Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Captcha - n3t Seznam Captcha
25. pro 2016 22:07 #129649
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
nemám Admin Tools ... ano je to Joomla 2.5Cony napsal: Aha, to je Joomla 2.5. A nemáte náhodou Admin Tools?
26. pro 2016 02:40 #129650
Odpověď od Cony
Moderátor
Joomlu 2.5 podporuje naposled verze 1.2.0, viz
Release notes
Aby byla Captcha funkční, musí být na serveru povoleno PHP nastavení allow_url_fopen, nebo funkční rozšíření cUrl, a nesmí být blokována komunikace na server captcha.seznam.cz.
Na Vašem serveru to nefunguje, když si otevřete adresu www.skolagastronomie.cz/plugins/captcha/...a/captcha.create.php , server čeká a pak nic nezobrazí, tj. nezafunguje komunikace se servery seznamu, něco jí blokuje. Zapněte si chybová hlášení v administraci hostingu, nebo v htaccess, možná se zobrazí nějaká chyba. Popř. zkontrolujte to nastavení allow_url_fopen.
Aby byla Captcha funkční, musí být na serveru povoleno PHP nastavení allow_url_fopen, nebo funkční rozšíření cUrl, a nesmí být blokována komunikace na server captcha.seznam.cz.
Na Vašem serveru to nefunguje, když si otevřete adresu www.skolagastronomie.cz/plugins/captcha/...a/captcha.create.php , server čeká a pak nic nezobrazí, tj. nezafunguje komunikace se servery seznamu, něco jí blokuje. Zapněte si chybová hlášení v administraci hostingu, nebo v htaccess, možná se zobrazí nějaká chyba. Popř. zkontrolujte to nastavení allow_url_fopen.
01. led 2017 12:38 #129715
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
díky za snahu... allow_url_fopen je povoleno, cURL enabled...
zapnul sem výpis chyb...a odkaz na plugins/captcha/...a/captcha.create.php neudělá nic...dlouho se načítá a skončí prázdnou stránkou...
dík za pomoc
zapnul sem výpis chyb...a odkaz na plugins/captcha/...a/captcha.create.php neudělá nic...dlouho se načítá a skončí prázdnou stránkou...
nemělo by...ale netušim kde to ověřit...navíc proč by to někdo nastavoval...a nesmí být blokována komunikace na server captcha.seznam.cz
dík za pomoc
02. led 2017 13:25 #129722
Odpověď od Cony
Moderátor
Jedině hosting, tak se zeptat jich. Ověřit už jedině šáhnutím do kódu pluginu. Ten soubor /plugins/captcha/n3tseznamcaptcha/captcha.create.php je poměrně jednoduchý, tak v něm zkusit natvrdo vynutit to cURL, neb doplnit o výpis chyb...fishmaker napsal: nemělo by...ale netušim kde to ověřit...navíc proč by to někdo nastavoval...
22. dub 2017 12:00 #131107
Joomla je jen můj několikaletý koníček.
Několik let využívám předplatné Yootheme, mohu poskytnout informace.
Odpověď od Koudy
Pokročilý uživatel
Jak se zbavit "n3t Seznam Captcha"
Mám jí na dvou webech, teď jsem chtěl nahodit reCaptcha a všude to jde bez problému jen na dvou webech ne.
I když v globálním nastavení dám reCaptcha uložim a vidím reCaptcha, objeví se n3t Seznam Captcha. Zakážu plg n3t Seznam Captcha a hodí to chybu. Nepomůže ani n3t Seznam Captcha odinstalovat. Mám přejet web novou instalací Joomla?
Mám jí na dvou webech, teď jsem chtěl nahodit reCaptcha a všude to jde bez problému jen na dvou webech ne.
I když v globálním nastavení dám reCaptcha uložim a vidím reCaptcha, objeví se n3t Seznam Captcha. Zakážu plg n3t Seznam Captcha a hodí to chybu. Nepomůže ani n3t Seznam Captcha odinstalovat. Mám přejet web novou instalací Joomla?
Joomla je jen můj několikaletý koníček.
Několik let využívám předplatné Yootheme, mohu poskytnout informace.
22. dub 2017 12:13 #131108
Odpověď od Cony
Moderátor
Kromě glob. nastavení bude zřejmě n3t Seznam Captcha ještě nastavena v nastavení Kontaktů...
Poděkovali: Koudy