Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Nefunkční carousel u headru

11. bře 2013 12:26 #105220
Nefunkční carousel u headru od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj,

hostuju o Wedosu, cca už rok jedny webovky. Jsou na J_2.5.2, na tom je prdnutá šablona themza_j16_06. Vím, že je to šablona pro 1.6, v čemž je asi hlavní problém, ale tehdy když jsem ty stránky dělal jsem si toho nevšiml, nebo nevím proč jsem ji použil.

Každopádně, nefunguje mi měnění obrázků v záhlaví webu, mám to nastaveno v nastavení šablony i s cestou k img, ale nemění se.

Nevíte někdo prosím co s tím? Jestli se za ten rok nezměnilo něco na hostingu wedosu, nebo čím to je..Do stránek jsem celou dobu vůbec nezasahoval.
Kdyžtak odkaz tady - praguespiritquintet.cz
Za případnou radu moc děkuji!

11. bře 2013 12:35 #105221
Odpověď od Cony
Moderátor
S hostingem to nemá nic společného, na stránkách máte konflikt javaskriptů. Zkuste vše zaktualizovat, zejména ten carousel.

11. bře 2013 12:47 #105224
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Zkusil jsem zaktualizovat rozšíření a i samotnou joomlu, šablonu aktualizovat neumím, nem v menu k aktualizaci nic nemá a vyšší verzi jsem nenašel. Nevíte co způsobuje ten konflikt? Možná bych to rozšíření mohl deaktivovat nebo odinstalovat.

Děkuji

11. bře 2013 13:01 #105228
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste zaktualizovat ten NIVO slider (carousel), pokud je to jako modul.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

11. bře 2013 13:02 #105229
Odpověď od Cony
Moderátor
Konflikt je v samotném skriptu pro ten carousel, zběžně jsem do něj koukal, a je tři roky starý, ale nahrává nejnovější verzi jQuery. Pokud je je carousel přímo součástí šablony, budete muset zkusit zaktualizovat tu, nebo jí poupravit tak, aby si carousel nedělala sama, a použít nějaký samostatný modul. Na JED jich nalezenete hromadu.

11. bře 2013 21:38 #105266
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Tak zaktualizovat Nivo slider se mi nepovedlo, ale našel jsem jej jako samostatné rozšíření. Šablonu bych zvládl upravit, aby se header neukazoval, nicméně po instalaci Nivo slideru jako modulu nevím jak jej rozchodit.
Normálně jsem jej nainstaloval, v modulech jsem ho povolil, nastavil jsem mu pozici v pravé straně webu pro test. Modul se tam ukáže, ale obrázky se do něj nenačítají, i když jsem jim nastavil cestu.

Nemáte s tím modulem někdo zkušenost prosím?
Mám to na localhostu, takže odkaz poslat nemůžu..