Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Manuální řazení článků z frontendu
18. úno 2013 13:45 #104177
Zdravím,
pravděpodobně to tu už bylo probíráno, ale nepodařilo se mi to vyhledat. Řeším problém jak nastavit položku nabídky, aby se články daly z frontendu manuálně řadit. V Joomle 1.5 jsem si v Pokročilých parametrech položky nabídky nastavil Řazení kategorie - řadit a Primární řazení - řadit. A bylo to. To samé udělám v Joomle 2.5, ale při editaci článku z frontendu se mi tam pole řazení nezobrazí.
Díky za info.
pravděpodobně to tu už bylo probíráno, ale nepodařilo se mi to vyhledat. Řeším problém jak nastavit položku nabídky, aby se články daly z frontendu manuálně řadit. V Joomle 1.5 jsem si v Pokročilých parametrech položky nabídky nastavil Řazení kategorie - řadit a Primární řazení - řadit. A bylo to. To samé udělám v Joomle 2.5, ale při editaci článku z frontendu se mi tam pole řazení nezobrazí.
Díky za info.
18. úno 2013 13:56 #104178
Odpověď od Cony
Moderátor
Řazení kategorie - Žádné řazení, Řazení Článků - Řazení hlavních článků.
V editaci článku se Vám pole pro řazení nezobrazí. Chcete-li řadit hlavní články pak přímo v seznamu (menu Obsah - Hlavní články), chcete-li řadit články v kategorii tak opět v seznamu (menu Obsah - Správce článků). Nezapomeňte seřadit dle sloupce Řazení.
Pro urychlení práce mohu doporučit tento plugin - umožňuje Drag&Drop třídění položek v seznamech Joomly.
V editaci článku se Vám pole pro řazení nezobrazí. Chcete-li řadit hlavní články pak přímo v seznamu (menu Obsah - Hlavní články), chcete-li řadit články v kategorii tak opět v seznamu (menu Obsah - Správce článků). Nezapomeňte seřadit dle sloupce Řazení.
Pro urychlení práce mohu doporučit tento plugin - umožňuje Drag&Drop třídění položek v seznamech Joomly.
18. úno 2013 16:33 #104180
Odpověď od Jakub Filip
Uživatel
Tomu rozumím, ale stále to neřeší manuální řazení článku z frontendu (tj z pozice uživatele). Nechce se mi věřit, že by takovou funkci, která v Joomle 1.5 fungovala skvěle, ve verzi 2.5 odstranili.
18. úno 2013 17:45 #104181
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Taky se mi nechtělo věřit, tak jsem na to "podíval":
hláška při vytváření článku:
Několik stejných dotazů najdete i v diskuzi na joomla.org, (imho) se stejným výsledkem - v J2.5 řazení z frontendu zvolit nelze (napovídá tomu i zdroj editačního formuláře):
- vypisuje textovou hlášku (a nic víc) při vytváření článku.
hláška při vytváření článku:
Ordering:
New articles default to the first position in the Category. The ordering can be changed in backend.
Několik stejných dotazů najdete i v diskuzi na joomla.org, (imho) se stejným výsledkem - v J2.5 řazení z frontendu zvolit nelze (napovídá tomu i zdroj editačního formuláře):
Code:
<?php if (is_null($this->item->id)):?>
<div class="form-note">
<p><?php echo JText::_('COM_CONTENT_ORDERING'); ?></p>
</div>
<?php endif; ?>
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
18. úno 2013 21:59 #104187
Odpověď od Cony
Moderátor
Přesně tak, pole pro řazení bylo v 2.5 odstraněno, tuším že jsem i kdysi četl nějaké vysvětlení proč, ale už jsem jej zapoměl
18. úno 2013 22:13 - 18. úno 2013 22:15 #104188
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Sice trochu už OT, ale příjde mi, že při více než dvou "přispěvatelích" (dva se 'možná' dohohodnou), je řazení hrou na "přebíjenou".
Jinak (imho) i těm "více přispěvatelům" můžete nastavit přístup do backendu - pouze ke svým článkům - což je, mimo jiné, právě i rozdíl oproti (standardní) J1.5 - přepracovaný ACL
Jinak (imho) i těm "více přispěvatelům" můžete nastavit přístup do backendu - pouze ke svým článkům - což je, mimo jiné, právě i rozdíl oproti (standardní) J1.5 - přepracovaný ACL