Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Problem pri kopirovaní na server

01. úno 2013 08:37 #103255
Problem pri kopirovaní na server od matusko
Návštěvník
Zdravím, mám taký problém s ktorým si neviem rady. Vytvoril som si stranku v Joomle 2.5 v EasyPhp. Ked som ju ale skopiroval na server tak mi tam nechce isť Web - Môj Profil. A ked vo Web - Zakladne nastavenia niečo zmením a chcem to uložiť, tak mi napíše Nemôžem uložiť údaje. Chyba: Nemôžem zapisovať do konfiguračného súboru Chcem sa spýtať, ako to odstrániť tieto problémy - čo mam zmeniť.
Spravca serveru mi ešte povedal že to mam nastavené takto
Aktualne je pre Vas virtual nastavene:
rewrite mode on
safe mode off
openbase dir na Vas webpriestor

Čo mam zmeniť aby sa všetky problémy odstránili? Ďakujem za radu.

01. úno 2013 08:50 - 01. úno 2013 08:58 #103256
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Aby se všechny problémy odstranily (samy?), tak musíte se "jen" modlit.

To kdybyste je chtěl odstranit sám, tak se musíte učit(studovat), hledat a být samostatný.

Příklad:
Zvolte vhodná řešení problému: Nemôžem uložiť údaje. Chyba: Nemôžem zapisovať do konfiguračného súboru
a) nic nedělat, zeptat se na fóru, podpory, přítele na telefonu (nejlépe vše dohromady)
b) zeptat se vyhledávače, zda někdo podobný problém řešil, jak a s čim souvisí
c) zaměřit se na popis problému (přečíst) a zkontrolovat možné příčiny

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

02. úno 2013 07:31 #103313
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
Změnit přes FTPko práva souboru "configuration.php" na 755 (popř. 777) nechat uložit změny a pak zas změnit na 644 !!! ;)