Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Vyřešeno Problém s joomla update a CKEditorem
Mám hned dva problémy:
Snažím se udělat Joomla update z verze 3.3.6 na verzi 3.4.5 (Udate package URL: github..... , Installation method: write files directly). Při pokusu o update vyskočí chyba: the archive file is corrupt, truncated or archive parts are missing. Balík zipu se stáhl do tmp složky. Update zkouším na wamp serveru a cesta k tmp je nasledující: C:\localhost\ospkop.cz/tmp.
Druhý problém je s rozšířením CKEditor. Njedřív se mi rozšíření nedařilo naistalovat, ale pak jsem ho tam dostal. Teď po aktivaci editoru nefungují tlačítka save, save & close, cancel atd. V JS conzoli je po kliknutí na tlačítko chyba: Uncaught TypeError: Cannot read property 'task' of null.
V module manageru je dokonce PHP chyba: Strict standards: Only variables should be assigned by reference in C:\localhost\...\plugins\editors\ckeditor\ckeditor.php on line 38.
Zkoušel jsem vymazat cache webového prohlížeče a teké jiný prohlížeč.
Prosím o jakoukoliv radu co dělám špatně.
Zkopírujte si soubor github.com/joomla/joomla-cms/releases/do...e-Update_Package.zip a nainstalujte v administraci jako kterékoli jiné rozšíření.astronaut napsal: Při pokusu o update vyskočí chyba: the archive file is corrupt, truncated or archive parts are missing.
Co to je nešlo a pak jsem ho tam dostal? Odinstalujte jej a znovu nainstalujte jej v administraci v poslední verzi download.cksource.com/CKEditor/CKEditor/...r_4.5.5_standard.zipastronaut napsal: BDruhý problém je s rozšířením CKEditor. Njedřív se mi rozšíření nedařilo naistalovat, ale pak jsem ho tam dostal. .
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
To také nefunguje (Extension Manager: Install -> Upload Package File). Po kratkém načítání se nic nestane.Zkopírujte si soubor github.com/joomla/joomla-cms/releases/do...e-Update_Package.zip a nainstalujte v administraci jako kterékoli jiné rozšíření
Tuším, že celý problém je práve způsoben neaktuální Joomlou. Fungovala jen instalace přes URL.Co to je nešlo a pak jsem ho tam dostal? Odinstalujte jej a znovu nainstalujte jej v administraci v poslední verzi download.cksource.com/CKEditor/CKEditor/...r_4.5.5_standard.zip
php_value max_execution_time
php_value max_input_time
php_value memory_limit
www.joomlaportal.cz/forum/search?query=m...te=all&childforums=1
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Máte vyčištěnou veškerou cache?
Zkontrolujte si system ->systémové informace ->práva složek
Vlastně, když jste na localhost, tak vlastnictví i práva složek si můžete nastavit sám prostředky windows
PS předpokládám, že cesta k tmp je C:\localhost\ospkop.cz\tmp.
Jak píše bong, určitě si v php.ini zvyšte ten max_execution_time minimálně na 90
php_value max_execution_time
php_value max_input_time
php_value memory_limit
Myslím, že v tom by problém být neměl:
max_execution_time = 300
max_input_time = 300
memory_limit = 512M
PHP 5.4.12
máte správně oprávnění a vlastnictví ke složkám (oprávnění si můžete nastavit vy, vlastnictví jen správce hostingu.
Máte vyčištěnou veškerou cache?
Zkontrolujte si system ->systémové informace ->práva složek
Vlastně, když jste na localhost, tak vlastnictví i práva složek si můžete nastavit sám prostředky windows
Mám nastaveno 777 na celou složku
PS předpokládám, že cesta k tmp je C:\localhost\ospkop.cz\tmp.
Ano. Cesta bude nastavena nejspíše správně (cestu si nastavila joomla při instalaci, zip se do složky opravdu stáhne, ale nenaistaluje).
Jak píše bong, určitě si v php.ini zvyšte ten max_execution_time minimálně na 90
Mám nastaveno na 300. Chyba nastane po pár vteřinách. Při instalaci rozšíření přes upload je zobrazen asi 5 vteřin načítací dialog a pak se vypne bez jakékoli chyby.
To není chyba jako taková. Prostě si vypněte hlášení chyb v globální konfiguraci Joomly.astronaut napsal: V module manageru je dokonce PHP chyba: Strict standards: Only variables should be assigned by reference in C:\localhost\...\plugins\editors\ckeditor\ckeditor.php on line 38.
Mám nastaveno 777 na celou složku
Jakých 777? jste na localhost a na windows?
Musíte si pro složku C:\localhost\ospkop.cz nastavit plná oprávnění pro několik uživatelů (min všechny balíčky aplikací, vy, trustedinstaler a možná i users) a to včetně souborů a podsložek. Také si vlastnictví této složky a podsložek změňte na Vás. A zakažte dědičnost.
Pak budete mít oprávnění v pořádku a můžeme řešit další postup. Možná také smažte obsah složky TMP a cache
Jakých 777? jste na localhost a na windows?
Musíte si pro složku C:\localhost\ospkop.cz nastavit plná oprávnění pro několik uživatelů (min všechny balíčky aplikací, vy, trustedinstaler a možná i users) a to včetně souborů a podsložek. Také si vlastnictví této složky a podsložek změňte na Vás. A zakažte dědičnost.
Pak budete mít oprávnění v pořádku a můžeme řešit další postup. Možná také smažte obsah složky TMP a cache
Ano, na localhostu. Chtěl jsem tím naznačit že mám pro všechno povolené všechno a víc už toho povolit nejde.
TMP a cache jsou prázdné (zůstal jen index.html).
To není chyba jako taková. Prostě si vypněte hlášení chyb v globální konfiguraci Joomly.
CKEditor po vypnutí chyb funguje bez problémů.
Joomla stále odmítá istalovat.
přeinstalováváte ji upgradem či plnou instalací?
Pouze upgradem. Mám spíš pocit, že nefungují kompletně instalace.
Nejnovější příspěvky