Joomla 4.3.2 bezpečnostní aktualizace (31 kvě 2023)
Joomla! 4.3.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. Také tato verze Joomla pokračuje ve vysokých standardech přístupného webu, rychlosti a bezpečnosti. Joomla 3.10 bude i nadále podporována bezpečnostními opravami až do 17. srpna 2023, což vám pár měsíců na naplánování přechodu na Joomla! 4 a případnou aktualizaci rozšíření na verze kompatibilní s Joomla! 4.
Akeeba engage
05. srp 2022 21:15 #146786
Odpověď od Ainny

Začátečník
Já se asi špatně vyjadřuju. Mluvíme o tom samém? Přiládám screen. Jak můžete vidět, u komentářů v modulu je dnešní datum. Zítra tam bude zítřejší. Není tam datum, kdy ty komentáře byly napsané. O to mi jde. O ten modul. V jeho nastavení toho moc není a s datem to nic společného nemá. Viz.. screen.
Každopádně díky za reakce. Zítra odjíždím na dovolenou, tak třeba mi odpočinek pomůže a popasuju se s tím. :^)
Každopádně díky za reakce. Zítra odjíždím na dovolenou, tak třeba mi odpočinek pomůže a popasuju se s tím. :^)
05. srp 2022 23:29 - 05. srp 2022 23:29 #146789
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Ano, já myslím že se bavíme pořád o tom samém, ale pořád není náhled z nastavení administrace komponenty, ze které se informace o komentářích načítají == tedy i včetně data vytvoření komentáře.
Klidně přiložím screen z kódu (už jsem ho sem psal), a pokud to není jasné:
je informace o datu vytvoření komentáře, ne datu článku nebo dynamicky měnícím se datu u komentáře (aspoň to tak logicky vypadá).
Prostě zde chybí vidět co máte v nastavení komponenty, to může taky ovlivnit výsledek zobrazení v modulu, protože informace se generují z komponenty.
A přitom je to tak jednoduché jít do nastavení komponenty, udělat screen a přiložit sem, že jo?
Klidně přiložím screen z kódu (už jsem ho sem psal), a pokud to není jasné:
Code:
$comment->created_on
je informace o datu vytvoření komentáře, ne datu článku nebo dynamicky měnícím se datu u komentáře (aspoň to tak logicky vypadá).
Prostě zde chybí vidět co máte v nastavení komponenty, to může taky ovlivnit výsledek zobrazení v modulu, protože informace se generují z komponenty.
A přitom je to tak jednoduché jít do nastavení komponenty, udělat screen a přiložit sem, že jo?

05. srp 2022 23:54 - 06. srp 2022 00:01 #146790
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Ok,
mám u Vás hodinu analýzy a vyřešení:
1. V šabloně modulu je chyba, která změní čas vytvoření komentáře na aktuální čas.
2. Chybu napravíte tak, že jdete do souboru PHP - modules/mod_engage_latest/tmpl/default.php
3. Najdete řádek:
a změníte ho na
Výsledek zde:
joomla4.easy.minion.cz/?view=article&id=1:clanek-cs-cz&catid=8
P.S.
Změna časového pásma nic nepomůže a čas mám pořád posunutý o dvě hodiny v administraci v seznamu komentářů, tak v modulu latest.
Tož tam bude taky nějaký nestandardní výpočet nerespektující Joomla config nastavení.
Pohledem do DB vidím stejně čas Gibraltar, i když v nastavení Joomla je Praha - tož tam mají taky chybu v modelu.
mám u Vás hodinu analýzy a vyřešení:
1. V šabloně modulu je chyba, která změní čas vytvoření komentáře na aktuální čas.
2. Chybu napravíte tak, že jdete do souboru PHP - modules/mod_engage_latest/tmpl/default.php
3. Najdete řádek:
Code:
(new \Joomla\CMS\Date\Date($comment->created_on))->format(Text::_('DATE_FORMAT_LC2'))
a změníte ho na
Code:
(new \Joomla\CMS\Date\Date($comment->created))->format(Text::_('DATE_FORMAT_LC2'))
Výsledek zde:
P.S.
Změna časového pásma nic nepomůže a čas mám pořád posunutý o dvě hodiny v administraci v seznamu komentářů, tak v modulu latest.
Tož tam bude taky nějaký nestandardní výpočet nerespektující Joomla config nastavení.
Pohledem do DB vidím stejně čas Gibraltar, i když v nastavení Joomla je Praha - tož tam mají taky chybu v modelu.
Poděkovali: Ainny
06. srp 2022 01:23 #146791
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Ten posun času je teda mazec 
Zatímco pod článkem na zobrazení správného času jsou použité funkce komponenty a počítá se s nastavením TimeZone z nastavení Joomla (vše si řeší ViewHTML),
v modulu je to odfláklé a načítá se jen čistě datum uložený v DB, který je prostě pořád ve tvaru UTC == Gibraltar.
Pro správné zobrazení je třeba do hlavičky tmpl přidat:
a v kódu ve foreachi dále:
a nakonec upravit inkriminovaný řádek na
Výsledek je pořád na stejném místě v pravém sloupci:

