Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Výběr vhodného hostingu pro Joomla

23. pro 2024 20:29 #150011
Výběr vhodného hostingu pro Joomla od Kavato
Začátečník
Ahoj,
stále pročítám mnoho diskuzí a dočítám se že v současné době, v souvislosti s joomlou, je lepší tomuto hostingu se vyhnout. Příliš mnoho problémů, které je třeba řešit hned na začátku, případně v průběhu hostování.
V tuto chvíli u něj hostuji :cry:, ale v úplném začátku webu. Proto si pokládám otázku, zda ho nyní za včasu nezměnit za jiný, vhodnější pro tento CMS. V mém případě by šlo pouze o převod domény pod nově vybraný a nová instalace Joomla5.

Trochu sem projel internet a vybral jsem následující:

Webhosting C4
Český-hosting
Webglobe
Hostime.cz

Mě nejvíce zaujal asi webhosting-C4. dostatečný prostor a přijatelná cena. Četl jsem chválu na kvalitu u hostime.cz, ale pro mě příliš málo prostoru v poměru s cenou.
Jak to vidíte Vy, případně kde prosím hostujete své projekty?

24. pro 2024 04:11 #150012
Odpověď od Cony
Moderátor
Z mých zkušeností 
Hostime.cz - špičkové servery, špičková podpora. Trochu mi chyběla (nevím zda se v tomto něco nezměnilo) plnohodnotná administrace, tak abych si některé parametry nemusel nastavovat zvlášť.
Webglobe - spolknul mnoho dalších hostingů, včetně Savana.cz, kde jsem hostoval dřív. Mám tedy u nich aktuálně několik serverů. Přijde mi to trochu jako "ani nepotěší ani neurazí".
Český Hosting - kdysi jsem měl jeden nebo dva weby, asi bych hodnotil oobdobně jako Webglobe

Já obvykle objednávám variantu VPS, tj. vlastní virtuální server, kde provozuji více webů. Dříve jsem takto používal Savana.cz, která ale poslední dobou začla mít problémy. S hodně weby jsem přecházel na Vas-Hosting.cz, kde např. po přesunu webu bez jakýchkoliv dalších úprav se mi zrychlilo načítání úvodní stránky z cca 2s na cca 500-600ms, tedy trojnásobné zrychlení :)
Pro mně je u nich zajímavý SSH root přístup, tj možnost doinstalace v podstatě čehokoliv, včetně např. Elastic Search.
Poděkovali: Kavato

25. pro 2024 16:08 - 25. pro 2024 16:14 #150014
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Rychle info:
Webglobe nedávno spolknul webhosting-c4 = ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. = Webglobe, s.r.o.
cesky-hosting.cz = THINline s.r.o. 

Webglobe toho už spolknul hodně.

Hostime.cz slyším jen chválu. Navíc hned na první straně říká "Webhosting na míru systému Joomla / Wordpress".
Moc hostingu Joomla neznají.
Poděkovali: Kavato

25. pro 2024 17:05 - 25. pro 2024 17:18 #150015
Odpověď od Kavato
Začátečník
No aby se z webglobe nestal druhý wedos. Tím že pod sebe nabaluje dalši hostingy a tím zmenšuje zdravou konkurenci a může do budoucna buď natahnout cenu nebo neřešit tolik kvalitu služeb.:angry:, protože bude mít pod sebou velké množství hostovaných služeb. (Jo snad každý druhý už dnes se chlubí hostingem pro wordpress, pro joomla nikoli. Myslim si že je to škoda a jen to lidem nenápadně vnucuje WP jako volbu č.1)

25. pro 2024 20:00 #150016
Odpověď od JR
Začátečník

Kavato napsal: No aby se z webglobe nestal druhý wedos. Tím že pod sebe nabaluje dalši hostingy a tím zmenšuje zdravou konkurenci a může do budoucna buď natahnout cenu nebo neřešit tolik kvalitu služeb.:angry:, protože bude mít pod sebou velké množství hostovaných služeb. (Jo snad každý druhý už dnes se chlubí hostingem pro wordpress, pro joomla nikoli. Myslim si že je to škoda a jen to lidem nenápadně vnucuje WP jako volbu č.1)

No, taky z toho nemám dobrý pocit. Byl jsem leta u Eboly, kterou letos taky spolknul. Zatím teda spokojenost i když to prostředí mi přijde celkem nepřehledné, ale už pro jistotu pokukuju taky jinde.

26. pro 2024 18:02 #150017
Odpověď od Linelabcz
Admin
Velmi dobrý webhosting je z těch menších také Rozhled www.rozhled.cz