Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Yootheme, ZOO a zobrazení článků.

23. led 2013 15:44 #102727
Yootheme, ZOO a zobrazení článků. od Víťa
Začátečník
Dobrý den,
prosím, můžete mi poradit, jak docílit zobrazení článků na Úvodní straně Yootheme? ZOO jsem si nastavil pomocí Fenrisových návodů ( díky za ně, bez nich bych byl asi ztracen). Takže v článcích se mi zobrazí úvodník a po kliknutí "Číst dále" celý článek. Toto samé bych chtěl docílit právě na Úvodní straně tak, jak to má sám Fenris, nebo Kopeček.
Laboruji s tím již delší dobu. Zkoušel jsem to pomocí ZOO modulů, ale nikdy jsem nedosáhl kýžený efekt. Hlavní nastavení šablony bych měl mít v pořádku. Úvodní stránka je nastavena jako Články-hlavní články. Přiřazení ZOO-Hlavní strana také nic neřeší, nebo jsem aspoň na nic nepřišel. Čím víc pročítám forum toto i jiné, tím víc jsem z toho jelen...

23. led 2013 15:47 #102728
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
O jakou sablonu od Yootheme se jedna? Link na web?

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

23. led 2013 15:59 - 23. led 2013 16:00 #102731
Odpověď od Víťa
Začátečník
CC-Bohemia , Yootheme Cloud

23. led 2013 17:58 #102738
Odpověď od Karri
Uživatel
Drobné upřesnění - na titulní stránce nemám jako položku nabídky přiřazeno ZOO, ZOO položky jsou zde zobrazeny pomocí modulu ZOO Item, který je trochu přepsán :)

Pokud chcete na titulní stránce mít ZOO, musíte jako položku nabídky vybrat ZOO - Titulní stránka, v parametrech vybrat příslušnou aplikaci a pozor, nezapomeňte, že u položek, které chcete mít na titulní stránce aplikace, musíte titulní stránku zaškrtnout v nastavení položky.

23. led 2013 18:21 #102739
Odpověď od Víťa
Začátečník
Nastaveno: Úvod - ZOO Titulní stránka, Paramatry / Aplikace* - Články, Položka - Úvodní stránka - ANO ...
Ale pořád se mi nic nezobrazuje. Toto jsem už zkoušel dříve... Škoda, že upravený ZOO-Item nemáte ve Fenrislabu :), okamžitě bych jej zakoupil.

23. led 2013 18:35 #102741
Odpověď od Karri
Uživatel
A máte v šabloně pro titulní stránku povoleno zobrazení výstupu komponenty?
Šablona >> Profiles >> Frontpage >> Content >> System Output >> Yes

Ten modul není nic extra, prostě jsem v jednom ze vzhledů upravil HTML kód a přidal patřičné CSS styly, aby to vypadalo, jako výpis článků z komponenty.

23. led 2013 18:37 #102742
Odpověď od Víťa
Začátečník
Ano, mám vše přesně tak, jak píšete.

24. led 2013 07:12 #102748
Odpověď od Karri
Uživatel
Pošlete mi do PM přihlašovací údaje ke správcovskému účtu, já se na to podívám.

24. led 2013 10:04 #102751
Odpověď od Víťa
Začátečník
Odesláno. A děkuji za "podívání se" ... Snad to nebude jen hloupý problém mezi klávesnicí a židlí. Jmen zvířat ze ZOO už jsem si dal sám dost :)

24. led 2013 12:05 #102754
Odpověď od Karri
Uživatel
Hotovo - neudělal jste to, na co jsem vás v jednom z předchozích příspěvků navedl, nepovolil jste pro frontpage zobrazení výstupu komponenty:

Šablona >> Profiles >> Frontpage >> Content >> System Output >> Yes

24. led 2013 12:13 #102755
Odpověď od Víťa
Začátečník
Ano, patřím do ZOO, jsem opravdu tele... Já se nepodíval na Frontpage v horním menu, ale jen na Default nastavení, kde to přiřazeno je. Moc díky za pomoc, máte svatou trpělivost tady s námi.
Děkuju.

24. led 2013 12:25 - 24. led 2013 12:28 #102756
Odpověď od Víťa
Začátečník
Ještě, pokud smím, bych se rád zeptal na jednu věc, na kterou jsem zapomněl.
V nastavení ZOO pro Textové pole jde nějakým způsobem nastavit jak dlouhý bude úvodník, anebo to řešíte dvěma textovými poli. A jde po napsání článku, před jeho zveřejněním zobrazit náhled? Velikost - šířka textového pole je daná, nebo se dá přizpůsobit podle šířky textu zobrazovanbého článku?

Děkuji

Pardon, myslel jsem šířku Editoru

24. led 2013 13:18 #102758
Odpověď od Karri
Uživatel
Přiznám se, že vašim dotazům moc nerozumím...
Délka úvodníku - já mám nastaveno, že první textové pole je vždy úvodník, každé další pak obsah položky - zde podotýkám, že nepoužívám žádný editor a píši přímo v HTML.
Náhled dělám tak, že si položku zveřejním pouze pro speciální skupinu, zkontroluji si, jak vypadá a teprve pak ji zveřejním pro veřejnost.
Šířka textového pole - to jsem prostě nepochopil, oč se vám jedná.

24. led 2013 13:41 #102759
Odpověď od Víťa
Začátečník
Délkou úvodníku jsem myslel počet slov která se zobrazí na úvodní stránce. Jen mě zajímalo zda-li to jde nastavit.Mám také dvě textová pole. Úvodník a další text článku.
Náhled - to byla otázka na to, je-li přímo možnost někde v editoru náhled zapnout. V případě, že by nešel, měl jsem stejnou myšlenku dělat to tak, jako Vy. Už vím, že to nejde
Šířka textového pole. Tady jsem se špatně vyjádřil, měl jsem na mysli šířku editoru při psaní článku. To byla velmi hloupá otázka. Za tu se omlouvám. Člověk, než se zeptá by měl chvilku přemýšlet. :)

Děkuji za pomoc

24. led 2013 13:58 #102760
Odpověď od Karri
Uživatel
Úvodník - žádné omezení na počet slov není.
Šířka editoru - nevím, žádný editor nepoužívám.