Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
XML nastavení
24. úno 2013 11:17 #104474
Ahoj, než mě začnete kamenovat, že mám použít hledání, tak věřte, že jsem to udělala. Včera jsem v podstatě celý den googlila, nicméně řešení problému jsem se nedobrala.
Nainstalovala jsem si "compojoomcomment-4.2.1-pro". Systém mi na jednu stranu hlásil, že instalace proběhla úspěšně. V pluginech dané vidím, jenže po instalaci mi vyskočila hláška, že se nepodařilo najít soubor xml nastavení. A teď nevím, co s tím.
V podstatě na tom samém mi zhaslo i nahrání dalších dvou rozšíření. Ta ale nejsou zase až tak nezbytná jako ty komentáře.
Díky moc za jakoukoliv pomoc.
Nainstalovala jsem si "compojoomcomment-4.2.1-pro". Systém mi na jednu stranu hlásil, že instalace proběhla úspěšně. V pluginech dané vidím, jenže po instalaci mi vyskočila hláška, že se nepodařilo najít soubor xml nastavení. A teď nevím, co s tím.
V podstatě na tom samém mi zhaslo i nahrání dalších dvou rozšíření. Ta ale nejsou zase až tak nezbytná jako ty komentáře.
Díky moc za jakoukoliv pomoc.
24. úno 2013 11:46 - 24. úno 2013 11:47 #104475
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...i-na-2-5-6-a-dalsich
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...mit=6&start=6#103258
Nejspíš: hosting + práva.
O jaký hosting se jedná u Vás?
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...mit=6&start=6#103258
Nejspíš: hosting + práva.
O jaký hosting se jedná u Vás?
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
24. úno 2013 12:10 #104476
Odpověď od Ainny
Začátečník
Koukám, že jsem hledala blbě. Vyjížděly mi v podstatě jenom články. Ale už toho mám od čtvrtečního večera fakt plný brejle.
Mám www.levny-webhosting.cz/
Mám www.levny-webhosting.cz/
24. úno 2013 14:09 #104477
Odpověď od Ainny
Začátečník
Asi bude zakopaný pes tady:
/mnt/node5/apache/htdocs/xxx.cz/www/logs (složka záznamu) Nelze měnit
/mnt/node5/apache/htdocs/xxx.cz/www/tmp (dočasná složka) Nelze měnit
U všeho jsem atributy změnila v pohodě, ale tyhle dvě musí asi nastavit admin webhostingu. Nebo to můžu nějak udělat já?
/mnt/node5/apache/htdocs/xxx.cz/www/logs (složka záznamu) Nelze měnit
/mnt/node5/apache/htdocs/xxx.cz/www/tmp (dočasná složka) Nelze měnit
U všeho jsem atributy změnila v pohodě, ale tyhle dvě musí asi nastavit admin webhostingu. Nebo to můžu nějak udělat já?
24. úno 2013 17:48 #104483
Zkuste nastudovat:
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...ta-ftp-vrstva#103900
- ověřte si, zda máte správně uvedenou cestu k tmp a log - napovědět by mohly i (backend > Stránky) > systémové informace > Informace o PHP (třeba z hodnoty SCRIPT_FILENAME nebo doc_root)
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Na jaké atributy? (snad ne nastavení "typu" 777 - není bezpečné)U všeho jsem atributy změnila v pohodě
Zkuste nastudovat:
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...ta-ftp-vrstva#103900
- ověřte si, zda máte správně uvedenou cestu k tmp a log - napovědět by mohly i (backend > Stránky) > systémové informace > Informace o PHP (třeba z hodnoty SCRIPT_FILENAME nebo doc_root)
24. úno 2013 18:37 #104490
Odpověď od Ainny
Začátečník
Cestu mám správně, to už jsem si zkontrolovala.
Odkaz jsem si pročetla, ale momentálně už jsem ve fázi, že nevím, která bije. :^)
Napsala jsem na podporu hostingu a poslala jim screeny s chybovými hláškami. Počkám, co odpoví. Při nejhorším pak všechno shodím a začnu znovu od začátku. Včetně rozbalení Joomly na ftp serveru...
Díky moc za odpovědi. Až budu vědět, co a jak, tak dám vědět. Třeba se to jednou bude někomu hodit. :^)
Odkaz jsem si pročetla, ale momentálně už jsem ve fázi, že nevím, která bije. :^)
Napsala jsem na podporu hostingu a poslala jim screeny s chybovými hláškami. Počkám, co odpoví. Při nejhorším pak všechno shodím a začnu znovu od začátku. Včetně rozbalení Joomly na ftp serveru...
Díky moc za odpovědi. Až budu vědět, co a jak, tak dám vědět. Třeba se to jednou bude někomu hodit. :^)