Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
- lze zadat jiný, než je název stránky?
14. led 2013 15:09 #102138
Zdravím a prosím o info - Je možné, aby nadpis článku zněl třeba "Pramenitá voda" a <title> se zadal ručně jiný, třeba "Pramenitá voda, hloubkové vrty a chemické testy"? Možná je to úplně hloupý dotaz, ale v možnostech editace článku tohle nikde nevidím.
Díky moc k.
Díky moc k.
14. led 2013 15:36 #102139
Odpověď od Ben
Začátečník
Nevím, zda jsem dotaz pochopil, ale pokud jde o titulek do lišty, tak by to možná šlo obejít tak, že se v nabídce menu u odkazu na daný článek v parametrech napevno napíše ten druhý název. Potom by v liště měl být zobrazen ten s parametrů položky menu a přímo v článku ten, který byl zadán v článku.
14. led 2013 20:21 #102147
Odpověď od Kulich
Začátečník
Jde o tag "title", z hlediska seo zásadní věc.
Jako položka menu se to nehodí, bylo by to hrozně dlouhé. Dělám většinou ve Wordpressu, tam je přímo při tvorbě článku položka "title" a člověk ho tam zadá; v Dreaweaveru a Frontapage to samé - je mi divné, že by to v joomle nešlo, vždyť je to zásadní část článku... Název článku, alias ani název položky menu to neřeší. Samozřejmě by to šlo opravit v kódu, jenže při každé editaci v joomle by to tam určitě vrátilo automaticky titulek článku.
Ví někdo, jak na to?
Jako položka menu se to nehodí, bylo by to hrozně dlouhé. Dělám většinou ve Wordpressu, tam je přímo při tvorbě článku položka "title" a člověk ho tam zadá; v Dreaweaveru a Frontapage to samé - je mi divné, že by to v joomle nešlo, vždyť je to zásadní část článku... Název článku, alias ani název položky menu to neřeší. Samozřejmě by to šlo opravit v kódu, jenže při každé editaci v joomle by to tam určitě vrátilo automaticky titulek článku.
Ví někdo, jak na to?
14. led 2013 20:37 - 14. led 2013 20:39 #102148
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vy se zmiňujete o nadpisu článku, ale v Joomle je jasně napsáno Titulek. Proto je titulek článku je i titulkem okna prohlížeče (stránky), pokud není nastaveno jinak, ať už za použití základních prostředků Joomly, nebo nějakého SEF rozšíření.
Titulek stránky si můžete pozměnit v položce nabídky menu pomocí Možnosti zobrazení stránky - Titulek okna prohlížeče, tak jak vám bylo sděleno dříve. Toto nastavení s Titulkem nabídky nemá nic společného.
Mimochodem, jak bylo již hodněkrát řečeno, stránky vytvářejte na Joomla 2.5, Verze 3.0 je prakticky betaverze.
Titulek stránky si můžete pozměnit v položce nabídky menu pomocí Možnosti zobrazení stránky - Titulek okna prohlížeče, tak jak vám bylo sděleno dříve. Toto nastavení s Titulkem nabídky nemá nic společného.
Mimochodem, jak bylo již hodněkrát řečeno, stránky vytvářejte na Joomla 2.5, Verze 3.0 je prakticky betaverze.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
14. led 2013 20:41 #102149
Odpověď od Cony
Moderátor
Ben nemyslel název položky menu, ale v položce menu lze title nadefinovat (v pravém sloupci v sekci Možnosti zobrazení stránky - Titulek okna prohlížeče). Je to ale na úrovni položek menu a ne článků, musel by jste tak mít na každý článek jedno menu (u menších stránek to tak být může, nevím zda je to Váš případ).
Jinak na SEO title existuje celá jedna sekce na JED a pokud se nepletu správu Title umožňují i různá SEF rozšíření .
Jinak na SEO title existuje celá jedna sekce na JED a pokud se nepletu správu Title umožňují i různá SEF rozšíření .
Poděkovali: Kulich
14. led 2013 21:08 #102152
Odpověď od Kulich
Začátečník
Prosím o trpělivost, s joomlou začínám. Používám 2.5 (kde se to vzalo v diskusi k verzi 3.0, netuším (teda tuším, jsem prostě magor)).
Když title změním, jak píšete, změna se celkem logicky projeví jen u stránky, která se zobrazí po kliknutí na danou položku menu, konkrétně v mém případě je to výpis úvodníků článků. Ale články samotné mají title shodný s Titulkem a to je to, o co mi jde. Musí to být někde v editaci článků, ne?
???
Když title změním, jak píšete, změna se celkem logicky projeví jen u stránky, která se zobrazí po kliknutí na danou položku menu, konkrétně v mém případě je to výpis úvodníků článků. Ale články samotné mají title shodný s Titulkem a to je to, o co mi jde. Musí to být někde v editaci článků, ne?
???