Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zobrazení obrázku před titulkem článku

11. bře 2013 15:53 #105243
Joomla renderuje článek tak, že nejprve zobrazí Titulek / Název článku, pak fotku ke článku a nakonec samotný text. Můžu někde nastavit, aby se nejdříve renderoval obrázek, a až pod ním název článku s ostatním textem?
Děkuji za rady.

11. bře 2013 15:57 #105246
Odpověď od Cony
Moderátor
Nastavit to nelze (tedy pokud nemáte speciální šablonu která to podporuje - pak by to bylo v nastavení šablony), můžete si ale upravit šablonu.

11. bře 2013 16:14 #105247
Odpověď od freshynek
Uživatel
Tuším, že se dá udělat Override a v souboru tmpl/default.php změnit pořadí zobrazování titulku a obrázku. Bohužel nevím jak přesně to udělat a zrovna dnes mi nejede forum.joomla.org/ - píše mi to "403 Forbidden"
Takže to nemůžu ani vygooglit. Nevíte někdo, jak na to? Díky moc za rady.

11. bře 2013 16:22 - 11. bře 2013 16:23 #105248
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Záleží, co si představujete pod pojmem "nastavit". Tak jak píše Cony - nastavit pomocí "klikací" adminstrace to lze u šablon, nebo rozšíření, které to podporují.

Umístění přiřazeného obrázku úvodníku (nebo celého článku), lze změnit na úrovni PHP souborů (optimálně pomocí overrides).

Komponenta com_content, proměnné k hledání:
Code:
$images->image_intro $images->image_fulltext

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

11. bře 2013 16:26 #105249
Odpověď od freshynek
Uživatel
Přesně o to mi Karle jde. Mám otevřený soubor com_content/views/featured/default.php

Chci tam přehodit, aby se nejprve zobrazil Image_intro obrázek, a teprve potom titulek článku. Upravený soubor default.php si nakopíruji do šablony/html/com_content/featured a budu mít hotový Override.

Jen nevím, které řádky v souboru default.php přehodit. Pomůže někdo? Díky.

11. bře 2013 16:28 #105250
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Při přepisování výstupů souborů by měla být použitá analogie:
Code:
z ~/components/com_content/views/article/tmpl/default.php do ~/templates/TEMPLATE_NAME/html/com_content/article/default.php
- vztahuje se pouze na detail článku

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.