Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
JCE 2.9.29 update
19. zář 2022 23:23 #146953
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Před úpravou configuration.php jste se alespoň dostal do administrace. Pravděpodobně jste upravil soubor špatně, nebo je uložen v nesprávném kódování (musí být UTF-8 a ne ANSI-1250, jak je vidět na screenu editoru).
20. zář 2022 02:18 #146955
Odpověď od Cony
Moderátor
Je to tak, podařilo se Vám uložit soubor configuration.php ve špatném kódování češtiny, proto Vám teď web nejede. Obnovte ze zálohy a zkuste změnit znovu, tentokrát v UTF-8.
Na přechod PHP 7.4 na 8 dost pravděpodobně nebyl připraven některý z pluginů, proto ty chyby...
Na přechod PHP 7.4 na 8 dost pravděpodobně nebyl připraven některý z pluginů, proto ty chyby...
20. zář 2022 17:23 - 20. zář 2022 17:25 #146967
Odpověď od Miroslav Čábelka
Návštěvník
Ten screen jsem měl otevřený pouze v editoru, který nebyl přepnutý na správné zobrazení UTF-8. Soubor configuration.php v UTF-8 je. A ještě jsem ho pro jistotu znovu přeuložil v UTF-8.
Ale nenastala žádná změna, web pořád nefunguje.
A nejsem si jistý, zda mi update na Joomla 4 celý web nerozhodí, budu řešit, že některé komponenty nebudou fungovat a určitě nebude podoprována šablona, kterou používám.
Jedná se o celkem objemný web, na kterém je množství práce a celý ho nově předělat od začátku v Joomla 4 je sebevražda.
Asi to nepůjde vyřešit jinak, než, že web přesunu na nějaký server, který bude nabízet PHP 7.4, protože pod PHP 8 to asi prostě nepůjde v Joomla 3.10.11 nebo v nějakém jejím modulu nebo pluginu (ale nevím v kterém).
Ale nenastala žádná změna, web pořád nefunguje.
A nejsem si jistý, zda mi update na Joomla 4 celý web nerozhodí, budu řešit, že některé komponenty nebudou fungovat a určitě nebude podoprována šablona, kterou používám.
Jedná se o celkem objemný web, na kterém je množství práce a celý ho nově předělat od začátku v Joomla 4 je sebevražda.
Asi to nepůjde vyřešit jinak, než, že web přesunu na nějaký server, který bude nabízet PHP 7.4, protože pod PHP 8 to asi prostě nepůjde v Joomla 3.10.11 nebo v nějakém jejím modulu nebo pluginu (ale nevím v kterém).
20. zář 2022 19:30 #146975
Odpověď od Bong
Moderátor
Žádné update se vám nepovede, když rozšíření J4 nepodporují. Ani to nezkoušejte. Řešíte následek a ne příčinu.
Ze zálohy webu nakopírujte původní neupravený configuration.php na web. Pak byste se měl zase dostat do administrace i když bude částečně nefunkční.
Pak soubor configuration.php upravte podle dřívějších pokynů v nějakém rozumném editoru: Notepad++, PSPad,...
Po úpravě přejděte na hlavní stránku (front) webu a podívejte se co se vypisuje za chyby.
Ze zálohy webu nakopírujte původní neupravený configuration.php na web. Pak byste se měl zase dostat do administrace i když bude částečně nefunkční.
Pak soubor configuration.php upravte podle dřívějších pokynů v nějakém rozumném editoru: Notepad++, PSPad,...
Po úpravě přejděte na hlavní stránku (front) webu a podívejte se co se vypisuje za chyby.
20. zář 2022 21:11 #146976
Odpověď od Miroslav Čábelka
Návštěvník
Je mi to líto,
ale i když upravím configuration.php, a nahraju na server, tak se nezobrazí ani web, ani se nedostanu do administratorského rozhraní a jediná chyba, která se stále zobrazuje je HTTP ERROR 500.
do configuration.php jsem doplnil následujcící:
public $error_reporting = 'development';
ale i když upravím configuration.php, a nahraju na server, tak se nezobrazí ani web, ani se nedostanu do administratorského rozhraní a jediná chyba, která se stále zobrazuje je HTTP ERROR 500.
do configuration.php jsem doplnil následujcící:
public $error_reporting = 'development';
20. zář 2022 21:48 #146977
Odpověď od Bong
Moderátor
To dost dobře není možné. Skutečně jste udělal:
A nedostanete se do administrace?
A nedostanete se do administrace?