Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nelze upravovat články
27. led 2013 14:47 #102998
Dobrý den,
při přechodu z verze 2.5.8 na 3.0.2 se mi asi nepřepsal nějaký soubor, protože mi nejdou upravovat články.
Když chci článek upravit (jak z administrátora, tak i přímo ze stránek) tak mi pouze zbělá obrazovka a žádná akce.
Ostatní věci upravovat jdou z toho soudím, že mi prostě chybí pouze nějaký soubor pro úpravu článku.
Bohužel se v joomle nevyznám natolik, abych poznala který to je.
Šablonu mám kompatibilní s joomla 3.0. tím to tudíž není.
Předem děkuji za radu.
při přechodu z verze 2.5.8 na 3.0.2 se mi asi nepřepsal nějaký soubor, protože mi nejdou upravovat články.
Když chci článek upravit (jak z administrátora, tak i přímo ze stránek) tak mi pouze zbělá obrazovka a žádná akce.
Ostatní věci upravovat jdou z toho soudím, že mi prostě chybí pouze nějaký soubor pro úpravu článku.
Bohužel se v joomle nevyznám natolik, abych poznala který to je.
Šablonu mám kompatibilní s joomla 3.0. tím to tudíž není.
Předem děkuji za radu.
27. led 2013 15:06 #103000
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
a jde 2.5.8 upgradovat na J3? Já bych řek, že e.e...
27. led 2013 15:10 - 27. led 2013 15:11 #103001
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud jste vše provedl správně, zkuste si zde najít heslo bílá stránka. Ale spíše se zamyslete,
proč přecházíte na verzi 3.0
.
27. led 2013 15:18 #103002
Odpověď od Mettler
Začátečník
Přechod byl víceméně zahnáním do kouta, protože při joomle 2.5. jsem měla co týden napadený web.
Při přechodu na 3 je klid.
Raději bych zůstala u předchozí verze. Je nějaká možnost se vrátit k 2.5. bez ztráty již vytvořených dat?
Při přechodu na 3 je klid.
Raději bych zůstala u předchozí verze. Je nějaká možnost se vrátit k 2.5. bez ztráty již vytvořených dat?
27. led 2013 15:27 #103004
Odpověď od Bong
Moderátor
No ano, je klid. udělala jste to, co jste měla udělat na verzi 2.5, tedy změnila hesla a aktualizovala Joomlu včetně komponet.Přechod byl víceméně zahnáním do kouta, protože při joomle 2.5. jsem měla co týden napadený web. Při přechodu na 3 je klid.
Samozřejmě. Máte přeci zálohu původního webu před přechodem na J3.0.Raději bych zůstala u předchozí verze. Je nějaká možnost se vrátit k 2.5. bez ztráty již vytvořených dat?
27. led 2013 15:34 #103005
Odpověď od Mettler
Začátečník
Ano, vždy jsem udělala kontrolu PC, změnila veškeré kódy a nahrála web ze zálohy hostingu.
Bohužel pokaždé to vydrželo pár dní a pak jsem měla web opět zablokovaný.
Takže jsem si PC nechala "odvirovat" u PC servisu (popravdě za nemalý peníz) a nahrála rovnou už do joomla 3,
protože na mne z hostingu tlačili, že mám využít prostě tu nejnovější verzi co je.
Nakonec se ukázalo, že jsem si vir zastrkala zpátky do PC právě s onou zálohou.
Tudíž ty zálohy již nemám. Všeho jsem se zbavila. Mám pouze tu poslední, kterou mi vyčistili u opraváře.
Nechce se mi si vyžádat dřívější zálohu s virem a doufat, že ho tentokrát zvládnu sama odstranit.
Byl to nějaký zákeřný vir, stěhoval se a jedinou možností bylo vyndat celý hardware. Takové prostředky doma nevlastním.
Hm,,, no koukám, že si budu muset všechno vymazat a udělat znovu, ale tedy kde mám jistotu, že 2.5. nebude opět snadno napadnutelná jako předtím.
Bohužel pokaždé to vydrželo pár dní a pak jsem měla web opět zablokovaný.
Takže jsem si PC nechala "odvirovat" u PC servisu (popravdě za nemalý peníz) a nahrála rovnou už do joomla 3,
protože na mne z hostingu tlačili, že mám využít prostě tu nejnovější verzi co je.
Nakonec se ukázalo, že jsem si vir zastrkala zpátky do PC právě s onou zálohou.
Tudíž ty zálohy již nemám. Všeho jsem se zbavila. Mám pouze tu poslední, kterou mi vyčistili u opraváře.
Nechce se mi si vyžádat dřívější zálohu s virem a doufat, že ho tentokrát zvládnu sama odstranit.
Byl to nějaký zákeřný vir, stěhoval se a jedinou možností bylo vyndat celý hardware. Takové prostředky doma nevlastním.
Hm,,, no koukám, že si budu muset všechno vymazat a udělat znovu, ale tedy kde mám jistotu, že 2.5. nebude opět snadno napadnutelná jako předtím.