Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Captcha pro přihlášení do Administrace
21. zář 2012 18:38 #97792
Když už bych chtěl komukoliv stížit vstup do administace, tak zakážu si vytvořím super administrátorský účet s nějakým těžko uhodnutelným jménem a joomlovský admin účet zakážu.
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Když už někdo bude znát admin heslo (a už. jméno) do Joomly, tak ho přece žádná captcha nemůže zastavit.XarlieN napsal: Nebavím se o uhádnutí/bruteforce, bavím se o robotizovaném útoku s už známým heslem pro útočníka.
Když už bych chtěl komukoliv stížit vstup do administace, tak zakážu si vytvořím super administrátorský účet s nějakým těžko uhodnutelným jménem a joomlovský admin účet zakážu.
21. zář 2012 20:12 #97798
itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla
Odpověď od Karel Neugebauer - itx.cz
Nováček
2Houbak: Čoveče nevím jestli pořádně čteš co píšu nebo nechápeš ... hackeři to nedělají ručně, že by (třeba po tom co si odsnifují stovky hesel) napsali do prohlížeče: "http:///www.tvujweb.cz/administrator admin/supertajneheslo ... a pak by se 20 minut hrabali v administraci a škodili". Většinou to za ně dělají scripty, protože jsou rychlejší než člověk a dokáží udělat věci během pár sekund (co by člověk dělal minuty), umí to dělat na mrtě webech naráz, a navíc je lze spustit na jiných napadených strojích v různé časy (a tím se hacker může jistit proti prozrazení). Na tyto scripty ale captcha zabírá poměrně slušně. Chapišto nebo mám swahilsky zkusit ? :-)
itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla
21. zář 2012 21:06 #97801
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
V tom případě mi přijde mnohem smysluplnější použít šifrované připojení.
21. zář 2012 21:28 - 21. zář 2012 21:29 #97808
Odpověď od Karel Neugebauer - itx.cz
Nováček
Ale přece nediskutujeme o tobě a o mně. Joomla je systém, kteří používají obyčejní uživatelé.
Btw. doufám, že tu nejde jen o to mě trumfnout v počtu příspěvků na fóru.
Btw. doufám, že tu nejde jen o to mě trumfnout v počtu příspěvků na fóru.