Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Nastavení nabídky (
18. úno 2013 23:27 #104194
Nainstaloval jsem si do J2.5 componentu JCE editor a potřeboval bych ji dostat do položek v nabídce tak, abych ji resp. editaci následně přiřadil nové nabídce. Dík.
18. úno 2013 23:48 #104199
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Popište, čeho chcete dosáhnout. Z popisu (a použité terminologie) to není zřejmé.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
19. úno 2013 00:28 #104200
Odpověď od abc
Uživatel
Chci si ve frontendu umožnit editovat články. Proto chci v beckendu do nabídky user menu vložit novou položku nabídky. Nabídku componenty JCE editoru. Tuto nabídku ale v nabízených položkách zatím nemám. Tak bych ji tam rád dostal...
19. úno 2013 01:09 #104202
Odpověď od Cony
Moderátor
Ale vy nechcete přece editovat editor, chcete editovat článek. Do editace článku se můžete přepnout, pokud jste přihlášen ve frontendu jako uživatel, který má k editaci právo, ikonou vedle nadpisu článku (tedy pokud to Vaše šablona povoluje).
S komponentou JCE to nemá absolutně nic společného - ta jen slouží k nastavení parametrů editoru JCE, který si pro použití musíte nastavit v globální konfiguraci, nebo v profilu uživatele.
S komponentou JCE to nemá absolutně nic společného - ta jen slouží k nastavení parametrů editoru JCE, který si pro použití musíte nastavit v globální konfiguraci, nebo v profilu uživatele.
19. úno 2013 06:06 #104207
Odpověď od abc
Uživatel
Já chci editovat všechny články, já chci mít seznam všech článků všech uživatelů a ten chci editovat. Ne pouze nějaký jeden.
19. úno 2013 08:37 #104209
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A chci a chci a chci!!!! Jste jak malé dítě ... Cony vám poradil jasně, co máte udělat, co z toho vám přesně nejde?
19. úno 2013 10:30 #104211
Odpověď od Cony
Moderátor
Na podobné funkčnosti jsou speciální
komponenty
. Přijde mi ale rozumnější nastavit omezená práva v administraci a ponechat příslušným uživatelům přístup tam.
19. úno 2013 10:30 #104212
Odpověď od abc
Uživatel
Mno, nevím, nejspíš se neumím vyjádřit. Zkusím jinak. Jak mám v J2.5 přidat komponentu (typ položky - komponenta) do nabídky user menu. Ve staré J1.0. jsem zvolil Menu, user menu, nový, komponenty, componenty a konkrétní výběr té, kterou chci. Ve 2.5 volím Nabídky, user menu, nový, typ položky - vybrat a teď mám na výběr kde co, ale komponenty ne. Takže bych je tam rád dostal (komponenty - třeba JCE), abych posléze mohl zvolit, co vlastně chci. A o to mi jde od začátku. Vysvětluji, protože jsem nebyl pochopen, když jsem se snažil o stručnost. Pokud nerozumíte mému dotazu, prosím neodpovídejte. Děkuji
19. úno 2013 10:36 #104213
Odpověď od abc
Uživatel
Už jsem si vyřešil. Děkuji za podnětné reakce. Přeji pěkný den všem.
19. úno 2013 11:03 #104214
Odpověď od Cony
Moderátor
Neumíte napsat dotaz, od začátku píšete že chcete položku menu na JCE, což je nesmysl. Ne každá komponenta (oproti Joomla 1.5) musí vytvářet položky menu. Příště tedy "nezjednodušujte" a napište co opravdu chcete.
A pokud jste to vyřešil (ať už cokoliv) tak sem napište jak, když bude někdo jiný řešit něco podobného, ať ví jak na to.
A pokud jste to vyřešil (ať už cokoliv) tak sem napište jak, když bude někdo jiný řešit něco podobného, ať ví jak na to.
19. úno 2013 11:59 - 19. úno 2013 12:02 #104223
Odpověď od abc
Uživatel
nechal jsem to podobným, jako vy... jo a nevíte, jak se tady ruší účet?
19. úno 2013 12:23 #104226
Odpověď od Cony
Moderátor
Jistě, položit dotaz, zkritizovat a ničím nepřispět a nakonec se tvářit jako něco víc. :dry:
Napište nějakému adminovi, ať Vás smaže.
Napište nějakému adminovi, ať Vás smaže.
Poděkovali: abc
19. úno 2013 17:32 #104245
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vytvoření nového článku ve frontendu je shodné v J1.0, J1.5 i v J2.5, vždy je třeba vytvořit položku menu pro vytvoření nového článku.
Ve verzi 1.0 se tato možnost vytvoření položky nenabízela a pokud neměl admin nainstalovaná ukázková data musel si v dokumentaci, nebo na fórech ten kousek URL adresy najít...
Pokud tedy někdo umí vytvořit položku menu pro nový článek v J1.0, může ji stejným způsobem vytvořit v kterékoli verzi.
Ve verzi 1.0 se tato možnost vytvoření položky nenabízela a pokud neměl admin nainstalovaná ukázková data musel si v dokumentaci, nebo na fórech ten kousek URL adresy najít...
Pokud tedy někdo umí vytvořit položku menu pro nový článek v J1.0, může ji stejným způsobem vytvořit v kterékoli verzi.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Nejnovější příspěvky