Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Odesílání mailu z jiného serveru

27. led 2013 20:01 #103027
Dobrý den, měl bych jednu otázku, lze joomlu nastavit tak aby odesílala maily jako třeba z kontaktního formuláře prostřednictvím externí poštovní služby jako například prostřednictvím serverů googlu a podobně? Pokud to možné bude poradíte mi prosím jak? Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký večer.

27. led 2013 20:07 - 27. led 2013 20:09 #103028
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Ano, nastavit v globální konfiguraci (napříklald využití SMTP).
Nemáte zač.
Na shledanou :)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

27. led 2013 20:09 #103029
Odpověď od Bong
Moderátor
Použijte c Globálním nastavení klienta na SMTP. Nastavení bude podobné nebo stejné, jako nastavujete vašeho poštovního klienta v PC.

Například pro Gmail to bude:

Nastavení mailu

E-mailový klient: SMTP
E-mail: vasemail
Ze stránek: nazevstranek
Cesta k Sendmail
SMTP ověření: ANO

SMTP zabezpečení: TLS
SMTP port: 587
SMTP uživatelské jméno: vaseprihlasovacijmenokemailu
SMTP heslo: vaseprihlasovaciheslokemailu
SMTP hostitel: smtp.gmail.com

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: karel

27. led 2013 20:48 #103032
Odpověď od Tomas
Uživatel
Děkuji za odpověď, nastavil jsem to přesně jak napsáno a když to testnu napíše mi to, že se nelze připojit k smtp serveru. Několikrát jsem to kontroloval. Je to zvláštní, asi někde dělám chybu ale kdybych jen věděl kde. :(

27. led 2013 21:29 #103034
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Mimo jiné - zeptejte se (zjistěte) u poskytovatele hostingu, zda můžete využívat "cizí" SMTP servery.

Pro kontrolu nastavení, najděte na webu doporučené nastaveni SMTP pro Váš konkrétní SMTP účet.

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: Tomas