Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Jde odebirat RSS z nekolika subkategorii najednou?

20. lis 2012 10:10 - 20. lis 2012 10:12 #100136
AHoj,

potrebuju poradit v jedne veci. Mam kategorii, ktera ma nekolik subkategorii. Kategorii s vypisem seznamu subkategorii mam jako polozku menu. Je mozny nejak v Joomle nastavit RSS tak, aby bylo mozne odebirat jednim RSS kanalem clanky pridany do vsech subkategorii (samozrejme vsechny jsou v ramci jedne kategorie)? Nemuzu na to nikde prijit. Vzdycky je mozny odebirat, respektive vytvorit kanal RSS jen u konkretni kategorie/subkategorie.
Jeste podotykam, ze na RSS nepouzivam zadny rozsireni, jen defaultni v Joomle.

dik

20. lis 2012 10:35 #100137
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Pozor odebírání a generování (vytvoření) RSS jsou dvě rozdílné věci. Vám se jedná asi o generování RSS kanálů. V Joomla se používá modul pro generování RSS kanálu, to znamená že patřičný modul bere jenom obsah, který je na stránce umístěn. Pro jiné potřeby použijte rozšíření.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

20. lis 2012 10:45 - 20. lis 2012 10:45 #100138
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Mozna jsem to spatne napsal a taky se v tom nevyznam. Proste kdyz si zobrazim jakoukoli kategorii v Joomle, tak ma nahore v prohlizeci vygenerovanou ikonku RSS. Tak tohle jsem myslel, ale potreboval bych, jestli je mozne to nastavit s vecma co jsou v Joomle defaultne tak, aby se daly jednim odkazem odebirat vsechny subkateogire te konkretni kategorie. Lip to asi vysvetlit neumim. Dalsi rozsireni pouzivat nechci, uz ted je web pomaly jak sracka a lituju, ze jsem dva dny predelaval sablonu.

Konkretne to mam tady www.saveafricananimals.org/aktuality-z-afriky mam to nastaveno jako seznam kategorie a nahore v prohlizeci se vytvori ikona kanalu pro odber, ale kdyz na ni kliknu, tak se nezobrazi nic. Nejde nic odebirat a stejne,kdyz o tom tak premyslim a slo by neco odebirat, tak to urcite nebudou jednotlivy clanky ze subkategorii, ale budou to treba nove pridany subkategorie.

20. lis 2012 11:37 #100141
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Na stránce, kterou jste uvedl není zobrazen žádný článek, proto je RSS kanál prázdný.

20. lis 2012 11:43 #100142
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Jasne ja vim, ja to daval pouze jako priklad toho, kdyz si nekde necham vypsat kategorie, ktery chci odebirat najednou v jednom odkaze. Takze pokud tomu rozumim spravne, takj sem v Joomle hledal spravne a proste to nepujde. Musel bych pouzit nejaky 3rd party rozsireni.

20. lis 2012 12:10 #100143
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Ano přesně tak.

20. lis 2012 12:15 #100144
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
ok, diky moc. To asi pouzivat nechci. Musim prave resit jak se zbavovat doplnku, ne je pridavat.

20. lis 2012 18:29 #100150
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Díval jsem se na to a zjistil jsem, že u view Categories, které zobrazuje kategorie a podkategorie, úplně chybí view pro RSS kanály. Podle mě by neměl být problém to doprogramovat, bez toho, aniž by se zasahovalo do core kódu Joomly. Pokud budeš mít zájem, tak mi napiš PM a nějak se domluvíme...