Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

GCalendar na locale Wamp

04. led 2013 20:30 #101589
GCalendar na locale Wamp od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Dobrý den, mohl bych se někoho zeptat zda mohu GCalendar odzkoušet i na locale ve Wamp? Instalace proběhla v pořádku, povoleny moduly a pluginy, ID kalendáře zadáno, magic cookie zadáno, uživatelské jméno neco@gmail.com zadáno, heslo zadano, ale při kontrole GCalendar>Nástroje>Kontrola systému to hlasí tuto chybu:

Google Connection Check A connection to www.google.com could successfully be established.
PHP Version Check Your PHP version is 5.3.13. This is enough to run imports and all other tasks.
Název kalendáře An error occurred when reading calendar Název kalendáře

Povolení SSL (v administraci Joomla) nic nevyřešilo, jen jsem měl problém se dostat do administrace Joomla (vyřešeno přes úpravu souboru configuration.php). Na fóru jsem našel hlavně informace k běžně poskytovanému hostingu. Rád bych vyzkoušel synchronizaci dat s kalendářem na účtu v Google.

Děkuji za radu.

Sláva

04. led 2013 21:24 - 04. led 2013 21:35 #101591
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Ano, i na localhostu můžete zprovoznit.
Je kalendář veřejný a sdílený?

Četl jste toto vlákno?
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...imit=6&start=6#97639

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

04. led 2013 22:21 #101596
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Myslím, že ano...

"Učinit tento kalendář veřejným ....zaškrtnuto
Tento kalendář se zobrazí ve veřejných výsledcích vyhledávání Google.
Sdílet pouze informace o mé dostupnosti (skrýt detaily)"

Vlákno na které odkazujete jsem četl, ale řešení v něm není....

"Děkuji za reakce. Nicméně i tak jsem v pasti :/
Stáhl jsem si Zend_Gdata dle návodu, nakopíroval je na server do složky library, ale nic. To si k tomu musím koupit tu placenou aplikaci ABpro? :/
Rád bych jenom rozchodil gcalendar. "

Co může být důvodem té chyby? Děkuji za radu.

Sláva

04. led 2013 22:38 #101598
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Může pomoci toto...

"Unable to Connect to ssl://www.google.com:443. Error #-629427284: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP?"

Toto se zobrazilo, když jsem na zkoušku odstranil z detailu kalendáře v komponentě GCalendar uživatelské jméno a heslo. Viz.

Detaily

Titulek *
ID kalendáře *
Magic Cookie
Uživatelské jméno
Heslo
Barva *

Ale už jsem psal: "Povolení SSL (v administraci Joomla) nic nevyřešilo, jen jsem měl problém se dostat do administrace Joomla (vyřešeno přes úpravu souboru configuration.php). "

Je ještě něco někde jinde co mohu povolit a pomohlo by to? Děkuji za radu.

Sláva

04. led 2013 22:59 #101599
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Teď jsem si všiml, že nemusím mít správně magic cookie. Nevíte někdo, proč nemám v nastavení podrobnosti kalendáře na Google odkaz (tlačítko) html u soukromé adresy (je zde pouze XML, ICAL a text obnovit soukromé adresy URL)? Přitom u adresy kalendáře tento odkaz je (XML, ICAL,HTML). Možná jsem špatně zadal magic cookie, ale to tlačítko, které je v ve svém kalendáři nenachazím. Moc děkuji za radu.

04. led 2013 23:00 #101600
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel