Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

migrace z J!1.5 na J!2.5. a hlášení varování

25. úno 2013 12:54 #104516
Dorbý den,
prosím o pomoc. provedla jsem migraci s pomocí jUpgrade a vše proběhlo téměř v pořádku. přeneslo se vše kromě komponent Jform, Joomshopping, PhocaGallery. s tím zřejmě souvisí hlášené varovnání :

Hodnota upload_max_filesize v souboru php.ini file je větší, než proměnná post_max_size.

Nevím bohužel, kde toto opravit.

Děkuji za rady.

25. úno 2013 13:15 #104518
Odpověď od Cony
Moderátor
1/ jUpgrade nepřenáší vše, některé komponenty budete muset nainstalovat znovu.

2/ php.ini je záležitostí Vašeho hostingu, kontaktujte je.

25. úno 2013 13:53 #104521
Odpověď od Jana Vaverková
Uživatel
1/ to jsem provedla. zkoušela jsem i přenos přes ftp z pc do složky jupgrade, ale nic se nestalo :unsure:

25. úno 2013 14:11 #104525
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 1/ to ne, měla by jste ty komponenty normálně znovu nainstalovat, v administraci Joomly. Ideálně pak předem ještě přenést data v MySQL, stčí jen odpkopírovat tabulky z původní Joomly 1.5 do tabulek s novou příponou. A příslušné rozšíření pak instalovat nejlépe ve stejné verzi jako bylo na 1.5, a až po přenosu aktualizovat. Data si můžete převést i až po přenosu, jednodušší je to ale obvykle před, zde záleží rozšíření od rozšíření, většina by jich to ale měla pobrat správně.
Poděkovali: Jana Vaverková

25. úno 2013 14:12 - 25. úno 2013 14:12 #104526
Odpověď od Bong
Moderátor
jUpgrade vám přemigruje data a nastavení jen některých rozšíření, které jsou podporovány. Pokud se pamatuji, tak Jform, Joomshopping a PhocaGallery mezi ně nepatří. Nelze nazdařbůh něco kopírovat ze staré do nové instalace. Každá z komponent má svůj vlastní postup na migraci.

Navštivte stránky jednotlivých rozšíření a najděte si PŘESNÝ postup migrace s instalací (kopírování souborů a tabulek databáze a instalace nové verze) a tento dodržte.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Jana Vaverková