Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak upravit script AdSense, aby měl rámeček?
17. pro 2012 11:51 #101039
--- -- -
Čau Joomlisté,
nasadil jsem na web plugin Content - MultiAds - umí do článků nacpat reklamy AdSense. Ale nenabízí mi volbu odstupu textu od reklamy, ta je pak prasecky nacpaná až na textu - viz třeba www.brnovinky.cz/knizni-tipy-a-novinky/k...dnesni-znudenou-dobu - vlevo nahoře na začátku článku.
Dosáhnu odestupu - mezery - třeba úpravou samotného skriptu reklamy? Pokud ano, jak? Nedostanu za to od Google nějakou pencli?
Script je zde:
MaK.
nasadil jsem na web plugin Content - MultiAds - umí do článků nacpat reklamy AdSense. Ale nenabízí mi volbu odstupu textu od reklamy, ta je pak prasecky nacpaná až na textu - viz třeba www.brnovinky.cz/knizni-tipy-a-novinky/k...dnesni-znudenou-dobu - vlevo nahoře na začátku článku.
Dosáhnu odestupu - mezery - třeba úpravou samotného skriptu reklamy? Pokud ano, jak? Nedostanu za to od Google nějakou pencli?
Script je zde:
Code:
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-1048070505927237";
/* brnovinky článek nahoře */
google_ad_slot = "7276605648";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
MaK.
--- -- -
16. led 2013 22:07 #102253
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Fakt nikdo nevíte? Napadlo mě třeba operovat s "margin", ale nevím, kde a jak...
MaK.
MaK.
--- -- -
16. led 2013 22:43 #102258
Odpověď od Cony
Moderátor
Musel jsem si vypnout Adblock, abych reklamu vůbec viděl
Nemá ten plugin na to nějaké nastavení? Protože vkládá div s nějakým (špatně nastaveným) margin (konkrétně tam je 5pxpx auto).
Případně by se dalo chytit prvku ins, tedy něco jako
nevím ale jestli to bude fungovat na všech prohlížečích.
Nemá ten plugin na to nějaké nastavení? Protože vkládá div s nějakým (špatně nastaveným) margin (konkrétně tam je 5pxpx auto).
Případně by se dalo chytit prvku ins, tedy něco jako
Code:
#gkMainbodyWrap ins {margin: 10px !important;}
16. led 2013 22:53 #102262
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
A pak mi má někdo klikat Mno, má v nastavení Margin. Ale zkouším tam dát "5", "5px" i "5 px" a stejně nic nefunguje. Čím to může být?
Chytit prvku ins - vtipný - jak, co, kde?
MaK.
Chytit prvku ins - vtipný - jak, co, kde?
MaK.
--- -- -
16. led 2013 23:15 #102264
Odpověď od Cony
Moderátor
Myslím že funguje 5 (ne 5px ani 5 px), plugin dává automaticky margin na šířku auto.
Zkuste ho "přečůrat", dejte do nastavení margin třeba "5px 5px 5" to by mělo zajisti odsazení shora, zprava a zdola, vlevo zůstane auto, pokud jsou ale všechny reklamy vlevo, vadit by to nemělo.
To CSS co jsem psal patří do nějakého CSS souboru šablony (jedno do kterého).
Zkuste ho "přečůrat", dejte do nastavení margin třeba "5px 5px 5" to by mělo zajisti odsazení shora, zprava a zdola, vlevo zůstane auto, pokud jsou ale všechny reklamy vlevo, vadit by to nemělo.
To CSS co jsem psal patří do nějakého CSS souboru šablony (jedno do kterého).
16. led 2013 23:23 #102267
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Cony je normálně bůh - funguje to! Mnohokráte díky!
Taková prkotina, a já se s tím morduju asi 14 dní
Díkes, pěkný večer, MaK.
Taková prkotina, a já se s tím morduju asi 14 dní
Díkes, pěkný večer, MaK.
--- -- -