Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Phoca MD - již brzy

01. čvn 2026 22:24 #151222
Phoca MD - již brzy od H13
Admin
Phoca MD - již brzy:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

02. čvn 2026 11:21 #151224
Odpověď od Linelabcz
Admin
Ahoj, co MD? Trošku se rozepiš pro ostatní díky.

02. čvn 2026 12:10 - 02. čvn 2026 17:02 #151226
Odpověď od H13
Admin

Jednoduše jsem to namíchal. Vzal jsem Joomlu, vzal jsem Markdown, vytvořil jsem Markdown, k tomu jsem přidal Joomlu, zamíchal jsem to lžící, ochutnal, no a hotovo.

www.phoca.cz/phoca-md-fields-plugin

Ze více info:
Joomla + Markdown = Phoca MD
www.phoca.cz/documentation/90-phoca-plug...la-markdown-phoca-md

02. čvn 2026 17:10 #151227
Odpověď od Linelabcz
Admin
Ahoj, pořád to moc dobře nechápu. Nejde vzít Markdown a vytvořit z něj Markdown když už Markdown máš. Odkaz na více info snad pomůže. Díky. B)

02. čvn 2026 21:55 #151228
Odpověď od H13
Admin
Žijeme v době Markdownové, veškerý obsah se píše v Markdownu.

1) Převod na HTML
- Pokud napíšu obsah v Joomla článku Markdownem, ten se neformátuje (až na výjimky jako je bold nebo kurziva)
- Pokud ho napíšu v tomto políčku (Phoca MD Fields plugin), Markdown se převede při uložení na HTML

2) Import z MD do HTML
- Pokud chci jen import, vložím Markdown do políčka, ten se převede na HTML, Markdown vymažu a můžu editovat už HTML

3) Zdrojový kód MD neustále k dispozici - TOTO JE ZÁSADNÍ, TA NEJDŮLEŽITĚJŠÍ FUNKCE
- Pokud cokoliv píšu v Markdownu, nechci to ztratit, chci mít pořád ten zdrojový Markdown pro případné další editace
- V Joomle uložím, Markdown se převede do HTML, ale já mám pořád zdrojový dokument - Markdown, který si můžu neustále dokola upravovat přimo ve zdroji.

A to je ta nejpodstatnější část, ten kdo pracuje s Markdownem, má např. dokumentaci v Markdownu, tak o tuto dokumentaci, o tento dokument nepříjde, protože ho má pořád k dispozici v Markdownu.

Není to jednoduchá funkce převodu MD na HTML, kde po převodu ztrácíme MD soubor a už musíme editovat HTML - to je podstata celé věci.