Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Překlad modulu ITCS Kalendář
27. úno 2021 19:10 - 27. úno 2021 19:18 #143840
Ahoj, pokusil jsem se přeložit amatérsky modul zobrazující kalendář rezervací.
www.it-conserv.de/joomla/module/simple-r...vation-calendar.html
Problém je , že na jednom webu popřeinstalaci modulu překlad funguje viz
www.sdhradejovice.cz/
a na druhém nikoliv
www.chalupa-boretice.cz/obsazenost
zkoušel jsem mazat mezipaměť a podobné ale výsledek žádný.
Nějaká rada prosím?
Oprava. překlad funguje pouze na www pokud zadám jen chalupa-boretice.cz/obsazenost je v angličtině.
Tedy co s tím?
www.it-conserv.de/joomla/module/simple-r...vation-calendar.html
Problém je , že na jednom webu popřeinstalaci modulu překlad funguje viz
www.sdhradejovice.cz/
a na druhém nikoliv
www.chalupa-boretice.cz/obsazenost
zkoušel jsem mazat mezipaměť a podobné ale výsledek žádný.
Nějaká rada prosím?
Oprava. překlad funguje pouze na www pokud zadám jen chalupa-boretice.cz/obsazenost je v angličtině.
Tedy co s tím?
27. úno 2021 19:35 - 27. úno 2021 19:39 #143841
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Překlad uděláte správně tak, že vezmete nějaký původní jazykový soubor z instalace, třeba en-GB.mod_itcs_reservation_calendar.ini a přeložíte jej. Pozor na to, aby byl opět uložený v UTF8 without BOM.
Soubor pak přejmenujete na cs-CZ.mod_itcs_reservation_calendar.ini a nakopírujete do složky language/cs-CZ/. Pokud budou stránky zobrazeny v češtině, bude se i modul v češtině zobrazovat.
Na vašich webech jsem soubor překladu language/cs-CZ/cs-CZ.mod_itcs_reservation_calendar.ini nenašel. Takže zbývá jen odhalit co děláte jinak, než je popisováno.
Soubor pak přejmenujete na cs-CZ.mod_itcs_reservation_calendar.ini a nakopírujete do složky language/cs-CZ/. Pokud budou stránky zobrazeny v češtině, bude se i modul v češtině zobrazovat.
Na vašich webech jsem soubor překladu language/cs-CZ/cs-CZ.mod_itcs_reservation_calendar.ini nenašel. Takže zbývá jen odhalit co děláte jinak, než je popisováno.
27. úno 2021 19:57 - 27. úno 2021 20:04 #143842
Odpověď od Velitel
Začátečník
Zdravím, ten soubor co popisujete je podle mě pouze překlad administrace.
Překládal jsem částečně soubory java, jsou přiloženy.
edit: nejsou *.js mi to neveme
Překládal jsem částečně soubory java, jsou přiloženy.
edit: nejsou *.js mi to neveme
27. úno 2021 20:11 - 27. úno 2021 20:12 #143843
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud jsou v modulu k přeložení i JS, tak je potřeba přeložit a přejmenovat i je. Takže by měl existovat řádně přeložený soubor modules/mod_itcs_reservation_calendar/assets/locales/bootstrap-datepicker.cs-CZ.min.js v UTF8 without BOM.
Vy tam sice něco máte, ale ne řádně přeloženo. Třeba hned na začátku JS českého překladu (bootstrap-datepicker.cs-CZ.min.js) tvrdíte, že se jedná o en-GB jazyk, to prostě fungovat nemůže. A to, že nacpete češtinu i do anglické verze (bootstrap-datepicker.en-GB.min.js) sice částečně fungovat může, ale není to dobře.
Vy tam sice něco máte, ale ne řádně přeloženo. Třeba hned na začátku JS českého překladu (bootstrap-datepicker.cs-CZ.min.js) tvrdíte, že se jedná o en-GB jazyk, to prostě fungovat nemůže. A to, že nacpete češtinu i do anglické verze (bootstrap-datepicker.en-GB.min.js) sice částečně fungovat může, ale není to dobře.
27. úno 2021 20:18 - 27. úno 2021 20:19 #143844
Odpověď od Velitel
Začátečník
Chápu, byl to pokus nikdy jsem nic takového nedělal, polepším se a pokusím se to upravit.
To vynucení www jsem prozatím vyřešil takto v souboru .htacces
To vynucení www jsem prozatím vyřešil takto v souboru .htacces
Code:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
27. úno 2021 20:29 #143845
Odpověď od Bong
Moderátor
No, upravit to musíte. Při vašem postupu se jakákoli změna, přeinstalace, upgrade projeví opět nefunkčností češtiny.
Stejně tak si vygenerujte SSL certifikát a pak zapněte SSL i v Joomle.
Jak nastavit přesměrování bez www na www máte na vašem hostingu popsáno ve znalostní bázi. Také tam najdete i přesměrování z HTTP na HTTPS.
Stejně tak si vygenerujte SSL certifikát a pak zapněte SSL i v Joomle.
Jak nastavit přesměrování bez www na www máte na vašem hostingu popsáno ve znalostní bázi. Také tam najdete i přesměrování z HTTP na HTTPS.