Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Virtuemart a Joomla - uživatelé

19. úno 2013 21:00 #104260
Ahoj, potřeboval bych osvětlit princip fungování uživatelů v Joomla a Virtuemart.
Když v Joomla ve správci uživatelů zadám uživatele Králík s adresou Nora 1, tak ve Virtuemart v zákaznících se vytvoří zákazník Králík, ale adresa je nevyplněná, obráceně je to to samé. Jdou ty dva systémy nějak propojit?

Idea webu, který bych chtěl vytvořit je asi taková, že přijde uživatel na web, zaregistruje se (jméno, email, heslo, adresa) a pod článkama bude moci psát do komentářů (JComments), když půjde na fórum (Kunena), tak bude moci zakládat témata, odpovídat atd. a když vleze na eshop (Virtuemart), tak si něco hodí do košíku, vybere dopravu a odešle objednávku. Všechno to udělá pod jednou registrací, kterou provede na začátku při vstupu na web.
- zatim v tom nevidim problém až na ten Virtuemart, zatím co jsem zkoušel, tak ve Virtuemart ten přihlášenej uživatel bude muset vždycky v průběhu objednávky zadávat adresu?

(predem dik)

19. úno 2013 22:10 #104267
Odpověď od Cony
Moderátor
Nebude muset vždy, jen poprvé, pak už bude mít vytvořený a uložený profil ve VM.

19. úno 2013 23:02 #104273
Odpověď od aaa
Uživatel
Ok, chapu, ale porad to neni idealni, neco jsem cetl, ze by mohlo jit nejak vyradit "user management" Joomly a ponechat jen ten Virtuemartu, ale odkaz na to jak to provest byl neplatny. :-/

19. úno 2013 23:55 #104274
Odpověď od Cony
Moderátor
Virtuemart má svůj vlastní login modul, najdete ho v instalačním balíčku, odkazy z něj vedou na registraci do VM, tedy se zadáním adresy.

Ale dále píšete že chcete Kunenu, JComments apod. Odkazy z těchto komponent povedou na klasickou registraci Joomly. Budete muset tuto registraci přesměrovat na VM registraci, na JED na to najdete plugin . Pokud použijete tento plugin, budou fungovat i odkazy ze standardního login modulu, menu apod.

Ve VM registraci zase ale nepořešíte rozšířená pole z Kuneny (Avatara apod), to už budete muset ponechat na uživateli ať si nastaví v profilu.

19. úno 2013 23:59 - 20. úno 2013 00:03 #104275
Odpověď od aaa
Uživatel
Nasel jsem to, zatim nemuzu napsat, ze to stoprocentne funguje, nebot web neni jeste ve stavu funkcnosti a na prvni nastrel jsem pri registraci zadal heslo, ktery to ale nevzalo a v odeslanem mailu na aktivaci uctu bylo jiny, nehlede na to, ze ikdyz jsem aktivoval ucet, tak se neaktivoval a musel jsem ho zaktivovat rucne ve sprave uctu, ale to budou spis problemy u me, ktery musim jeste poladit, nicmene tohle rozsireni opravdu vyradi registracni formular Joomly a pouzije se ten od Virtuemartu, takze adresa je zadana ve Virtuemartu a v Joomle ve sprave uctu se objevi jenom uzivatelske jmeno. zatim to teda vypada dobre. :-)

VM Registration Redirect

Edit: Jo, OK diky, nasel jsem to taky, akorat jsem byl pomalejsi. ;) S tou Kunenou nemam problem, doplneni Avatara uz bude na uzivatelich.