Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Ruční export a import článků z MySQL databáze

07. bře 2013 15:08 - 07. bře 2013 15:10 #104983
Ruční export a import článků z MySQL databáze od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj, můžete mi někdo poradit? Chtěl bych z poškozené databáze (verze MySQL: 5.1.56) přenést z (snad nepoškozené) kategorie (uncategorised) jen články (cca 545) do nové databáze (popř. i kategorie a sekce). Nevím jak je mohu správně exportovat a pak importovat, tak abych je dostal do nové J!2.5x Moc děkuji za pomoc.

07. bře 2013 15:11 #104984
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejlépe asi pomocí phpMyAdmin, nějaký návod je např. zde , když ale pohledáte, těch návodů na Vás vypadne hodně.

07. bře 2013 15:58 #104985
Odpověď od Bong
Moderátor
Co je to poškozená databáze? Jestli máte tu databázi na serveru, můžete ji opravit a pracovat s ní normálně. Jsou to dvě kliknutí.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. bře 2013 16:00 - 07. bře 2013 16:04 #104986
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj Cony, děkuji za snahu mi pomoci ;-) Toto už jsem dělal, ale já nevím pod čím najdu konkrétně ty články (tabulka) a jak je pak pouze samostatně naimportuji do již existující databáze, kde už mohu mít i nějaké články (např. demodata). Ale ani ty demodata nemusím mít (klidně smažu). Jen bych potřeboval vědět co mám odstranit, nahradit, kam co přidat nebo odebrat? Postačila by mi i jen jedna rada, postup, jak z poškozené databáze, konkrétně z kategorie uncategorised (cca 545 članků), exportovat a pak importovat tyto články. Import a export celé databáze už umím. Děkuji.

07. bře 2013 16:11 - 07. bře 2013 16:13 #104988
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Dobrý den nebo ahoj Bongu - teď nevím ;-) Poškozená databáze je jen má domněnka. Jedny velmi staré stránky.v J!1.5x jsem měl napadené (přes JCE). Stránky jsem odviroval, ale web je jen na půl funkční (pouze navenek). Nedostanu se do globálního nastavení, nevložím přílohu ke článkům atd. Zkoušel jsem jUpgrade i jUpgradePro a nenačtu databázi.Na jiných stránkách (nepoškozených) mi jUpgrade fungovalo.Tak jsem se rozhodl, že se pokusím o poslední (manuální) pokus. Databáze je na serveru. Jak ji opravit nevím. Děkuji za rady.

07. bře 2013 16:16 - 07. bře 2013 16:19 #104991
Odpověď od Bong
Moderátor
V phpMyAdmin si najděte tabulku _content. tu si vyexportujte a naimportujte do druhé databáze. Pozor na prefix tabulek a tabulka v nové databázi by měla být prázdná...

EDIT:

Databázi opravíte tak, že v phpMyAdmin srolujete na konec stránky, kliknete na zaškrtnout vše a z rozbalovacího seznamu Opravit tabulku. Ale nemyslím, že je vaše databáze poškozená, nicméně tímto krokem nic nezkazíte.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Jan Kedvis