Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Datso galerie, řazení kategorií

17. led 2013 11:34 - 17. led 2013 11:35 #102280
Datso galerie, řazení kategorií od Víťa
Začátečník
Datso má řazení kategorií automaticky takto:
1. Kategorie
2. Kategorie
......1. Subkategorie
3. Uživatelská kategorie
......Automatická kategorie (dle jména)
.......Subkategorie 1
.......Subkategorie 2

To znamená, že pokud vytvořím novou galerii, zařadí se za stávající. Což je logické a v pořádku. A tak se také zobrazí na stránkách. Nejnovější vždy jako poslední. Já ale potřebuji, aby se vždy nově vytvořená galerie (nechci tvořit podkategorie) zobrazila na stránkách jako první. Toho sice docílím v administraci tím, že přepíši kategorie, tím si náhledy na frontendu srovnám tak jak potřebuji, ale přidáním další nové, tato se mi opět zařadí v náhledu jako nejstarší. Takže opět v administraci se musí přepsat řazení. Je to dosti nepohodlné a časem i zdlouhavé.
Pokoušel jsem se hledat na netu a pan Google mi sice našel Ruské fórum, ale tam jsou jen odpovědi nic neřešící. Na stránkách autora jsou jen videa obecného nastavení.
Mohl byste mě, prosím někdo nakopnout, jakým směrem se vydat? Co hledat, abych to mohl změnit?

Používám J 2.5 a Datso Gallery 1.2.1 (poslední verze, Datso zakoupeno, neukradeno)

Předem děkuji za případnou pomoc.

18. led 2013 08:48 #102351
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
myslím, že stačí nastavit způsob řazení v DATSOGALLERY - NASTAVENÍ - záložka ZOBRAZIT
1) tam hned první volbu Filtr řazení: zvolit ANO
2) hned pod tím Vzhled kategorie: Poslední přidaný

dej vědět jestli to takhle vyhovuje ;)
Poděkovali: Víťa

18. led 2013 14:03 #102363
Odpověď od Víťa
Začátečník
Bohužel, takto to nestačí...
1. Filtr ANO - zobrazí se mi na hlavní stránce galerie, kde je defaultně Vzestupně. To znamená, že poslední přidaná galerie se zobrazí jako úplně poslední, tj nejstarší. Přepnu-li filtr (hlavní strana galerie) na Sestupně, pak se mi galerie seřadí vpořádku - od nejnovější, po nejstarší. Pak se jan stačí přihlásit a odhlásit a tím se filtr přepne opět na Vzestupně. Potřeboval bych filtr natvrdo mít na Sestupně. A to je to, kde nevím, kde hledat. Tady bych potřeboval navést.
2. Vzhled kategorie - tam se jen nastavuje, jak se budou zobrazovat přidané fotky a která tím pádem bude zobrazena jako náhled. Aspoň tak mi to funguje.

Každopádně moc děkuju za snahu i když to nevedlo ke kýžené nápravě.

18. led 2013 14:36 #102365
Odpověď od Víťa
Začátečník
Vyřešeno.
Správné nastavení pro zobrazování galerií na titulní stránce galerie je:
Datsogalley - Nastavení - Zobrazení - Další nastavení - Vzestupně / Sestupně.