Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité 500 chyba serveru /component/content/
20. pro 2012 14:10 #101170
Googlebot mě upozornil na chybu serveru při zadání xxxxx.cz/component/content/cokoli že vyhazuje chybu 500
Tato chyba se projevuje i na zdejší serveru. Napadá vás proč se toto stane a jak té 500 předejít?
Tato chyba se projevuje i na zdejší serveru. Napadá vás proč se toto stane a jak té 500 předejít?
20. pro 2012 15:24 #101173
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejde o /cokoliv ale o konkrétní adresu. A Google si jí nevymyslel, nejspíš jí někde nalezl. Takže si zkontrolujte kde se ten odkaz na Vašich stránkách nachází a změňte ho na správný. Pokud není na Vašich stránkách, je možné že jste nějakou komponentu odinstaloval a kdesi po internetu na Vás zůstal starý odkaz. Můžete si přidat přesměrování, třeba na úvodní stránku.
20. pro 2012 15:48 #101174
Odpověď od Oldřich Ptáček
Uživatel
To je jasné to si přesměruji jen mě zaráží proč to nehodí 404 ale 500 jen ta chyba se projevuje ve všech instalacích i serverech.
20. pro 2012 17:27 #101175
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Protože při zapnutém SEF URL si Joomla (defaultně) na základě URL ( /component/content/ .... ) říkejme tomu "zpracovává skript", který nemůže být dokončen (chybí další parametry v URL) - proto error 500.
Řešíte-li SEO, je vhodné ošetřit i error 500, obdobně, jako i error 404.
Řešíte-li SEO, je vhodné ošetřit i error 500, obdobně, jako i error 404.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
20. pro 2012 19:25 #101176
Odpověď od Oldřich Ptáček
Uživatel
Shrnu-li vaší informaci tak říkáte že chyba 500 je standardní a předejít se jí nedá.
20. pro 2012 20:13 - 20. pro 2012 20:17 #101178
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Záleží, co považujete za "standard". Například "obecných" (HTTP) chybových hlášek je celá řada (viz. např
cs.wikipedia.org/wiki/Stavov%C3%A9_k%C3%B3dy_HTTP
). Joomla (nebo jakýkoliv jiný systém), a většinou i vy (administrátoři), je můžete/chcete zobrazovat "jinak".
Netvrdím, že "chybě 500 se nedá předejít", vysvětlil jsem, proč se zobrazuje.
Netvrdím, že "chybě 500 se nedá předejít", vysvětlil jsem, proč se zobrazuje.