Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Ztráta přístupu do administrace
13. úno 2013 19:08 - 13. úno 2013 19:10 #103973
Zdravím.
Provedl jsem změnu práv u skupiny "registered", pozakazoval jsem všechny editační možnosti, tedy nechal jen možnost přihlásit se na web. Udělal jsem to proto, že tato skupina mohla editovat a tedy i vymazat obsah webu. Svůj administrátorský účet mám ve skupině "super user" a přidal jsem ho i do skupiny "registered".
Zřejmě díky tomho se nyní nemohu přihlásit do administrační části. Zálohu webu sice mám, ale starou. Lze nějakým způsobem obnovit mé administrátorské práva?
Děkuji za pomoc.
Martin
Provedl jsem změnu práv u skupiny "registered", pozakazoval jsem všechny editační možnosti, tedy nechal jen možnost přihlásit se na web. Udělal jsem to proto, že tato skupina mohla editovat a tedy i vymazat obsah webu. Svůj administrátorský účet mám ve skupině "super user" a přidal jsem ho i do skupiny "registered".
Zřejmě díky tomho se nyní nemohu přihlásit do administrační části. Zálohu webu sice mám, ale starou. Lze nějakým způsobem obnovit mé administrátorské práva?
Děkuji za pomoc.
Martin
13. úno 2013 19:20 #103974
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Co to je, nemohu se přihlásit? Snad ten web něco napíše, ne?
Pokud jste se hrabal v nastavení práv a udělal chybu, můžete to napravit obnovením ze zálohy, nebo třeba úpravou v databázi.
Ale odkdy mohou registrovaní smazat obsah webu? Nemáte v tom chápání oprávnění nějaký zmatek?
Pokud jste se hrabal v nastavení práv a udělal chybu, můžete to napravit obnovením ze zálohy, nebo třeba úpravou v databázi.
Ale odkdy mohou registrovaní smazat obsah webu? Nemáte v tom chápání oprávnění nějaký zmatek?
13. úno 2013 19:24 #103975
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Napíše mi
Nemáte přístup ke správcovské části webu. Uživatelské jméno a heslo je v pořádku, měl jsem ho uložené v prohlížeči. Změnu práv jsem dělal asi před dvěmi hodinami.
Nepřišel jsem na to já, ale kolega, který se zaregistroval na webu a po přihlášení se zobrazilo tlačítko (tužka) v pravém horním rohu článku. Když na to kliknul, zobrazil se článek v editačním módu. Osobně jsem to zkoušel. Proto jsem se jal omezit práva. A tak jsem dopadl.
Kde to najdu v databázi? Nebo co musím změnit? Záloha je bohužel stará, přijdu o kus práce.
Děkuji za odpověď.
Nemáte přístup ke správcovské části webu. Uživatelské jméno a heslo je v pořádku, měl jsem ho uložené v prohlížeči. Změnu práv jsem dělal asi před dvěmi hodinami.
Nepřišel jsem na to já, ale kolega, který se zaregistroval na webu a po přihlášení se zobrazilo tlačítko (tužka) v pravém horním rohu článku. Když na to kliknul, zobrazil se článek v editačním módu. Osobně jsem to zkoušel. Proto jsem se jal omezit práva. A tak jsem dopadl.
Kde to najdu v databázi? Nebo co musím změnit? Záloha je bohužel stará, přijdu o kus práce.
Děkuji za odpověď.
13. úno 2013 19:50 #103977
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Už jsem to vyřešil.
Vymazal jsem v databázi v tabulce "user_usergroup_map" řádek, který můj účet zařazoval do skupiny "registered".
V této skupině totiž jsou zakázány práva "super user".
Nyní se mohu do administrace přihlásit.
Díky za nakopnutí, pane Bong.
Vymazal jsem v databázi v tabulce "user_usergroup_map" řádek, který můj účet zařazoval do skupiny "registered".
V této skupině totiž jsou zakázány práva "super user".
Nyní se mohu do administrace přihlásit.
Díky za nakopnutí, pane Bong.
13. úno 2013 21:30 #103983
Odpověď od Bong
Moderátor
To se mi nějak nezdá. Ve výchozím nastavení a bez toho, že by se někdo v nastavení vrtal, to snad není možné.tosik napsal: Nepřišel jsem na to já, ale kolega, který se zaregistroval na webu a po přihlášení se zobrazilo tlačítko (tužka) v pravém horním rohu článku. Když na to kliknul, zobrazil se článek v editačním módu. Osobně jsem to zkoušel. Proto jsem se jal omezit práva...