Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Joomla 3.0 je tu!
27. zář 2012 11:08 #98055
Ahoj,
dnes, jak bylo slíbeno, byla vydána Joomla! 3.0 ve stabilní verzi. Ke stažení možno zde: joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/?ac...&frs_package_id=6508
Informace o této události zatím na Joomla.org není zveřejněna, počítám, že tak bude učiněno ještě dnes - dodatečně.
Obrázek o tom, jak Joomla 3.0 vypadá, si můžete udělat v článku: Ukázka Joomly 3.0 .
dnes, jak bylo slíbeno, byla vydána Joomla! 3.0 ve stabilní verzi. Ke stažení možno zde: joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/?ac...&frs_package_id=6508
Informace o této události zatím na Joomla.org není zveřejněna, počítám, že tak bude učiněno ještě dnes - dodatečně.
Obrázek o tom, jak Joomla 3.0 vypadá, si můžete udělat v článku: Ukázka Joomly 3.0 .
27. zář 2012 12:51 #98070
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Jak to bude s upgradem z 2.5? Vi se to uz? Zamerne nepisu s migraci, protoze doufam, ze ta se nebude muset delat.
27. zář 2012 13:13 #98073
Odpověď od Cony
Moderátor
No když se podíváte na výše uvedený odkaz, je tak jakýsi update package, tak snad...
Zkoušel jsem v 2.5.7 přepnout aktualizace na Short Time Support Server, ale to nefunguje, XML s aktualizačními informacemi na Joomla.org jaksi chybí...
Zkoušel jsem v 2.5.7 přepnout aktualizace na Short Time Support Server, ale to nefunguje, XML s aktualizačními informacemi na Joomla.org jaksi chybí...
27. zář 2012 13:24 #98077
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak oprava, na jednom serveru jsem nastavil aktualizační server na testování a upgrade na 3.0.0 se mi nabídl, bohužel ale neotestuji, jelikož tam mám jen PHP 5.2
27. zář 2012 13:47 - 27. zář 2012 13:47 #98082
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja to prave moc nechci zkouset - nemam moc kde. Ja chtel joomle dat jednu z poslednich sanci, protoze mne vadi jejich nesplnene sliby a problemy s migracema. Pokud se bude opakovat situace z predchozich verzi, kdy neudelali nic z toho, co slibovali. Tak s tim asi fakt seknu a prejdu konecne na ten WP.
Tak jsem chtel vedet predem, na co se zase pripravovat.
Nejsem progamator, ale nedovedu pochopit, proc maji v joomle uz tolik verzi a tolik let takovy problem udelat postupny upgrade nebo nejaky balicek, kterej to umi a misto toho delaji uplne nesmyslne verze, ktery na sebe vubec nicim nenavazuji. Uz nekolik let takto aktualizuju zkusebni WP a neni s tim absolutne zadny problem.
Tak jsem chtel vedet predem, na co se zase pripravovat.
Nejsem progamator, ale nedovedu pochopit, proc maji v joomle uz tolik verzi a tolik let takovy problem udelat postupny upgrade nebo nejaky balicek, kterej to umi a misto toho delaji uplne nesmyslne verze, ktery na sebe vubec nicim nenavazuji. Uz nekolik let takto aktualizuju zkusebni WP a neni s tim absolutne zadny problem.
27. zář 2012 13:52 #98084
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud nejste programátor, přechod na WP bych hodně zvážil
Dostat do WP podobné funkčnosti jako do Joomly (vlastní menu, eshop atd.) je nepoměrně složitější než v Joomle.
I Šablony ve WP jsou daleko více o programování než v Joomle. WP je prostě blog, na ten je skvělý, aale zkoušet na něm postavit třeba eshop mi přijde trošku nesmyslné...
Dostat do WP podobné funkčnosti jako do Joomly (vlastní menu, eshop atd.) je nepoměrně složitější než v Joomle.
I Šablony ve WP jsou daleko více o programování než v Joomle. WP je prostě blog, na ten je skvělý, aale zkoušet na něm postavit třeba eshop mi přijde trošku nesmyslné...