Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Script či HTML příkaz pro posun na stránce
08. bře 2013 23:12 #105100
--- -- -
Čau Joomlisté,
obracím se k vám s prosbou o radu:
Dotaz se týká komponenty VirtueMart, ale to asi není podstatné, příklad:
Mám popis kategorie ve VM. Popis je malinko delší, tudíž nejsou vidět ve VM pak konkrétní produkty. Někde jsem na webu viděl, že po kliknutí na tlačítko se stránka sroluje níže.
Co tuto funkčnost řeší? Nějaký script? Anebo jen HTML příkaz?
Cílem je, aby po kliknutí na tlačítko " Nabídka vína pod textem " byl návštěvník webu (VM) přesunut níže k produktům. Jak toho docílím?
Předem díkes za radu, fajn víkend!
MaK.
obracím se k vám s prosbou o radu:
Dotaz se týká komponenty VirtueMart, ale to asi není podstatné, příklad:
Mám popis kategorie ve VM. Popis je malinko delší, tudíž nejsou vidět ve VM pak konkrétní produkty. Někde jsem na webu viděl, že po kliknutí na tlačítko se stránka sroluje níže.
Co tuto funkčnost řeší? Nějaký script? Anebo jen HTML příkaz?
Cílem je, aby po kliknutí na tlačítko " Nabídka vína pod textem " byl návštěvník webu (VM) přesunut níže k produktům. Jak toho docílím?
Předem díkes za radu, fajn víkend!
MaK.
--- -- -
09. bře 2013 08:51 #105104
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Hoj M.
posuv zajišťuje JS (JQuery, MooTools) - samotné užití např.: www.saaraan.com/2011/01/jquery-anchor-scroll-scripts-plugins
rozšíření pro J: extensions.joomla.org/extensions/structu...tion/site-navigation
keywords: anchor scroll script
posuv zajišťuje JS (JQuery, MooTools) - samotné užití např.: www.saaraan.com/2011/01/jquery-anchor-scroll-scripts-plugins
rozšíření pro J: extensions.joomla.org/extensions/structu...tion/site-navigation
keywords: anchor scroll script
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: MaK.
09. bře 2013 22:47 #105152
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Super Karle,
testoval jsi to i ve VirtueMart?
MaK.
testoval jsi to i ve VirtueMart?
MaK.
--- -- -
09. bře 2013 23:02 #105155
Odpověď od Cony
Moderátor
Pro samotné poskočení nepotřebujete JS, ten vám jen udělá posuv plynulý. Musíte použít html anchor:
a odkaz na něj
Pokud chcete hezký efekt, v Joomle by Vám mělo stačit přidat do některého JS souboru (ideálně, pokud má nějaký šablona tak do něj)
Code:
<a name="produkty"></a>
Code:
<a href="#produkty">Nabídka níže</a>
Code:
new Fx.SmoothScroll({
duration: 200
},window);
09. bře 2013 23:21 #105156
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Cony, to vypadá dobře, ale stále nějak nechápu, jaký link mám přihodit tomu obrázku "Nabídka vína...", který je tady:
www.cestavina.cz/index.php/vinarska-obla...miko-horni-vestonice
Zkoušel jsem mu hodit "#produkty", ale nějak to nechodí, asi špatně chápu.. Jakou url mohu prosím obrázku určit jako odkaz?
Díky, MaK.
Zkoušel jsem mu hodit "#produkty", ale nějak to nechodí, asi špatně chápu.. Jakou url mohu prosím obrázku určit jako odkaz?
Díky, MaK.
--- -- -
09. bře 2013 23:31 - 09. bře 2013 23:48 #105157
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Upřesňuji:
pokud samotný JS, tak je třeba přidat:
Mariáne, někde v HTML musí existovat definována "kotva" = "anchor", např:
nebo lze stejně odkázat na prvek, který má nastaveno id="..."
třeba:
www.cestavina.cz/index.php/vinarska-obla...onice#productPrice17
pokud samotný JS, tak je třeba přidat:
Code:
<script type="text/javascript">
window.addEvent('domready',function() {
new Fx.SmoothScroll({
duration: 200
},window);
});
</script>
Mariáne, někde v HTML musí existovat definována "kotva" = "anchor", např:
Code:
<a name="produkty">....</a>
nebo lze stejně odkázat na prvek, který má nastaveno id="..."
třeba:
www.cestavina.cz/index.php/vinarska-obla...onice#productPrice17