Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Co používáte na SEF,SEO
sh404SEF
Artio Joomsef
Mělo by to obsahovat i VM.
Se dívám, že Artio už na tom moc nepracuje a mám ten pocit že vývoj tam ustrnul.
Joomla jako taková nic moc pro SEF.
používám výchozí SEF Joomly.
Mimochodem, zatím mě ještě nikdo nepředložil důkazy, že by snad přátelské URL mělo nějaký významný dopad na SEO (dokonce ani nejvýzamnější hráči přátelské URL nepoužívají - viz vyhledávání na Google: www .google .com/search?client=firefox-b-d&q=phoca+cart).
Podobným tématem jsou i čísla v URL. Zatím mi ještě nikdo nepředložil nějaký argument, proč nemít čísla v URL, znám jen dva protiargumenty (tedy výhody hovořící pro čísla v URL):
- stránka je dostupná i při zaindexované chybě u aliasu - ve vyhledávačích
- přístup přes čísla je vždy rychlejší než přes řetězce - tedy rychlejší načtení stránky - lepší SEO - viz: www.phoca.cz/blog/1122-use-ids-in-links-it-is-better-for-seo (samozřejmě nemluvíme o krátké zapamatovatelné adrese jako je např: www .stranka .neco/kontakt )
Každopádně mi příjde výchozí SEF v Joomle OK (a to i nehledě na to, co jsem napsal, protože i ve výchozím SEF se dají např. čísla v URL nepoužívat).
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Souhlasím s tím, že ID v URL je spíše výhoda než nevýhoda, ID jsou navíc oddělen pomlčkou, což vyhledávače považují za mezeru, nekazí tedy případná klíčová slova v URL.
Na zlepšení SEO používám plugin n3t META , který umí generovat META popisy z obsahu článků (pokud nejsou vyplněné) a doplňovat tagy pro Facebook (opengraph) a Twitter. Joomla pro toto bohužel nemá žádnou rozumnou nativní podporu, těch rozšíření toto řešících je tedy mnoho, každé funguje po svém a každé podporuje jiné komponenty.
Tohle v Joomle prostě opravdu chybí, aby si každá komponenta řekla systému sama jaké obrázky použít pro facebook, jaké pro twitter, jaký popis apod...
xunil napsal: Zdravím, co používáte na SEF a SEO?
Mělo by to obsahovat i VM.
Podle čeho soudíte, že Joomla SEF nic moc?
Co se týče VM, JoomSEF a spol. má snad jednu významěnší výhodu v podobě url adres example.com/nazev-produktu (stejný produkt ve více kategoriích), což ale ve VM řešíte kanonickou url bez dalších SEF rozšíření.
H13 napsal: Ahoj,
používám výchozí SEF Joomly.
Mimochodem, zatím mě ještě nikdo nepředložil důkazy, že by snad přátelské URL mělo nějaký významný dopad na SEO (dokonce ani nejvýzamnější hráči přátelské URL nepoužívají - viz vyhledávání na Google: www .google .com/search?client=firefox-b-d&q=phoca+cart).
Podobným tématem jsou i čísla v URL. Zatím mi ještě nikdo nepředložil nějaký argument, proč nemít čísla v URL, znám jen dva protiargumenty (tedy výhody hovořící pro čísla v URL):
- stránka je dostupná i při zaindexované chybě u aliasu - ve vyhledávačích
- přístup přes čísla je vždy rychlejší než přes řetězce - tedy rychlejší načtení stránky - lepší SEO - viz: www.phoca.cz/blog/1122-use-ids-in-links-it-is-better-for-seo (samozřejmě nemluvíme o krátké zapamatovatelné adrese jako je např: www .stranka .neco/kontakt )
Každopádně mi příjde výchozí SEF v Joomle OK (a to i nehledě na to, co jsem napsal, protože i ve výchozím SEF se dají např. čísla v URL nepoužívat).
Ohledně SEF pro Google to bude asi ok. Většinou kdo to chce je majitel stránek, proč? protože to tak mají "všichni".
Nicméně to není žádný argument.
Obecně:
Artio nabízí přehled a správu na jednom místě. Nicméně podpora funguje "máme toho hodně".
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook