Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Joomleague změna ID u položek

05. bře 2013 09:00 #104834
Joomleague změna ID u položek od MIchal
Uživatel
Zdravím, po vymazání celého kola a založení nového mi to v tabulce hlásí :
COM_JOOMLEAGUE_RANKING_ERROR_UNKOWN_ROUND_ID: 27

Ano, vymazané kolo mělo původní ID 27, bylo nahrazeno novým které dostalo ID:31
Nevíte někdo, kde přesně bych našel kde jsou přiřazená ID k jednotlivým kolům,utkání atd...abych to mohl manuálně změnít???? Nebo jak změnit ID určité věci, Děkuji

05. bře 2013 09:13 - 05. bře 2013 09:13 #104835
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
ID není vhodné měnit "ručně" - bývá často spojeno s více záznamy, a změnou pouze jednoho by se narušila "konzistence" dat. Změna na více místech by pro "neznalé" mohla způsobit podobnou "nekonzistenci".

Změňte odkaz na kolo, nebo promažte cache, nechte přepočítat (nevím co vše lze v JL provést).

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

05. bře 2013 09:20 #104838
Odpověď od MIchal
Uživatel
Zkoušel jsem všechno možné...Ale můj dotaz stále platí, víte kde se to dá změnit ručně, nemůžu to najít.

05. bře 2013 14:36 #104870
Odpověď od karel
Začátečník
v administraci joomleague to nepůjde
jedině v mysql
zkusil bych ještě funkci optimalizovat a opravit tabulky

05. bře 2013 14:45 #104872
Odpověď od Bong
Moderátor
Mám jednu OT otázku, když vidím ten nepřeložený řetězec: tabulku myslíte ve front, nebo backendu? Nějak nechodí stránky JoomLeague, tak si nemůžu stáhnout poslední verzi.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. bře 2013 15:55 #104874
Odpověď od karel
Začátečník
Stránky jim nejedou, ale stáhnout by to mohlo jít odsud gitorious.org/joomleague/joomleague/commits/2.0.0

05. bře 2013 16:32 #104875
Odpověď od Bong
Moderátor
Díky, už to mám. Noční můra je tady, řečeno slovy Fenrise: "ti chytráci nacpali český překlad přímo do instalačky..."

Doporučuji tedy po každé aktualizaci opětovně nainstalovat češtinu z Bongovo! S oficiálním překladem je jedna velká potíž, chybí v něm hromada řetězců a nejde pořádně zprovoznit. Navíc je tam cca 5% nepřeloženo, protože na Transifex nejde (čert ví proč) nahrát celý soubor překladu k přepisu. Funguje jen ruční editace přímo na stránkách a takový masochista zase nejsem.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. bře 2013 16:48 #104877
Odpověď od karel
Začátečník
Jo tak tohle potvrzuji. Všimnul jsem si toho také, že mě to najednou po aktualizaci začalo psát % u datumů a po instalaci tvojí češtiny bylo vše ok. Myslím, že něco o tom psali na úvodní stránce.

06. bře 2013 05:40 #104902
Odpověď od MIchal
Uživatel
tuto chybu to hodí ve front. v back je všechno bez problému. Měl jsem špatně jedno kolo,tak jsem ho vymazal a nahradil novým a poté se to stalo, jako by bylo stále někde zachováno ID toho starého. Jinak optimalizovat tabulky atd. jsem zkoušel

06. bře 2013 13:10 #104921
Odpověď od karel
Začátečník
Jedině zkusit v mysql najít ID toho kola a přepsat ho, nebo nahrát zálohu databáze před vymazáním kola a následně kolo nemazat a jen opravit to, co v něm bylo špatně

06. bře 2013 13:43 - 06. bře 2013 13:44 #104923
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Jaký odkaz vede na špatné kolo? (jak odkaz vznikl? Můžete uvést odkaz na web (stránku, kde k problému dochází)?)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

07. bře 2013 05:52 #104953
Odpověď od MIchal
Uživatel
Nevím kde se stala chyba... Udělal jsem si normálně 8 hracích kol po x zápasech. Pak jsem jedno kolo smazal (z duvody chybného zápisu) a založil kolo nové. Pak mi při odkazu na stránkách na tabulku vyjelo výše zmíněná chyba. Zkusil jsem tedy export import poject a zase vše jede jak má.