Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Důležité Problém s moduly

09. pro 2012 12:22 #100763
Problém s moduly od Martin Tomaško
Zabanovaný
Zdravím.

Na svém webu www.portalprovodaky.cz mám některé stránky vytvořené s vloženými moduly. Ale u některých stránek se mi zobrazují i moduly, které tam nechci. V nastavení modulu mám vybránu volbu Pouze na vybraných stránkách a zaškrtnuté ty stránky, kde to chci zobrazit. Avšak modul se zobrazuje i na těch stránkách, na které se dostanu kliknutím na položku v menu té stránky, kde modul chci mít zobrazen. Navíc se mi do stránky vloží i modul z předchozí stránky.
Používám menu jednak přímo z Joomly a pak i MaximenuCK.

Nemohl by problém vzniknout třeba tím, že mám na některé články (stránky) odkaz ze dvou menu? (viz. příklad, do galerie pro rok 2012 se dostanu rovnou z horního menu, ale také z menu, které se objeví vlevo, když se dostanu do sekce Naše činnost)

Příklad.:

Začnu na této stránce, zde to je OK:
- www.portalprovodaky.cz/index.php/cz/galerie

Nad nadpisem stránky (Galerie - úvod) se správně zobrazí menu s letopočty (to je to problematické).
Vyberu třeba rok 2012, opět stránka v pořádku - obsah této stránky je tvořen modulem Joomla (Články - upoutávka) a tento mi vypíše jednotlivé články (každá akce má svůj článek) ze zvolené kategorie.
Zde zvolím článek z Albánie - kliknu na nápis článek u položky Albánie a otevře se mi úvodní stránka z této výpravy:

1. menu s letopočty tu nemá být (nad článkem o Albánii)
2. modul s výpisem akcí z kategorie rok 2012 tu také nemá být (pod článkem o Albánii)

Při procházení článku klikáním na oranžové šipky se mi oba výše zmiňované moduly u dalších stránek tohoto článku o Albánii zobrazují také.

Nevíte, kde dělám chybu?

Díky moc za pomoc.

09. pro 2012 12:51 #100765
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Další chyba je i tady:

www.portalprovodaky.cz/index.php/cz/uvod-galerie

když kliknu v menu s letopočtem třeba na rok 2012, otevře se Galerie s položkami pro rok 2012. Vlevo je reklama na zednické práce:

- když kliknu na textovou část reklamy, přejde to na stránku s popisem této reklamy a dolů to opět vloží modul, který vypisuje na stránku články z vybrané kategorie. Proč?

Teď udělám stejný postup, ale kliknu v reklamě na obrázek (odkaz na stejnou stránku jako v předchozím případě)
- obrázky v reklamě jsou udělány přes JSN ImageShow a tam je vložen odkaz na tu stránku s popisem reklamy - když jsem na stránce s články galerie pro rok 2012 a kliknu na obrázek té reklamy, tak se ten modul s těmi články pro rok 2012 nezobrazí na stránce nezobrazí.

09. pro 2012 13:24 #100767
Odpověď od Bong
Moderátor
Jak jste si to udělal a nastavil, tak vám to funguje, přiřazování a zobrazování modulů může být někdy oříšek, nebo dokonce jsou některé varianty v základním nastavení nemožné.

Použijte nějaké vhodné rozšíření, například Advanced Module Manager , s tím nastavíte cokoli.

OT: na vašem místě bych se nejprve zabýval opravdovým převedení starých stránek do Joomly, pouhým překopírováním starého obsahu jste nic moc nezískal a celkově to vypadá, že jde spíše o co největší reklamní bannery než nějaké informace pro vodáky. Takže je v podstatě jedno, zda se vám něco špatně nebo dobře zobrazuje. Pro uživatele jsou vaše stránky poněkud nepřehledné a nějaký ten modul to nezachrání...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. pro 2012 13:49 #100768
Zabanovaný
Není pravda, že to funguje, jak jsem si nastavil. Já mám nastaveny stránky, kde se má modul zobrazit. Nastavuje se snad nastavení ještě někde jinde?

Snažím se převést starý web do Joomly, ale místo toho, abych řešil přehlednost stránek a vylepšení, tak řeším takové ptákoviny, jako je zobrazování modulů.

Určitě nejde o reklamní bannery, ale o informace pro vodáky. Veškeré akce děláme s nulovým ziskem a reklamní bannery jsou právě na tyto akce, zejména na ty velké. Ano, mám zde i reklamu Google a na svou vedlejší činnost, ale provoz webu financuji sám a to je snaha trochu si pomoci. Jinak ostatní bannery jsou na akce pro vodáky (bez zisku). Jejich formát a rozložení je dočasné. Nemám kdy tohle řešit, protože se mi nezobrazují tam, kde bych potřeboval.

09. pro 2012 14:23 #100770
Zabanovaný
Díky za radu, vypadá to, že s použitím Advanced Module Manager to bude fungovat (vyzkoušel jsem jednu stránku a modul se tam nezobrazuje). Problém jsem vyřešil s přiřazováním ke stránce a ne k menu, jak to má Joomla, což mi přijde nelogické.

Ještě jednou děkuji.