Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
modul načtení dat
09. bře 2013 16:18 #105126
ahojte
nainstaloval jsem si flexi custom module...modul do kterého mužu zapsat php, javasripty apod.
rád bych do toho načítal některý informace z komponenty adsmanageru..
nevíte jaký kod napsat do toho abych mohl přistupovat k informacím jiné komponenty a funkci?
díky.
nainstaloval jsem si flexi custom module...modul do kterého mužu zapsat php, javasripty apod.
rád bych do toho načítal některý informace z komponenty adsmanageru..
nevíte jaký kod napsat do toho abych mohl přistupovat k informacím jiné komponenty a funkci?
díky.
09. bře 2013 16:48 - 09. bře 2013 16:52 #105127
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Co si představujete pod pojmem "některé informace z komponenty".
Komponenta samotná (snad kromě konfiguračních souborů, (a v některých případech komponent) souborů typu obrázků, nahraných dokumentů) konkrétní data neobsahuje. Data se uchovávají v databázi a komponenta s daty pouze "pracuje".
Pro využití funkcí některé komponenty je vhodné použít samotnou komponentu.
Potřebujete-li "něco" vypsat do modulu, a máte aspoň základní znalosti PHP, (My)SQL, je (pro Vás) vhodné předělat libovolný jiný modul, který s daty komponenty již pracuje, a "chování modulu" přepsat.
Komponenta samotná (snad kromě konfiguračních souborů, (a v některých případech komponent) souborů typu obrázků, nahraných dokumentů) konkrétní data neobsahuje. Data se uchovávají v databázi a komponenta s daty pouze "pracuje".
Pro využití funkcí některé komponenty je vhodné použít samotnou komponentu.
Potřebujete-li "něco" vypsat do modulu, a máte aspoň základní znalosti PHP, (My)SQL, je (pro Vás) vhodné předělat libovolný jiný modul, který s daty komponenty již pracuje, a "chování modulu" přepsat.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
10. bře 2013 11:03 - 10. bře 2013 11:07 #105170
Odpověď od Petr
Začátečník
Díky moc to je dobrej tip to zpracovat na nějakém modulu co s dokaže pracovat s daty te komponenty.
Bohužel všechny ty moduly dokaží zobrazit nějaké položky z databaze nahodně , konkretně apod.
Rád bych však když při vybraní na stránkách nějakého prvku v aplikaci té komponenty ...se mi v modulu zobrazily určitě věci... Tedy aby modul zjistil jaká položka je pravě zobrazena.
snad jsem to vysvětlil srozumitelně.
příklad kliknu na položku "prodej jablek" v adsmanager komponentě a v modulu se zobrazila informace na základě titulku, či jiných aktualně zobrazených datt...věta "prodávate jablka?"
Bohužel všechny ty moduly dokaží zobrazit nějaké položky z databaze nahodně , konkretně apod.
Rád bych však když při vybraní na stránkách nějakého prvku v aplikaci té komponenty ...se mi v modulu zobrazily určitě věci... Tedy aby modul zjistil jaká položka je pravě zobrazena.
snad jsem to vysvětlil srozumitelně.
příklad kliknu na položku "prodej jablek" v adsmanager komponentě a v modulu se zobrazila informace na základě titulku, či jiných aktualně zobrazených datt...věta "prodávate jablka?"
10. bře 2013 11:16 #105171
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Jediné co jsem z vašich požadavků doposud pochopil, je vaše poslední věta - příklad. Ale nevím k čemu je to dobré. nepište například, ale skutečně co potřebujete.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
10. bře 2013 11:43 - 10. bře 2013 11:43 #105174
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
2 Sonicer:
pořád platí "... a máte aspoň základní znalosti PHP, (My)SQL ... "
Když kliknete na "nějakou položku" tak se změní URL (která v neSEF tvaru obsahuje "nějaké" parametry).
Váš budoucí modul by mohl "přečíst" libovolný parametr z URL, a podle konkrétního záznamů pak ověřit třeba kategorie nebo cokoliv jiného...
pořád platí "... a máte aspoň základní znalosti PHP, (My)SQL ... "
Když kliknete na "nějakou položku" tak se změní URL (která v neSEF tvaru obsahuje "nějaké" parametry).
Váš budoucí modul by mohl "přečíst" libovolný parametr z URL, a podle konkrétního záznamů pak ověřit třeba kategorie nebo cokoliv jiného...