Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Odesílání mailu z jiného serveru
27. led 2013 20:01 #103027
Dobrý den, měl bych jednu otázku, lze joomlu nastavit tak aby odesílala maily jako třeba z kontaktního formuláře prostřednictvím externí poštovní služby jako například prostřednictvím serverů googlu a podobně? Pokud to možné bude poradíte mi prosím jak? Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký večer.
27. led 2013 20:07 - 27. led 2013 20:09 #103028
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Ano, nastavit v globální konfiguraci (napříklald využití SMTP).
Nemáte zač.
Na shledanou
Nemáte zač.
Na shledanou
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
27. led 2013 20:09 #103029
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Použijte c Globálním nastavení klienta na SMTP. Nastavení bude podobné nebo stejné, jako nastavujete vašeho poštovního klienta v PC.
Například pro Gmail to bude:
Nastavení mailu
E-mailový klient: SMTP
E-mail: vasemail
Ze stránek: nazevstranek
Cesta k Sendmail
SMTP ověření: ANO
SMTP zabezpečení: TLS
SMTP port: 587
SMTP uživatelské jméno: vaseprihlasovacijmenokemailu
SMTP heslo: vaseprihlasovaciheslokemailu
SMTP hostitel: smtp.gmail.com
Například pro Gmail to bude:
Nastavení mailu
E-mailový klient: SMTP
E-mail: vasemail
Ze stránek: nazevstranek
Cesta k Sendmail
SMTP ověření: ANO
SMTP zabezpečení: TLS
SMTP port: 587
SMTP uživatelské jméno: vaseprihlasovacijmenokemailu
SMTP heslo: vaseprihlasovaciheslokemailu
SMTP hostitel: smtp.gmail.com
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: karel
27. led 2013 20:48 #103032
Odpověď od Tomas
Uživatel
Děkuji za odpověď, nastavil jsem to přesně jak napsáno a když to testnu napíše mi to, že se nelze připojit k smtp serveru. Několikrát jsem to kontroloval. Je to zvláštní, asi někde dělám chybu ale kdybych jen věděl kde.
27. led 2013 21:29 #103034
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Mimo jiné - zeptejte se (zjistěte) u poskytovatele hostingu, zda můžete využívat "cizí" SMTP servery.
Pro kontrolu nastavení, najděte na webu doporučené nastaveni SMTP pro Váš konkrétní SMTP účet.
Pro kontrolu nastavení, najděte na webu doporučené nastaveni SMTP pro Váš konkrétní SMTP účet.
Poděkovali: Tomas