Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Neviditelný kontaktní formulář
19. led 2013 12:58 #102385
Dobrý den,
mám problém ohledně webu: www.tk-twist.4fan.cz . V sekci kontakt by se měl zobrazovat kontaktní formulář pro zaslání e-mailu a mapa webu. Bohužel formulář je viditelný pouze v Opeře. Firefox, IE nevidí ani jedno. Ta mapa webu neni tak uplně důležitá, při nejhorším tam dám link, ale ten formulář mě trápí, protože ve zdrojovém kodu je. Chyby jako nevidtelnost, pevně daná pozice, vrstvy jsem zkoušel, ale beze změny. Nevíte někdo, v čem mám chybu?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Petr Tomášek
mám problém ohledně webu: www.tk-twist.4fan.cz . V sekci kontakt by se měl zobrazovat kontaktní formulář pro zaslání e-mailu a mapa webu. Bohužel formulář je viditelný pouze v Opeře. Firefox, IE nevidí ani jedno. Ta mapa webu neni tak uplně důležitá, při nejhorším tam dám link, ale ten formulář mě trápí, protože ve zdrojovém kodu je. Chyby jako nevidtelnost, pevně daná pozice, vrstvy jsem zkoušel, ale beze změny. Nevíte někdo, v čem mám chybu?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Petr Tomášek
19. led 2013 13:20 #102387
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Máte na stránkách chybu v Javascriptu. Smažte z šablony řádek, který načítá soubor md_stylechanger.js, samozřejmě za předpokladu, že nevyužíte nějakou funkci, které je obsažena v tomto souboru.
19. led 2013 13:27 #102388
Odpověď od Petr
Uživatel
Tak jsem to smazal a vypadá to právě na zdrojový soubor k tomu formuláři, protože nyní se už nezobrazuje ani v opeře. Bude tedy asi třeba tu chybu opravit, ale do tohoto souboru "md_stylechanger.js" jsem nezasahoval.
P.T.
P.T.
19. led 2013 13:43 #102391
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Jelikož upravujete šablonu Beez5, tak těžko číst, jaké funkce tato šablona potřebuje.
Najděte výše uvedený soubor ve vaší šabloně a zakomentujte nebo smažte předposlední řádek window.addEvent('domready', addControls);.
Najděte výše uvedený soubor ve vaší šabloně a zakomentujte nebo smažte předposlední řádek window.addEvent('domready', addControls);.
19. led 2013 14:00 #102392
Odpověď od Petr
Uživatel
No, já neměl moc času na vytvoření nové, takže jsem prozatím jen upravil, aby tam něco bylo. Nic méně, pokud udělám co říkáte, tak to podle mého nemůže fungovat (možná se mýlim, nepoužívám joomlu dlouho), ale jestliže odmažu ten žádek, popřípadě komentnu, tak se ta funkce nezavolá a jelikož se jedná o fukci AddControl, tak soudím, že přidává prvky, čím tedy zamezím chybě, ale formulář se mi nezobrazí a problém to tedy neřeší. Problém s chybou ano, ale ne se rozbrazením formuláře. Nic méně, vyzkoušel jsem to a jak jsem říkal, formulář opravdu zmizel opět i v prohlížeči Opera.
P.T.
P.T.
19. led 2013 14:13 #102393
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Funkce AddControl přidává do šablony prvky na zmenšování a zvětšování písma, které ve své upravené šabloně nemáte. Nicméně, máte pravdu, že to asi neřeší váš problém, i když chyba v JS může mít za následek, že nefunguje nějaký jiný JS.
Problém je v něčem jiném. Tu stránku s kontaktním formulářem máte řešenou pomocí záložek a JS. Záložky máte v CSS špatně nastylované, takže se vám nezobrazují. V CSS souboru beez5.css smažte na řádku 213 kód:
Až toto provedete, budete muset ještě v CSS nastylovat ouška záložek, aby se zobrazovaly vedle sebe a ne pod sebou.
Problém je v něčem jiném. Tu stránku s kontaktním formulářem máte řešenou pomocí záložek a JS. Záložky máte v CSS špatně nastylované, takže se vám nezobrazují. V CSS souboru beez5.css smažte na řádku 213 kód:
Code:
.contact h3 {
display: none;
}
Poděkovali: Petr