Zatímco pod článkem na zobrazení správného času jsou použité funkce komponenty a počítá se s nastavením TimeZone z nastavení Joomla (vše si řeší ViewHTML),
v modulu je to odfláklé a načítá se jen čistě datum uložený v DB, který je prostě pořád ve tvaru UTC == Gibraltar.
Pro správné zobrazení je třeba do hlavičky tmpl přidat:
Code:
//Fix
use Akeeba\Component\Engage\Administrator\Helper\UserFetcher;
use Joomla\CMS\Date\Date;
use Joomla\CMS\User\User;
use DateTimeZone;
a v kódu ve foreachi dále:
Code:
//Fix
$user = !empty($comment->created_by) && empty($comment->name) ? UserFetcher::getUser($comment->created_by) : new User();
$siteTimezone = Factory::getApplication()->get('offset', 'UTC');
$zone = $user->guest ? $siteTimezone : $user->getParam('timezone', $siteTimezone);
$user->userTimezone = new DateTimeZone($zone);
$commentDate = (new Date($comment->created))->setTimezone($user->userTimezone);
//END
a nakonec upravit inkriminovaný řádek na
Code:
$commentDate->format(Text::_('DATE_FORMAT_LC5'), true)
Výsledek je pořád na stejném místě v pravém sloupci:
Poděkovali: Ainny
06. srp 2022 08:27 #146792
Odpověď od Ainny

Začátečník
Ty kráso, koukám, že vám dlužím víc než hodinu času. Na tohle by můj systém pokus/omyl nestačil. Díky moc. Máte to u mě.
Jasně, že je jednoduché jít do nastavení komponenty a udělat screeny, ale to bych nesměla mít svoji hlavu a v ní přesvědčení, že tam nic o čase není, takže je to zbytečné. A pokud bude nějaké příště, poslechnu na první dobrou. Občas mi ta umanutost působí problémy.
Teď už asi jenom pro zajímavost posílám ony screeny z administrace. Nastavovala jsem jenom první dva. Druhé dva jsou tak, jak se nainstalovaly.
Ještě jednou posílám velikánský dík a po dovolené (nebo na dovolené) se s tím poperu.
P.S. Na jednu stranu jsem ale ráda, že ten posun času není "u mě", protože to už bych si připadala jako mega blbka.
Jasně, že je jednoduché jít do nastavení komponenty a udělat screeny, ale to bych nesměla mít svoji hlavu a v ní přesvědčení, že tam nic o čase není, takže je to zbytečné. A pokud bude nějaké příště, poslechnu na první dobrou. Občas mi ta umanutost působí problémy.
Teď už asi jenom pro zajímavost posílám ony screeny z administrace. Nastavovala jsem jenom první dva. Druhé dva jsou tak, jak se nainstalovaly.
Ještě jednou posílám velikánský dík a po dovolené (nebo na dovolené) se s tím poperu.
P.S. Na jednu stranu jsem ale ráda, že ten posun času není "u mě", protože to už bych si připadala jako mega blbka.
06. srp 2022 09:19 #146793
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Umanutost je skvělá vlastnost a ještě lepší když vede k plodné diskusi 
Díky ní jsem se včera kousnul a celou komponentu nainstaloval a prozkoumal sám...
Díky za obrázky, opravdu tam nic není, chyba je v modulu, který nemá předpokládané funkce a jednu chybu programovou.
Mohl bych to poslat výrobci, uvidíme.

Díky ní jsem se včera kousnul a celou komponentu nainstaloval a prozkoumal sám...
Díky za obrázky, opravdu tam nic není, chyba je v modulu, který nemá předpokládané funkce a jednu chybu programovou.
Mohl bych to poslat výrobci, uvidíme.