Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Alternative Menu Items
07. bře 2023 09:55 #148026
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
pánové děkuji
chyby byla opravdu v tom xml souboru.
přestože bych mohl přísahat, že jsem tam zkopíroval originální, byl špatně parametr
takže teď to běhá
stejně začínám uvažovat, zda na tyto změny není lepší udělat subšablony než duplikovat položky menu?
jaký máte názor
chyby byla opravdu v tom xml souboru.
přestože bych mohl přísahat, že jsem tam zkopíroval originální, byl špatně parametr
addfieldprefix="Joomla\Component\Categories\Administrator\Field"
takže teď to běhá
stejně začínám uvažovat, zda na tyto změny není lepší udělat subšablony než duplikovat položky menu?
jaký máte názor
07. bře 2023 10:23 #148027
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Nám se osvědčilo udělat nový typ položky menu a k němu nové view.
Vše jde udělat overridem a zachovává to související funkce pro vyhledávání, v modulech...
Nejde o nás, ale klient pak vidí jasně co může v budoucnu dělat a jak a není zmatený
Vše jde udělat overridem a zachovává to související funkce pro vyhledávání, v modulech...
Nejde o nás, ale klient pak vidí jasně co může v budoucnu dělat a jak a není zmatený
07. bře 2023 10:52 #148028
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
jasně, tak jsem to dělal dřív, ale zdá se mi, že nyní v podšabloně to jde udělat také tak a možná i lépe
07. bře 2023 14:07 #148029
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Podšablonou je myšlena funkce vytvoření kopie šablony s přebíráním funkcí z hlavní šablony, co tady myslím František propagoval u článku o šabloně Cassioppea?
Tato funkce s tím nemá co dělat a rozhodně sama nevytvoří nový typ položky menu natož lépe.
Jen to znamená, že pokud se vytvoří podšablona == vygenerují se duplicitní soubory šablony Cassioppea == v nich je je možné udělat také overridy a do nich vytvořit vlastní typy položek menu - toto neošidíte ani se nestane samo jen z důvodu existence podšablony.
Prostě nový typ položky menu místo do overridů casiopey nahrajete do overridů podšablony takže platí pořád:
Tak jsem to dělal dřív a tak to dělat budu dál, jen to nyní mohu nahrát TAKY do podšablony.
Tato funkce s tím nemá co dělat a rozhodně sama nevytvoří nový typ položky menu natož lépe.
Jen to znamená, že pokud se vytvoří podšablona == vygenerují se duplicitní soubory šablony Cassioppea == v nich je je možné udělat také overridy a do nich vytvořit vlastní typy položek menu - toto neošidíte ani se nestane samo jen z důvodu existence podšablony.
Prostě nový typ položky menu místo do overridů casiopey nahrajete do overridů podšablony takže platí pořád:
Tak jsem to dělal dřív a tak to dělat budu dál, jen to nyní mohu nahrát TAKY do podšablony.
07. bře 2023 15:17 - 07. bře 2023 15:20 #148030
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ano, je to ono co propagoval František a je to velmi dobrá věc
a umožní to také to samé co potřebuji, například různý vzhled blogu (jinak naprogramovaný výstup)
buď to udělám alternativní položkou menu, kde se ve výstupu použijí odpovídající, ale různá php v přepisu v šabloně, tak jako dosud
nebo si vytvořím subšablonu, kde bude jen html/com_content/categry/blog.php atd. a položce menu, kde potřebuji změnit výstup, přiřadím tu novou subšablonu
to druhé se mi zdá dokonce čistší
ps: v té subšabloně nebude nic jiného než přepis kagegorie, vše ostatní je prázdné
a umožní to také to samé co potřebuji, například různý vzhled blogu (jinak naprogramovaný výstup)
buď to udělám alternativní položkou menu, kde se ve výstupu použijí odpovídající, ale různá php v přepisu v šabloně, tak jako dosud
nebo si vytvořím subšablonu, kde bude jen html/com_content/categry/blog.php atd. a položce menu, kde potřebuji změnit výstup, přiřadím tu novou subšablonu
to druhé se mi zdá dokonce čistší
ps: v té subšabloně nebude nic jiného než přepis kagegorie, vše ostatní je prázdné
07. bře 2023 17:05 #148031
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Hmm, asi je to možné takto udělat, subšablon je možné udělat klidně 100+, ale takhle by mě to nikdy nenapadlo. mě se líbí že mám override v jedné složce a nemusím nic hledat.