Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Core Design Mini Polls jak se používá?

09. pro 2012 21:25 #100785
Core Design Mini Polls jak se používá? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj,

mám nainstalovaný plugin Core Design mini polls a Core Design Scriptegrator. Potřebuju vytvořit anketu v levém bloku stránky teramagazin.cz, ale netuším jak na to. Jsem zvyklý, že se mi přidá po instalaci modul do nabídky, ale pluginy nevím jak použít. Ani v nabídce nových modulů nepřibil.

Poradí někdo prosím?

09. pro 2012 22:08 #100791
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
{minipolls id="a2012" title="Nadpis!" progressbar_width="160px"}moznost 1|| moznost 2|| moznost 3{/minipolls}

Pochopil jsem syntax, ale teď mám problém s tím, že se dá hlasovat nekonečněkrát. Tuším, že se tam nějak operuje s doplněním multiple_voting="1" ale ať to tam dám, nebo ne, případně napíšu multiple_voting="0", tak žádná změna...

Nevíte prosím co dělám špatně?

10. pro 2012 08:35 #100806
Odpověď od Daniel Rataj
Uživatel
Ahoj,

tahle notace je správná:
Code:
{minipolls id="a2012" title="Nadpis!" progressbar_width="160px" multiple_voting="0"}
Případně tam to "multiple_voting" nepsat vůbec - defaultně je nastavena možnost volit odpověď jen jednou.

V případě, že to nefunguje, ujisti se, že máš poslední verzi, to znamená 2.5.x.1.0.3, kde byly opraveny chyby v kódu s tím související.

Měj se…

Daniel

10. pro 2012 09:25 #100807
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj Danieli,
díky za Tvou odpověď. Zvažoval jsem, že napíšu přímo na Tvé fórum, bohužel neumím dobře anglicky.

V podstatě pokudněkdo do ankety hlasuje, tak ta volba, pro kterou hlasoval jen zašedne a dál se nic neděje. Hlasovat může klidně pro všechny možnosti a projeví se to až při obnovení a znovunačtení stránky.

Zjistil jsem, že poslední verzi nemám, mám plg_content_cdminipolls_2.5.x.1.0.2.zip a plg_system_cdscriptegrator_2.5.x.2.2.9.zip. Nemůže to náhodou kolidovat s nějakým jiným rozšířením?
Jedná se totiž o nejhezčí skript na ankety a nerad bych používal něco jiného. Mimochodem, neplánuješ rozšíření na modul? Tak aby měl plugin svoje nastavení, rozhraní a nemusel se zapisovat syntaxí?

Předem díky za odpověď, A.

10. pro 2012 09:36 - 10. pro 2012 09:38 #100808
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ještě doplním, aktuální verzi pluginu nemám, neb aktuální verzi nemůžu najít. Našel jsem www.greatjoomla.com/index.php?option=com...s&gid=567&Itemid=143 ale není tu tlačítko pro stažení. Tak nevím

Tak jsem na to koukal ještě jednou, nová verze je pouze pro platící zákazníky? Nebo jak to je? Nerozumím tomu..

10. pro 2012 10:10 #100811
Odpověď od Daniel Rataj
Uživatel
Ano, máš pravdu. Každá aktualizace je nejdříve dostupná pro členy a zhruba po měsíci pro veřejnost.

Nemůže to náhodou kolidovat s nějakým jiným rozšířením?

Pokud hlasovat můžeš a vše vypadá korektně, je pravděpodobné, že se o žádný konflikt nejedná. V tomto případě jde jen o to, že si prohlížeč nepamatuje, že už jsi hodnotil po znovu-načtení stránky. I po aktualizaci na novou verzi pluginu se tato restrikce uplatní tak jako tak jen na jeden prohlížeč (například Firefox) - použiješ-li jiný (Explorer), můžeš zase hlasovat.

Mimochodem, neplánuješ rozšíření na modul? Tak aby měl plugin svoje nastavení, rozhraní a nemusel se zapisovat syntaxí?

Neplánuji. Některé šablony (např. Yootheme) zpracovávají chování odeslaného "požadavku" (hlasuj, vymaž hlasy) v modulech po svém a nefunguje to dohromady.

Měj se…