Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Googlebot nemůže získat přístup na vaše stránky
potrebuju poradit. Dnes mne prisel email s touto hlaskou Googlebot nemůže získat přístup na vaše stránky. Postupoval jsem podle popisu az do bodu, co jsem schopen zvladnout sam (bod1...). Napsalo mne to, ze mam chybovost 52,9%
robots.txt mam tady www.saveafricananimals.org/robots.txt a jeho obsah je tohle
Google mne radi tohle:
Chybovost stránky je menší než 100 %:
1. Pomocí Nástrojů pro webmastery najděte den s vysokou úrovní chybovosti a prozkoumejte protokoly webového serveru pro tento den. Najděte v protokolech pro tento den chyby přístupu k souboru robots.txt a opravte příčiny těchto chyb.
2. Váš web je nejspíš přetížen. Prodiskutujte se svým poskytovatelem hostingu změnu konfigurace vašeho webového serveru nebo přidělení více zdrojů vašemu webu.
3. Pokud váš web přesměrovává na jiný název hostitele, je možné, že adresa URL na vašem webu přesměrovává na název hostitele, který má z některého z výše uvedených důvodů potíže s poskytováním souboru robots.txt.
Ale nejak se mne to nezda. Pochybuju, ze je web pretizen a tomu zbytku nerozumim. Ten posledni bod, kde se pise o presmerovani taky nechapu, ale mam to takto. V .htaccess mam pomoci 301 nastaveno presmerovani z domeny bez www na domenu s www. Pak pouzivam DNS Incapsuly, ale netusim, jak zjistit, jestli ma potize s poskytovanim robots.txt, jak pisou.
Mohl byste mne nekdo,kdo tomu rozumite poradit? Diky moc.
www.saveafricananimals.org/index.php?opt...&tmpl=component&id=1
Ty toho bota posilas nekam kde to nefunguje.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Podivam se na XMAP, jestli tam neni neco spatne, ale nic jsem nemenil.
Podivam se na XMAP, jestli tam neni neco spatne, ale nic jsem nemenil. XMAP mam posledni verzi.
Sakra nevim, proc to tady mam 2x.
Ted jsem v rychlosti nainstaloval xmap 2.3.2 na rozdelany web a funguje normalne
dastech.cz/index.php?option=com_xmap&vie...&tmpl=component&id=1
Na tom neni co zkazit. Jakou tam mas verzi komponenty.
www.q3.cz/images/71xmap.gif
www.q3.cz/images/60xm.gif
Nikdy jsem takovy problem neresil, protoze nikdy u me nenastal, takze vic ti asi nepomuzu.
Zkus procist forum jestli ta nekdo nema podobny problem.
Jeste je divna jedna vec. Kdyz rozklikavam moznosti XMAP, tak na jednom webu to ukazuje moznosti jinak, nez na druhym. To uz vubec nechapu.
Ted to po instalaci dokonce nahlasilo chybu Při nahrávání komponenty došlo k chybě: com_xmap, 1, ale nainstalovalo se to. U instalace to zadnou chybu nehlasilo. Po nekolikanasobne preinstalaci se to hlasi ok, ale presto ten odkaz nefunguje. Vytvoril jsem i dalsi sitemapu a stejne ten odkaz nefunguje. Pritom na stejnym hostingu mam nekolik dalsich webu a se sitemap problem neni.
Prijde mne to jako neco posranyho v Joomle, vzhledem k tomu, ze to ma uplne jinak usporadany umisteni ty hvezdicky, kterou se vybira defaultni sitemapa. Zkusim prekopirovat soubory Joomly.
Neznate nekdo nejakou vyzkousenou komponentu na mapu webu - neplacenou.
Nejnovější příspěvky