Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Menu v šabloně Cassiopeia
31. srp 2021 10:08 #144769
Zdravím,
pokud v šabloně Cassiopeia vytvořím dropdown menu, tak lze menu rozkliknout pouze kliknutím na šipku. Jak docílím toho, aby se menu otevřelo i po klinutí na název menu. V tomto případě po kliknutí na "Home".
Adresa webu astro.8u.cz/index.php
Děkuji
pokud v šabloně Cassiopeia vytvořím dropdown menu, tak lze menu rozkliknout pouze kliknutím na šipku. Jak docílím toho, aby se menu otevřelo i po klinutí na název menu. V tomto případě po kliknutí na "Home".
Adresa webu astro.8u.cz/index.php
Děkuji
31. srp 2021 12:26 #144770
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
je to v podstatě tento případ:
github.com/joomla/cassiopeia/issues/125
Otázkou je, zda to není záměr? Nebo zda je na to nějaký nastavení?
je to v podstatě tento případ:
github.com/joomla/cassiopeia/issues/125
Otázkou je, zda to není záměr? Nebo zda je na to nějaký nastavení?
31. srp 2021 12:37 - 31. srp 2021 12:48 #144771
Odpověď od H13
Admin
Ale vypádá to spíš, že problém bude někde jinde. Že nejde o bug, ale o vlastnost.
Jde o to, že menu položka není rozevírací, pokud obsahuje odkaz. Pokud obsah neodkazuje, pak je rozevírací stejně jako šipka.
Pokud nastavím, že položka "Parent Menu" nebude obsahovat žádný odkaz a bude sloužit jen pro rozevírání seznamu, pak to funguje - lze rozevřít přes šipku, ale i přes titulek menu položky.
Tedy položce "Parent Menu" jsem nenastavil žádný odkaz - např. do nějaké komponenty, ale vybral jsem pro ni typ "Systém Links" -> "Menu Heading". Tím pádem titulek neobsahuje odkaz, ale funguje jen pro rozevření menu.
Ještě je dobrý dodat, že toto nefunguje u výchozí položky. Pokud jen např. položka "Home" výchozí v Joomle, musí obsahovat odkaz. Tedy, pokud chceš rozevírat "Home", musíš pak vytvořit někde jinde výchozí odkaz pro celou stránku (a např. ho skrýt, apod.)
Jde o to, že menu položka není rozevírací, pokud obsahuje odkaz. Pokud obsah neodkazuje, pak je rozevírací stejně jako šipka.
Pokud nastavím, že položka "Parent Menu" nebude obsahovat žádný odkaz a bude sloužit jen pro rozevírání seznamu, pak to funguje - lze rozevřít přes šipku, ale i přes titulek menu položky.
Tedy položce "Parent Menu" jsem nenastavil žádný odkaz - např. do nějaké komponenty, ale vybral jsem pro ni typ "Systém Links" -> "Menu Heading". Tím pádem titulek neobsahuje odkaz, ale funguje jen pro rozevření menu.
Ještě je dobrý dodat, že toto nefunguje u výchozí položky. Pokud jen např. položka "Home" výchozí v Joomle, musí obsahovat odkaz. Tedy, pokud chceš rozevírat "Home", musíš pak vytvořit někde jinde výchozí odkaz pro celou stránku (a např. ho skrýt, apod.)
11. kvě 2023 16:25 #148294
Odpověď od Zdenek
Uživatel
Dobrý den,
změnil jsem si barvu písma v menu:
.container-header .mod-menu { color: #000000; }
Změní se mi ale jen bava základního menu, to co se rozbaluje zůstane původní.
Nemohu najít kde to změnit.
Děkuji za radu
změnil jsem si barvu písma v menu:
.container-header .mod-menu { color: #000000; }
Změní se mi ale jen bava základního menu, to co se rozbaluje zůstane původní.
Nemohu najít kde to změnit.
Děkuji za radu
30. kvě 2023 12:52 - 30. kvě 2023 12:53 #148377
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe
Admin
Zdenku, nasdílejte odkaz na web, z hlavy jen tak Vám kód/úpravu nikdo nenapíše.
Prosím všechny, kdo potřebují nějak pomoci, nasdílejte URL adresu webu, s nímž chcete pomoci, čím více podkladů je, tím snadněji se vám radí. Je to základ, na který byste měli myslet sami.
Prosím všechny, kdo potřebují nějak pomoci, nasdílejte URL adresu webu, s nímž chcete pomoci, čím více podkladů je, tím snadněji se vám radí. Je to základ, na který byste měli myslet sami.
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!