Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

JCE jak funguje přidání vrstvy do článku

04. úno 2013 14:37 #103441
Zdravím všechny,
chci jen požádat o radu jak pracovat s vrstvami v JCE editoru.
Do současné doby se vrstvy v mých článcích vůbec nepoužívali a byla to asi chyba.
Jen jednou při pokusech a seznamování ještě s Joomla 1.5, se mi nějak podařilo s pomocí vrstvy vložit do článku
obrázek někam do pravého spodního rohu. Fungovalo to tenkrát úplně jednoduše, alespoň si to tak vybavuji.
Stačilo použít tlačítko "Vložit novou vrstvu", pak klepnout do rámečku vrstvy a tím se u rámečku zobrazila jak možnost přesunutí, tak i změny velikosti. Alespoň takhle nějak si to pamatuji.

Každopádně v současné době mám na localhost (Wampserver) Joomla 2.5.8 a vrstvy neumím používat ani v JCE ani v TinyMCE editoru. Při každém vložení nové vrstvy, se zobrazí jen onen rámeček s textem "Nová vrstva ...", ale není v mích silách s vrstvou někam pohnout. Jak si pamatuji tu jednoduchost ve verzi 1.5, asi to nebylo tak jednoduché nebylo. Nikdy se mi teď nezobrazila ani ta malá ikonka v horní části rámečku kterou je možné rámeček přesouvat. Nezobrazí se ani malé čtverečky v rozích aby bylo možno rámečku upravit velikost.

Prosím o radu, nebo krok za krokem jak s vrstvami pracovat. Už nějako dobu s tím zápasím a nedaří se. Ani při hledání tady na fóru se nepodařilo nic najít, ale předpokládám, že jen hledám špatně. Asi nebude chyba v nastavení editoru, pokud se stejně chovají dva rozdílné editory, ale předpokládám chybu u mě.

Neznáte tedy někdo postup jak přesně se pracuje s možností vložit vrstvu, konkrétně jak změnit velikost původního rámečku vrstvy a také jak rámeček vrstvy přesunout tam kde ho chcete přesně mít. Případně alespoň nějaký článek.

Za všechny případné rady moc děkuji.

04. úno 2013 16:22 #103449
Odpověď od pepina
Uživatel
VYŘEŠENO !!!
Řešení je velice jednoduché > NEpoužívat Google Chrom pokud je třeba pracovat s vrstvami v jakémkoli ze zmíněných editorů. Při otevření článku ve Firefoxu, jde vše jak má.

Snad to někdy někomu pomůže.