem to spravne pochopil.
nejake override jsem nasel, ale v PHP ani CSS nejsem priliz kovany.
Mam 2 kategorie. 2 nastavene vkladani clanku.
Jednu kategorii bych rad schvaloval, ale druhou nikoliv, rad bych aby se svalovala automaticky.
Nejake vychozi metadata, lze nastavit pri nastaveni menu na novy clanek. Pokud jsem to spravne pochopil.
nejake override jsem nasel, ale v PHP ani CSS nejsem priliz kovany.
17. bře 2013 16:17 - 17. bře 2013 16:21 #105573
Odpověď od Bong
Moderátor
Jaká výchozí metadata? Ta jsou snad individuální vzhledem k obsahu článku.
Co za typ stránek vlastně plánujete, že potřebujete takové pitvání? Není lepší použít nějaké rozšíření třeba pro blog?
Edit: na úpravu šablony potřebujete alespoň základní znalosti HTML, PHP, CSS. Jak se šablona Joomly přepisuje najdete zde:
Co za typ stránek vlastně plánujete, že potřebujete takové pitvání? Není lepší použít nějaké rozšíření třeba pro blog?
Edit: na úpravu šablony potřebujete alespoň základní znalosti HTML, PHP, CSS. Jak se šablona Joomly přepisuje najdete zde:
17. bře 2013 16:22 #105574
Odpověď od martim
Uživatel
No uzivatele maji moznost pridavat blog a povidky. Blog schvalovat nechci, co si tam hodi to maji. ALe povidky bych rad, aby meli alespon trochu uroven.
Pro blog mam CjBlog a ten vyuziva klasicky joomlovsky formular.
Pro blog mam CjBlog a ten vyuziva klasicky joomlovsky formular.
17. bře 2013 17:35 #105579
Odpověď od Bong
Moderátor
Budete muset počkat na někoho znalejšího.
Alespoň jsem zaktulizoval češtinu CjBlog na poslední verzi.
Alespoň jsem zaktulizoval češtinu CjBlog na poslední verzi.