Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problem pri kopirovaní na server
01. úno 2013 08:37 #103255
Zdravím, mám taký problém s ktorým si neviem rady. Vytvoril som si stranku v Joomle 2.5 v EasyPhp. Ked som ju ale skopiroval na server tak mi tam nechce isť Web - Môj Profil. A ked vo Web - Zakladne nastavenia niečo zmením a chcem to uložiť, tak mi napíše Nemôžem uložiť údaje. Chyba: Nemôžem zapisovať do konfiguračného súboru Chcem sa spýtať, ako to odstrániť tieto problémy - čo mam zmeniť.
Spravca serveru mi ešte povedal že to mam nastavené takto
Aktualne je pre Vas virtual nastavene:
rewrite mode on
safe mode off
openbase dir na Vas webpriestor
Čo mam zmeniť aby sa všetky problémy odstránili? Ďakujem za radu.
Spravca serveru mi ešte povedal že to mam nastavené takto
Aktualne je pre Vas virtual nastavene:
rewrite mode on
safe mode off
openbase dir na Vas webpriestor
Čo mam zmeniť aby sa všetky problémy odstránili? Ďakujem za radu.
01. úno 2013 08:50 - 01. úno 2013 08:58 #103256
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Aby se všechny problémy odstranily (samy?), tak musíte se "jen" modlit.
To kdybyste je chtěl odstranit sám, tak se musíte učit(studovat), hledat a být samostatný.
Příklad:
Zvolte vhodná řešení problému: Nemôžem uložiť údaje. Chyba: Nemôžem zapisovať do konfiguračného súboru
a) nic nedělat, zeptat se na fóru, podpory, přítele na telefonu (nejlépe vše dohromady)
b) zeptat se vyhledávače, zda někdo podobný problém řešil, jak a s čim souvisí
c) zaměřit se na popis problému (přečíst) a zkontrolovat možné příčiny
To kdybyste je chtěl odstranit sám, tak se musíte učit(studovat), hledat a být samostatný.
Příklad:
Zvolte vhodná řešení problému: Nemôžem uložiť údaje. Chyba: Nemôžem zapisovať do konfiguračného súboru
a) nic nedělat, zeptat se na fóru, podpory, přítele na telefonu (nejlépe vše dohromady)
b) zeptat se vyhledávače, zda někdo podobný problém řešil, jak a s čim souvisí
c) zaměřit se na popis problému (přečíst) a zkontrolovat možné příčiny
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
02. úno 2013 07:31 #103313
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
Změnit přes FTPko práva souboru "configuration.php" na 755 (popř. 777) nechat uložit změny a pak zas změnit na 644 !!!