Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Googlebot nemůže získat přístup na vaše stránky

26. pro 2012 10:40 #101285
Ahoj,

potrebuju poradit. Dnes mne prisel email s touto hlaskou Googlebot nemůže získat přístup na vaše stránky. Postupoval jsem podle popisu az do bodu, co jsem schopen zvladnout sam (bod1...). Napsalo mne to, ze mam chybovost 52,9%

robots.txt mam tady www.saveafricananimals.org/robots.txt a jeho obsah je tohle
Code:
# If the Joomla site is installed within a folder such as at # e.g. www.example.com/joomla/ the robots.txt file MUST be # moved to the site root at e.g. www.example.com/robots.txt # AND the joomla folder name MUST be prefixed to the disallowed # path, e.g. the Disallow rule for the /administrator/ folder # MUST be changed to read Disallow: /joomla/administrator/ # # For more information about the robots.txt standard, see: # http://www.robotstxt.org/orig.html # # For syntax checking, see: # http://www.sxw.org.uk/computing/robots/check.html sitemap: http://www.saveafricananimals.org/index.php?option=com_xmap&view=xml&tmpl=component&id=1 User-agent: * Disallow: /administrator/ Disallow: /cache/ Disallow: /cli/ Disallow: /components/ Disallow: /images/ Disallow: /includes/ Disallow: /installation/ Disallow: /language/ Disallow: /libraries/ Disallow: /logs/ Disallow: /media/ Disallow: /modules/ Disallow: /plugins/ Disallow: /templates/ Disallow: /tmp/

Google mne radi tohle:

Chybovost stránky je menší než 100 %:

1. Pomocí Nástrojů pro webmastery najděte den s vysokou úrovní chybovosti a prozkoumejte protokoly webového serveru pro tento den. Najděte v protokolech pro tento den chyby přístupu k souboru robots.txt a opravte příčiny těchto chyb.

2. Váš web je nejspíš přetížen. Prodiskutujte se svým poskytovatelem hostingu změnu konfigurace vašeho webového serveru nebo přidělení více zdrojů vašemu webu.

3. Pokud váš web přesměrovává na jiný název hostitele, je možné, že adresa URL na vašem webu přesměrovává na název hostitele, který má z některého z výše uvedených důvodů potíže s poskytováním souboru robots.txt.

Ale nejak se mne to nezda. Pochybuju, ze je web pretizen a tomu zbytku nerozumim. Ten posledni bod, kde se pise o presmerovani taky nechapu, ale mam to takto. V .htaccess mam pomoci 301 nastaveno presmerovani z domeny bez www na domenu s www. Pak pouzivam DNS Incapsuly, ale netusim, jak zjistit, jestli ma potize s poskytovanim robots.txt, jak pisou.

Mohl byste mne nekdo,kdo tomu rozumite poradit? Diky moc.

26. pro 2012 11:02 - 26. pro 2012 11:06 #101286
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
A nemysli on to, ze ten odkaz na sitemap co je v tom robots.txt je nedostupny s chybou 500?
www.saveafricananimals.org/index.php?opt...&tmpl=component&id=1
Ty toho bota posilas nekam kde to nefunguje.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

26. pro 2012 11:07 #101287
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Aha, to ja nevim, co mysli a nemysli. Jen ted nechapu, proc je ten odkaz nedostupny, kdyz to predtim normalne jelo. Nevedel bys proc to tak je? Ted jsem v Google dal NACIST JAKO GOOGLEBOT a odeslal jsem ten odkaz na robots.txt znovu a nacetlo ho to a tak se uvidi.

Podivam se na XMAP, jestli tam neni neco spatne, ale nic jsem nemenil.

26. pro 2012 11:07 - 26. pro 2012 11:15 #101288
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Aha, to ja nevim, co mysli a nemysli. Jen ted nechapu, proc je ten odkaz nedostupny, kdyz to predtim normalne jelo. Nevedel bys proc to tak je? Ted jsem v Google dal NACIST JAKO GOOGLEBOT a odeslal jsem ten odkaz na robots.txt znovu a nacetlo ho to a tak se uvidi.

Podivam se na XMAP, jestli tam neni neco spatne, ale nic jsem nemenil. XMAP mam posledni verzi.

Sakra nevim, proc to tady mam 2x.

26. pro 2012 11:25 #101289
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
To ja ti nevim proc ti odkaz na sitemap nefunguje. Mrkni na komponentu. Pokud to fungovalo a ted ne nekde bude chyba.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

26. pro 2012 11:32 #101290
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
No dival jsem se. Nikde chybu nevidim, ale zas se v tom tolik nevyznam. Preinstaloval jsem to a dela to porad to samy. U mne chyba 500 neni. Mne se to proste nenacte.