Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Modul "Phoca Cart - Produkty" - nefunkční odkazy
27. dub 2023 13:38 #148267
Odpověď od filip
Uživatel
Jen k zamyšlení - chci mít stránku /produkty a na ní mít vypsané všechny produkty ze všech kategorií. Zároveň chci, aby to byla rootová stránka katalogu. Jak to mám udělat?
Pokud /produkty zobrazím jako View Categories, tak se mi tam zobrazí kategorie, což nechci (k tomu mi stačí filtry).
Pokud /produkty zobrazím jako View Categories, tak se mi tam zobrazí kategorie, což nechci (k tomu mi stačí filtry).
27. dub 2023 14:24 #148268
Odpověď od filip
Uživatel
No, tak bohužel, od té verze 4.0.6 to funguje tak, že ve struktuře musí být Category View, což je v mém případě nepoužitelné, rozseká mi to strukturu URL. Hodil jsem tam zpátky 4.0.5, kde to šlape hezky.
Dalo by se toto prosím v další verzi opět zprovoznit? To, že každý produkt musí mít nějakou kategorii docela chápu. Předpokládal bych ale, že jsou katalogy, kde bude tím pádem jen jedna kategorie a tedy mít v rootu Category View je pro mnohé nesmysl.
Zatím díky, ponechám 4.0.5 a budu sledovat další releasy.
F
Dalo by se toto prosím v další verzi opět zprovoznit? To, že každý produkt musí mít nějakou kategorii docela chápu. Předpokládal bych ale, že jsou katalogy, kde bude tím pádem jen jedna kategorie a tedy mít v rootu Category View je pro mnohé nesmysl.
Zatím díky, ponechám 4.0.5 a budu sledovat další releasy.
F
27. dub 2023 17:41 - 27. dub 2023 18:27 #148270
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Já bohužel nejsem tvůrce Joomla SEF routeru, takže to moc neovlivním. Nejsem si jistej, že změna tvorby URL byla mezi verzí 4.0.5 a 4.0.6, každopádně v nějaké verzi se prostě přešlo na Joomla 4 router a to bohužel komponenta nějak neovlivní, protože to funguje tak, že když se zapne B, přestane fungovat A a zase naopak, když se zapne A, přestane fungovat B (rozuměj, uživatel A požaduje, aby to fungovalo tak a tak, přestane to fungovat uživatelovi B, pak uživatel B požaduje, aby to fungovalo tak a tak, přestane to fungovat uživatelovi A)
U týto věty nerozumím, co máš přesně na mysli?
Všeobecně, pokud by existovala při stávajícím řešení jen jedna kategorie a menu link na category view, pak toto:
/component/phocacart/item/XXXX-abcdf-asdf-dflkj?catid=XX:nazev&Itemid=XXX.
by nemělo nastat, protože dostáváš vždy stejnou kategorii (teď to testuju a pokud vytvořím menu odkaz na kategorii, odkazy na položku, které jsou z této kategorie vytvoří normální odkaz):
Nastává to pouze tehdy, pokud odkaz vede do jiné kategorie, což nesplňuje podmínky pužití pouze jedné kategorie. A hlavně by to šlo proti logice URL - odkaz produktu z nějaké kategorie by vytvářel menu odkaz jiné kategorie, čímž by docházelo k porušení spojení kategorie vs produkt. Tedy, například produkt A z kategorie A by měl menu link kategorie B.
Items view nebo search view pak samozřejmě netvoří správnou URL, ale to už je právě díky absenci categories view nebo items view.
Předpokládal bych ale, že jsou katalogy, kde bude tím pádem jen jedna kategorie a tedy mít v rootu Category View je pro mnohé nesmysl.
U týto věty nerozumím, co máš přesně na mysli?
Všeobecně, pokud by existovala při stávajícím řešení jen jedna kategorie a menu link na category view, pak toto:
/component/phocacart/item/XXXX-abcdf-asdf-dflkj?catid=XX:nazev&Itemid=XXX.
by nemělo nastat, protože dostáváš vždy stejnou kategorii (teď to testuju a pokud vytvořím menu odkaz na kategorii, odkazy na položku, které jsou z této kategorie vytvoří normální odkaz):
Nastává to pouze tehdy, pokud odkaz vede do jiné kategorie, což nesplňuje podmínky pužití pouze jedné kategorie. A hlavně by to šlo proti logice URL - odkaz produktu z nějaké kategorie by vytvářel menu odkaz jiné kategorie, čímž by docházelo k porušení spojení kategorie vs produkt. Tedy, například produkt A z kategorie A by měl menu link kategorie B.
Items view nebo search view pak samozřejmě netvoří správnou URL, ale to už je právě díky absenci categories view nebo items view.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook