Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

K2 - chyba v odkazu na kategorii nebo článek

18. led 2013 12:51 - 18. led 2013 12:51 #102355
Chtěl bychpoprosit o radu, asi jsem někde něco přehlédl nebo nastavil špatně, ale už si nevím rady. Naistaloval jsem si K2, vytvořil kategorie a zadal několik článků, Ve frontpagi mám modul zobrazující poslední články a modul se seznamem kategorií.
Když poprvé kliknu na článek nebo kategorii mám odkaz ve tvaru:
localhost/demo/index.php/component/k2/itemlist/category/97-ph-info-zpravy
localhost/demo/index.php/component/k2/item/427-terminy-publikace-ph-2013

jenže když na článek nebo kategorii chci kliknout znovu, změní semi odkaz na tvar bez component/k2:

localhost/demo/index.php/itemlist/category/97-ph-info-zpravy
localhost/demo/index.php/item/427-terminy-publikace-ph-2013

pokud vypnu v nastavení Search Engine Friendly URLs tak je to taky blbě, to se mi za odkaz přifaří &Itemid=435 (sranda je, že články mám po id 429)
localhost/demo/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=97:ph-info-zpravy&Itemid=435

Nevěděl byste někdo co jsem podělal nebo v čem může být chyba?
Budu vděčný za jakékoliv nasměrování, protože už jsem na tom promarnil děsného času

18. led 2013 13:33 #102359
Odpověď od Bong
Moderátor
A o co vám konkrétně jde? To jste trochu zapomněl říci.

Chcete hezčí URL? Máte povoleno jen to nejzákladnější, bude to tedy podle toho vypadat. Zapněte si Nastavení SEO:

URL přátelské k vyhledávačům ANO
Použít přepis URL ANO (nezapomeňte na .htaccess)
Přidat k URL příponu NE

Pořád nevyhovuje? Použijte nějakou SEF komponentu extensions.joomla.org/extensions/site-management/sef

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

18. led 2013 13:45 - 18. led 2013 13:45 #102361
Odpověď od David Lipovsky
Uživatel
Omlouvám se, jde mi o to, že když mám ten link bez component/k2 tak se mi po kliknutí na něj nezobrazí ani kategorie ani článek, ale načte se homepage. K zobrazení článku nebo kategorie dojde pouze, pokud mám ten link ve tvaru obsahující component/k2.

18. led 2013 17:59 #102367
Odpověď od David Lipovsky
Uživatel
Uzavírám téma, nevím čím je chyba způsobená, a jak ji obejít. nakonec jsem to vyřešil zakoupením MijoSEF komponenty + rozšíření pro K2 (Joomla SEO & SEF URLs). Zabil jsem tak vícero much jednou komponentou.
Mimochodem je to druhá komponenta, kterou od nich mám mám a mohu jejich produkty jen doporučit. Instalace bezproblémová a přidaná hodnota veliká.